14 maart 2010

Belgisch brons

Jo en Sander met hun bronzen medaille (foto: GSM Loes)

De Belgische kampioenschappen tafeltennis Dubbel leverden vandaag onverhoopt prima resultaten op. Naast Dries en Thomas (PW Diest) die een mooie vierde plaats wisten te veroveren bij de E-geklasseerden, kon Jo (PW Diest) samen met vriend Sander Van Melkebeke (Blauwput) brons veroveren bij de D-spelers. Dochter Loes strandde op de zesde plaats bij dubbel gemengd E. Een verdienstelijke prestatie.

Jo en Sander behaalden eerder op de provinciale kampioenschappen een zilveren medaille. Belgisch brons is natuurlijk nog een beter resultaat. Toch was het eerder op de dag erg kantje boordje geweest: in de belle (vijfde set) keken ze op een achterstand van 5 tegen 10. Zo goed als hopeloos, toch konden Sander en Jo de ultieme set nog naar zich toehalen met 12 tegen 10.

Jammer voor het duo dat de organisatoren blunderden bij de medaille-uitreiking. Alhoewel ze al meer dan 2 uur wachtten op de afroeping van de namen, misten ze toch het podium. Daarna kostte het nog wel wat moeite om de beide bronzen medailles vast te krijgen. Die van ons, die de gasten in Louvain-la-Neuve vergezelde, kon er niet mee lachen. Moest ze écht kwaad geworden zijn, dan hadden ze het zeker geweten. Zo ken ik ze.

1 opmerking:

Pieter zei

Hoi Ludo

Inderdaad lweer prachtig gespeeld én gescoord van Diest.

De medailles D, ja, dat was niet mooi. Niemand had het ze horen afroepen :( Maar het is uiteindelijk toch in orde gekomen.

Foto's: http://vlb.frenoy.net/mediagallery/album.php?aid=45&sort=0&page=5 (en volgende)