31 januari 2008

het aanvaardbare overschreden

"Het vervalsen van processen-verbaal is onaanvaardbaar en raakte de fundamenten van onze democratische rechtstaat. Als het waarheidsgehalte van de pv's steeds in vraag moet worden gesteld, wordt het onmogelijk daders te berechten. Ook racisme uitgaande van politiemensen in een multiculturele samenleving, waarin iedereen het recht op bescherming heeft, kan niet getolereerd worden. De beklaagde heeft als commissaris en als docent van de politieschool de grens van het aanvaardbare schromelijk overschreden".

Het arrest van het Antwerpse Hof van Beroep is niet mals voor Vlaams Belanger Bart Debie. De 33-jarige ex-flikkencommissaris werd vandaag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar effectief, en een boete van 1.250 euro. Freaky Bart werd ook voor vijf jaar uit de rechten ontzet.

En wat zeggen Vanhecke en Dewinter? Dat ze betreuren dat Bartje in de fout is gegaan? Neen hoor! Vanhecke vindt de veroordeling een slecht signaal. Tegen de VRT zegt hij ook: "we gaan alles doen om hem in onze partij te houden. Wat mij betreft is er geen probleem." En Dewinter is ook verontwaardigd over... de veroordeling.

Djeezus, het blijven toch eikels.

update: het ganse arrest online.

30 januari 2008

beste 12 in actie

Het komende weekend nemen de twaalf beste tafeltennissers van Europa (M/V) het tegen mekaar op in Frankfurt. Onze landgenoot J.M. Saive is er ook opnieuw bij. Het is al de 19de maal dat Jean Michel aan dit tornooi mag deelnemen, wat een uniek record is.

De finale van dit tornooi wordt zondagnamiddag gespeeld. Hopelijk wordt het ergens live uitgezonden, alhoewel dit erg twijfelachtig is. Zo'n drie uur na de finale zou het verslag wel kostenloos bekeken kunnen worden op deze on-demand-Tv.

het deelnemersveld (m):

Timo Boll, DUI; Vladimir Samsonov, BLR (Titelverdediger en speler van La Villette); Kalinikos Kreang GRE; Werner Schlager, AUT; Alexei Smirnov (La Villette), RUS; Zoran Primorac, HRV; Dimitrij Ovtcharov, DUI; Michael Maze, DEN; He Zhi Wen, ESP; Jörgen Persson, SWE; Jean-Michel Saive, BEL en Petr Korbel, CZE

vies

Thuis komen van 't werk en zien dat de voordeur wagenwijd open staat! En nog enkele lichten die branden. Dat doet vies. Gelukkig niks gestolen. Gewoon de dochter die 's morgens de deur slecht heeft toegedaan.

wel, ik kan er wél mee lachen

Ze staan al enkele maanden op Youtube maar de media hebben ze nu ook ontdekt: gekke en vooral tijdrovende montages van de jarige Lego-mannekes en Lego-vrouwtjes. Ik vind dat goed gevonden, zo levenloze objecten erotiek laten bedrijven. En het applaus, dat is toch subliem?

Dat van mijn schildpadden blijf ik ook nog altijd plezant vinden. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen. Velen zeggen dat er iets scheelt. :-)

Justitia in verwarring

Brugse rechtspraak in nauwe papieren.

28 januari 2008

kale jonker

De kale jonker (var. van Elsen) is een aanwinst voor elke wilde tuin.
voorkomen: van Namibië tot in Mol

gelulu in de prijzen

De Nederlandse schrijfster Lulu Wang heeft de slechtste Nederlandstalige sekssène van 2007 geschreven. Dat werd gisterenavond tijdens het Weerwoordfestival in Amsterdam bekendgemaakt.

De prijs voor de slechtste seksscène is een initiatief van het weekblad Humo, Vrij Nederland en het Weerwoordfestival. Het doel is om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen.

Vervelend is wel het minste wat je van de scène van Wang kan stellen. Ik viel er meteen van in slaap. Moest die van ons zo in't bed beginnen prevelen, ik zou -samen met mijn liefdesdolk- maken dat ik in een ander bed lag.

Het winnend fragment (hou Boons Mieke Maaike bij de hand als tegengif!):

'In mijn nachtelijke verbeeldingen was jij de tijger en ik de gazelle. Ik probeerde je te ontvluchten, maar je haalde mij met een paar sprongen in. Je brulde van de drang om mij volledig tot je te nemen, je kwijlde alvast en je bromde van opwinding toen ik in je handen viel. Hierna verpletterde je mij onder je lange armen en benen en scheurde het gewaad van mijn lijf. Ik hunkerde ernaar dat je vingers over mijn lichaam gingen, als lopende vuurtjes op een steppe tijdens de droge moesson - ontvlambaar als een lucifer. Ik hoopte dat je nagels mijn borst en buik open zouden snijden, zodat mijn longen meer ruimte zouden krijgen, anders zou ik ontploffen van hartstocht. Ik wilde dolgraag dat je lippen, tong en je liefdesdolk bij mij binnendrongen, mij van alles beroofden, mijn honger en dorst naar jou inbegrepen. Ik bad tot Boeddha dat jij mij zou vervoeren naar het zalige einde van de zoektocht naar jouw beminnelijkheid...'

japans hoefblad

Zo'n prachtige bloeiwijze had ik echt niet verwacht van dat Japans hoefblad dat ik vorig jaar naast de vijver plantte. En zo vroeg: het is nog maar eind januari ! Hopelijk gaat dit hoefblad, net als onze inheemse, ook flink "woekeren". Een veldje vol van deze schoonheid is erg welgekomen.

23 januari 2008

Belgische houding is beschamend!

"De Belgische houding in de Europese klimaatpolitiek is ronduit beschamend,” zegt Bram Claeys, klimaatexpert van Bond Beter Leefmilieu naar aanleiding van de presentatie van het energiepakket van de Europese Commissie. "De Belgische regering heeft de afgelopen dagen geen enkele moeite gespaard om onder de Europese verplichtingen uit te muizen. Je moet maar durven."

Lees meer op de blog van de Bond Beter Leefmilieu.

Chinese neologismen

Het Chinees is niet gemakkelijk. Dat bewees mijn buurvrouw onlangs nog met verve. Tijdens een babbeltje over de afhaalchinees hadden we 't over de gerechten die ze nogal eens bestelde. Ik begreep wat ze bedoelde maar de finishing touch zat niet zo goed:

"Sonja-scheuten, Bambi-goreng en Nancy-goreng" !??

22 januari 2008

jarige zoon

23 januari: de zoon, Jo, wordt morgen 11 jaar. Have a nice day !

20 januari 2008

bijna weg

Deze middag toch nog eens gaan kijken naar de pijp van Tessenderlo Chemie. Nu rest er niet veel meer. Vergelijk het maar eens met de originele of die van 50 dagen geleden. Alhoewel deze schouw sinds zijn bestaan vooral onze lucht heeft bezoedeld, was hij de laatste jaren toch van nut voor de natuur, meer bepaald de avifauna (vogels). In maart 2004 werd er op een hoogte van 75 meter een nestkast geplaatst voor slechtvalken en het jaar daarop broedde er al een paar.

De sulfaatproductie (meststoffen), waartoe deze schoorsteen behoorde, is ondertussen volledig stopgezet in Tessenderlo. De minerale chemie van het bedrijf geschiedt hiermee hoofdzakelijk nog in Ham.

blinde muur

Fragment uit een verfraaide blinde muur. Binnenhof Tessenderlo.

19 januari 2008

vuur in de tuin

In de winter valt er in de tuin heel veel te beleven. Momenteel is het de bloeiperiode van de toverhazelaars net als van de kerstrozen en de winterzoet. Ik bewonder momenteel mijn drie rode variëteiten van de toverhazelaar: één in de voortuin (zie foto) en twee in mijn achterliggende wilde tuin. De oranje getinte 'Jelena' en de aromatische 'Arnold promise' staan nog op mijn verlanglijstje maar er is één probleem: ik heb geen plekske meer vrij.

In de herfst is het opnieuw genieten geblazen want de herfstverkleuring van de hamamelis is gewoonweg prachtig. Enkel de parrotia vind ik nog mooier. In ecologisch opzicht heeft de plant evenwel niet veel te betekenen maar als verwenner van oog en neus is het een aanwinst voor elke tuin. Als je er één wenst aan te schaffen is het nu het moment om langs het plantencentrum te gaan.

fier op Loes

Omdat onze beste speler gisteren niet mee kon naar leider Overijse namen we mijn 12-jarige dochter Loes mee als 'vierde man'. We hadden er niks te verliezen alleen maar te winnen. Bij de heenronde kregen we immers een flinke pandoering van 0 tegen 16.

Maar met onze 4 NG'ers (niet geklasseerden) tegen een E4 en 3 E6'ers hebben we onze huid duur verkocht. Na een lange, hoogstaande strijd sleepten we uiteindelijk 5 overwinningen uit de brand, wat als een prima resultaat geldt.

De beste prestatie kwam ongetwijfeld van ons Loes die de allerlaatste match moest spelen en dan nog wel tegen de E4. Deze speler had al 20 matchen gespeeld tegen een NG en nog nooit had hij er één van verloren. Tot gisteren. Loes bleef in de belle (vijfde set) ijzig kalm en won met 2-3 ! Van een verrassing gesproken.

Zelf kon ik ook één match winnen tegen een E6. Een speler die van de 20 matchen tegen een NG er nog maar ééntje verloor maar gisteren ook tegen mij de duimen moest leggen. Samengevat: met 11-5 verloren tegen de competitieleider maar mentaal een flinke opsteker.

Loes: 2 op 4, Frank: 2 op 4, Ludo: 1 op 4 en Rudy: bijna 1 (belle)

17 januari 2008

groen autosalon

klik op mij en ontdek de eco-Hummer in 't groot!

Greenpeace klaagt de ‘groene’ leugens van de auto-industrie aan op het Autosalon.

16 januari 2008

sixtijnse kapel beter bekeken

Vooraleer God Adam op Eva losliet, trakteerde hij hem op een kop gloeihete koffie met prei-extract. Wat daarna gebeurde (vooral links onder op het schilderij), kan u iedere dag in de krant lezen. Met meer dan 6 miljard zijn we al.

Plafond Sixtijnse Kapel, Vaticaanstad

Standaard-boekhandel in Tessenderlo

Ik en die van ons voor de Standaard-boekhandel

Het kon goed 5 jaar geleden zijn dat ik nog eens door het centrum van Tessenderlo een wandeling had gemaakt. Zondag deed ik dat nog eens een keer. Ik ontdekte er een Standaard-boekhandel en een Zeeman. Alle dorpscentra lijken meer en meer op mekaar. Uniformiteit troef. Maar over die Standaard-boekhandel ga je mij niet horen klagen. Met al die knip- en plakspaaracties in de gazetten tegenwoordig scheelt ons dat heel wat kilometers om onze boeken of cd's af te halen.

Phaedra heeft kennis terzake

Volg onze avonturen vanaf volgende week maandag !

duracell-konijn is jarig


Mijn dochter Sara (zie foto) verzamelt de grappige Duracell-konijnen. Zij laat me weten dat deze konijnen dit jaar jarig zijn. 35 jaar met name!

De makers voor de reclame van deze batterijenfabricant bedachten het roze konijn in 1973. Om aan te tonen dat deze batterijen veel langer meegaan dan andere merken, stopten ze een hele troep konijnen een trommel in de hand. En jawel, het konijn met de Duracell-batterij roffelde het langst, zelfs nog uren nadat de andere konijnen er het loodje bij neer hadden gelegd.

Sara heeft ondertussen zo'n 25 verschillende uitvoeringen van het konijn in haar bezit. Ze zoekt nog de drummer, de bokser en de sneeuwman. De batterijen zelf zijn ondertussen ook een fel begeerd goed maar dat is een ander verhaal, een 'thriller' waarin het konijn niet mag meespelen.

geslaagde nieuwjaarsreceptie

Gisterenavond was onze school de gastheer voor de nieuwjaarsreceptie van alle KSOM-scholen. En als onze school ergens in uitblinkt, dan wel in het organiseren van eet- en drinkfestijnen. Dat was er gisteren weer aan te zien, want het was een vlekkeloze organisatie met een prima concept en heel lekker eten en drinken. Alleen maar lovende commentaren gehoord.

Zelf heb ik me ook goed vermaakt. Voor een geslaagde avond heb ik behalve spijs en drank vooral goed en plezant gezelschap nodig. Met mijn collega's van de leerlingenbegeleiding en de directie zit het op dat vlak altijd snor. En wat even belangrijk is tegenwoordig -ik word ook al een dagje ouder- is dat de mensen die ik (voorlopig) liever niet in mijn buurt heb, ook netjes zijn weggebleven. Niets zo "nefast voor de feestvreugde" als een foute tafelgenoot (m/v).

prestatie van de week

Na de verovering van de gouden medaille in Wemmel, werd deze eerste plaats op de provinciale kamioenschappen nu ook door trainer/coach Marc Janssens, zowat de sportieve directeur van PW Diest, verkozen tot sportprestatie van de week. In zijn wekelijkse mail aan alle leden schreef hij het volgende:

"Op de eerste plaats: Ludo en Jerry (beide heren zijn aan hun eerste seizoen interclub tafeltennis bezig) hadden zich in laatste instantie “ook” ingeschreven voor de dubbel kampioenschappen seniors - niet-geklassseerden.

Met bescheiden ambities gestart in de laagste reeks dubbel (= NG-reeks), werd overwinning na overwinning geboekt. Hoewel ze eigenlijk nog nooit samengespeeld hadden en “in de weglopen” schering en inslag was, werd het een triomftocht van formaat. Ze wonnen samen al hun wedstrijden en werden achteraf terecht bekroond met de gouden medaille.

Ook hier moeten we de leuze van enkele weken terug weer boven halen : hoe iemand snel kan uitgroeien “from zero to hero” …."

Met goud én deze eerste plaats hebben Jerry en ik zowat alles bereikt wat een sportman van ons niveau kan bereiken. Tijd om uit te kijken naar een andere sport? De marathon, zou dat moeilijk zijn?

9 januari 2008

Hillary's revenge

copyright: muggenbeet, inspired by bill clinton

baby-jezus een kleptomaan?

Wat volgt, is écht waar. Enkele weken geleden werd de portefeuille van mijn moeder gestolen in een warenhuis. Ze had haar winkelwaren betaald aan de kassa, laadde haar kabas vol, wou vervolgens haar portefeuille nemen maar deze was nergens meer te zien. Gelukkig zat er niet al te veel geld in maar wél al haar bankkaarten, paspoort enzovoort. Vrouwen hebben een heel dikke portefeuille, je kent dat wel. Dus aangifte bij de politie, geloop naar de bank, aanschuiven bij de gemeente ....

Vandaag goed nieuws. De portefeuille van mijn moeder werd teruggevonden. Het geld is er allemaal uit maar al de rest steekt er nog in. Oef. En weet ge waar ze hem gevonden hebben? Wel, onder het stro van de kribbe in de kerststal op De Berg (gehucht van Tessenderlo)! Al die tijd hield baby-jezus mijn moeders portefeuille onder zijn poep verborgen. Criminelen worden met de dag jonger :-) .

Koen Clouseau vindt troost

Sportman Koen van Clouseau werd gespot in de dierentuin Planckendael te Muizen bij Mechelen. Volgens zijn sponsors van Parijs-Dakar krijgt Koen er thans de warmte en de genegenheid die hij gehoopt had te vinden in de Afrikaanse woestijn.

*oorspronkelijke titel van 'vonken en vuur'

6 januari 2008

goud

goud voor Jerry en mezelf (provinciaal kampioen)

Twee dagen lang vertoefd in de sporthal van Wemmel voor de provinciale kampioenschappen tafeltennis (Vlaams-Brabant + Brussel). Mijn grootste bewondering gaat naar mijn 4 kinderen die samen 14 medailles wisten bijeen te spelen. De belangrijkste vermelding is voor Jo die 3 maal goud behaalde (enkel, dubbel en dubbel gemengd) en Loes die goud behaalde bij de NG-competitie (alle leeftijden).

Maar, het is toevallig wel mijn blog ;-), dus deel ik ook "met grote fierheid" mee dat ik vandaag samen met mijn T-ploeggenoot Jerry goud heb behaald bij de heren dubbel (NG). In de finale wonnen we niet van de minste (het duo speelde achteraf de finale en halve finale in het enkelspel).

Hier past ook een oprecht dankwoord aan PW Diest en in het bijzonder Marc, die door zijn trainingswerk en coaching, prima resultaten bereikt bij de Diestse jeugdspelers. Het was een weekend waar hij fier op kan zijn!

4 januari 2008

zo staan we er voor

Volgende week start de terugronde van de tafeltenniscompetitie. Zoals je weet, zijn wij in september met vier papa's van jeugdspelers gestart in de Vlaams-Brabantse competitie. Ze hebben ons Diest T gedoopt en vermits T bijna op het einde van het alfabet komt, kan je ongeveer inschatten welk gedacht onze club (PW Diest) van ons heeft.

Zelf vinden we dat we het redelijk goed gedaan hebben in de heenronde. Hier de stand in het klassement:


Met vier + veertigers, die n.b. nog maar enkele maanden spelen, moet je hiervoor niet verlegen zijn. We proberen in de terugronde minstens even goed te doen, al zijn er die beweren dat we nog beter kunnen. In ieder geval, geschiedenis zijn we NIET aan het schrijven maar het resultaat ligt wél ver boven de verwachtingen van de kenners binnen de club. Diest R of S is haalbaar... of is zelfs dat nog te optimistisch?

3 januari 2008

last van blog-schouders

Heel mijn (boeiend) leven bleef ik gespaard van tennisellebogen, golfarmen en muispolsen. Maar vandaag heb ik duidelijk last van pijnlijke schouders, blog-schouders vermoed ik.

Gisteren veel te lang, totaal ontstrest en langgerekt hangend in de zetel, met de laptop in de weer geweest. Een totaal verkeerde zithouding, weet ik nu. Urenlang met ietwat opgetrokken schouders aan het tokkelen en scrollen geweest en nu heb ik prijs. Een mini-verschot in beide schouders.

Rusten is nu de boodschap want zondag zou ik willen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap tafeltennis. Met zeer in de knoken gaat dat op een fiasco aflopen en dat zou jammer zijn, zeker nu ik in de vorm van mijn leven verkeer ;-) .

Op 't internet kom ik soms wel eens -vanzelfsprekend totaal ongewild - masseuses tegen die de pijn zouden kunnen doen verlichten maar de toetscombinatie insert-home wil bij mij maar niet functioneren. Zonder visa lukt tegenwoordig niks meer. Een schande.

2 januari 2008

pink is beautiful



    Een ideetje dat bij deze clip prima aansluit: je kan een eigen Bush-countdown op je blog plaatsen. Het script vind je hier. Een voorbeeld vind je op mijn sidebar (rechts).

    De H van Humo

    en de D van "dat heb ik precies nog eens ergens gezien?"


    Uit de Humo van 11 december jl. ... maar dat lijntje snuiven, dat ideetje had ik precies bij Hingis ook al uitgewerkt!?


    Uit de Humo van deze week ... maar een frit in een hoed, dat had ik precies de paus ook al aangesmeerd!?

    stem uitgebracht


    Ik heb zonet mijn lievelingstrio te kennen gegeven op Bwards, de site die vanaf vandaag -en dat 6 weken lang- op zoek gaat naar onze lievelingblogs. Als je zin hebt om ook jouw triootje op te geven, dan kan dat hier. Men vraagt om de URL in te tikken, voor de niet kenners: dit is gewoon het internetadres bvb. http://muggenbeet.blogspot.com/ (url van deze blog).

    Er slechts 3 opgeven, was voor mij heel moeilijk want ik volg zo'n 50 blogs waarvan ik toch de de grote hoop erg boeiend vind. Ik moest kiezen, dus heb ik dat in eer en geweten gedaan. 't Is ook niet voor een gouden koe hé!

    Volgende criteria vind ik nogal belangrijk, al blijft 'goed of slecht' uiteraard een héél persoonlijk gegeven:

    1. Er moet toch regelmatig iets nieuws verschijnen, er moet wat leven inzitten;
    2. Zowel tekst/taal als illustratie zijn van belang, foto's van eigen hand hebben een groot streepje voor;
    3. Het moet niet allemaal gekanker of kommer en kwel zijn, ik lach graag. Als er één ding is waar het internet een groot tekort aan heeft, is het wel humor en zelfrelativering;
    4. Originaliteit, daar hou ik van. Copy-pasten kan iedereen. Onderwerpen aansnijden die je nergens anders vindt, dat is de kunst;
    5. Niettegenstaande mijn leeftijd :-) blijf ik een kritische kijk op de samenleving waarderen. Ik blijf progressief in hart en nieren en dit met een grote liefde voor mens en natuur;
    6. Sommige gevestigde waarden vind ik bvb. echte lullen in 't kwadraat. Durf afwijken: alleen je eigen mening/smaak is van belang.

    Dergelijke lijstjes of verkiezingen aan je laten voorbijgaan, is een houding die ik perfect kan begrijpen en meestal ook steun. Maar de B-wards vind ik een tof initiatief dat uit onze eigen blogmiddens is gegroeid. Het is bovendien een 'spelletje' waarmee je tientallen nieuwe blogs kan leren ontdekken. Niemand die treurt, als hij/zij niet wint. Toch ik niet.

    1 januari 2008

    terugblik 2007-4

    Meest merkwaardige vondst van 2007: preputium (voorhuid) in een pizza zeevruchten tijdens de zomervakantie in Zuid-Frankrijk (zie vakantiefoto).

    Ik dacht eerst dat het zo een 'rubberen' ring van een inktvis was, dat is ook zo taai om op te knabbelen. Maar omdat het smaakje nogal heel speciaal was, spuwde ik het ding terug uit en onderwierp het aan een kies onderzoek met mes en vork. Volgens mij was het een voorhuid.

    Een literatuurstudie (na de vakantie) in mijn grote bibliotheek doet mij geloven dat het niet zomaar een voorhuid was maar dé verdwenen voorhuid uit Calcata, een dorpje ten noorden van Rome. Had ik dat toen geweten, ik zou het lapje vlees van de Verlosser nooit aan de kat onder de tafel gegeven hebben. Shit, daar gaat mijn beroemdheid.

    voor alle lieve mensen