30 november 2008

terug in de tijd... (1983)

in de refter van 't college met andere Latijn-Grieksers

Klasreünie in de refter van het St.- Barbaracollege te Tessenderlo met enkele klasgenoten tijdens het schoolbal. Aan de badge te zien (badge ter gelegenheid van de betoging tegen de raketten - met 400.000 waren we in Brussel present op 23 oktober 1983) moet ik toen ongeveer 22 jaar oud zijn geweest. Bij mij (2de van links) zitten: Jan Vangeel, Luc Vandeweyer en Dirk Lodewijckx, net als ik Latijn-Griekers.

Deze refter werd gebruikt voor de middagpauze, waar we altijd erg slechte koffie voorgeschoteld kregen, de avondstudie en de examens. Na het middageten werd er erg intensief gesport onder impuls van pater Jeroom Vanlandeghem. We speelden er volley, voetbal, basket, trefbal maar ook hockey.

Pas toen ik in het laatste jaar van de humaniora zat, de retorica heette dat, werden de eerste meisjes ingeschreven.

2 opmerkingen:

  1. Plezant om terug te zien he, jij bent nog geen haar veranderd:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen begon ik aan mijn tweede jeugd.
    Wat niet wegneemt dat ik pakweg een goeie tien jaar eerder al vader was van een wolk van een meid.
    Het meisje was dus ontegensprekelijk ingeschreven.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.