1 november 2008

onze boeiende wereld

30/10/2008.

Psychologen kunnen uit gaan maken of een priesterkandidaat geschikt is voor het priesterschap en kunnen kandidaten uitsluiten die seksueel afwijkend gedrag vertonen. Dat schrijft het Vaticaan in een vandaag gepubliceerd document.

Het Vaticaan betreurt dat in veel gevallen, "psychologische defecten" pas na de priesterwijding aan het licht komen. Tests om die defecten eerder op te sporen, kunnen helpen veel tragische ervaringen te voorkomen.

Het document, waaraan al zes jaar gewerkt werd, draagt de goedkeuring van paus Benedictus XVI. Volgens het Vaticaan zijn psychologen nuttig omdat zij een diagnose kunnen stellen en bij afwijkend gedrag een eventuele therapie kunnen opstellen.

Aanleiding tot het opstellen van het document zijn de gevallen van seksueel misbruik door geestelijken die de laatste jaren in verschillende landen aan het licht kwamen. (uit editspace.net)

31/10/2008. 

Een dominee uit het Britse Sheffield is op de spoedafdeling van een ziekenhuis beland... nadat er een aardappel kwam vast te zitten in zijn achterste. De man vertelde de verpleegsters met het schaamrood op de wangen dat hij bij het ophangen van zijn gordijnen gevallen was. Hierbij zou hij op de keukentafel geland zijn, waarbij de aardappel in zijn anus zou geschoten zijn.

De verpleegsters hechtten niet veel geloof aan het gordijnen-verhaal. Toch onkent de dominee dat hij de aardappel als seksspeeltje gebruikte. De dominee moest uiteindelijk een delicate operatie ondergaan om verlost te raken van de aardappel. (uit hbvl.be)

  4 opmerkingen:

  qahwa zei

  Voor zulk 'n weetjes lezen wij muggenbeet

  de zeggenschap zei

  Bloemen noch kransen voor de aardappelneukers. Wat is het volgende? Een kabouter?

  Anoniem zei

  altijd al gevonden dat die hosties iets speciaals hadden in sheffiefd

  Frank zei

  is die patat later nog heilig verklaard?