8 november 2008

BV-spotting op boekenbeurs

Met de ganse kroost bezochten we vandaag de boekenbeurs. Voor mij was dat lang geleden -ik schat toch zo'n 20 jaar- en ik wou wel eens kijken hoe er 't tegenwoordig aan toegaat. De kinderen stonden heviger dan ik want zij wisten te vertellen dat Urbanus en Ben van de Kampioenen kwamen signeren.

Het krioelde in de expohal gewoon van de BV's. En de mensen, waaronder veel kinderen, schoven geduldig aan om een handtekening of een originele schets vast te krijgen. Zeer opmerkelijk was dat de langste rijen aanschoven bij SOS Piet, de Planckaerts en Urbanus. Een hele reutemeteut 'betere' jeugdschrijvers moest het stellen met hun buurman/buurvrouw en ook Hot Marijke kreeg geen boek verkocht. De televisie blijkt overduidelijk de belangrijkste gangmaker voor de boekenverkoop.

Enkele sfeerbeelden:

Jo bij zijn favoriet Urbanus. Hij heeft bijna alle strips.

Ianka Fleerackers signeerde samen met Martin Heylen en Steph Goossens.

Evy zag ik niet maar Piet heerste vandaag: zijn boeken vlogen voorbij de kassa.

Een blij weerzien met Dina die gezelschap had van haar vriendje Wim en Marc Eyskens

Als scheurkalender voor 2009 kozen we voor die van Marec die er een mooie tekening extra bijgaf.

Wie zag ik nog allemaal : papa en dochter Planckaert, Marc de Bel, cartoniste Ilah, Dirk Draulans, Louis van Dievel, kabouter Klus, Rudi Vranckx, Bart Moeyaert, Ben Rottiers, Hec Leemans, Fons Oerlemans, Lieve Blancquaert, Eric Wijmeersch, Mark Tijsmans, Luc Alloo, Liliane Versluys, Kelly Pfaff, Kathy Pauwels, Willy Linthout, Dirk Stallaert, Paul D'Hoore, Alain Grootaers ... en dat ging zo maar door.

5 opmerkingen:

Hot Marijke zei

Hoi, hier met Hot Marijke.
Tot mijn verbazing lees ik in uw artikel over de boekenbeurs dat ik geen boek verkocht kreeg! Gelieve te noteren dat ik op nr 7 sta in de BOEKENBEURS TOP 10 van de Standaard Uitgeverij: ik ben de 7e meest verkochte auteur van de Standaard Uitgeverij op de Boekenbeurs!

[muggenbeet] zei

@heetmarijke (of grapjas): ik schrijf wat ik vaststelde; in tegenstelling tot de Planckaerts kreeg heetmarijke geen volk naar haar toe gezogen. "Ik denk als ik hier niet zit, dat ik dan meer verkoop"... heeft heetmarijke dat ook niet gezegd? Maar goed, HM heeft wat ze wil.... een mooie link naar haar sekssite :)

Tony zei

GVDM! Ik heb erop geklikt! Op m'n werk nog wel!

[muggenbeet] zei

@tony: geklikt? ... en ook gelezen dat ze met plezier slikt? :)

Tony zei

Da's hier wel een Christelijke bedoeling he...dedju!
:))