25 september 2008

halal toilet

't Is op Karrewiet geweest, dus zal 't wel kloppen zeker? In het olympisch park van London dat men volop aan het opbouwen is, heeft men de wc-potten zodanig vastgeschroefd dat kakkende atleten niet met hun gezicht naar het oosten zitten. Want in 't oosten ligt Mekka, de geboortestad van Mohammed. En kakken met het gezicht naar Mohammed, "dat mag niet" van het islamitisch geloof.

Ik heb niks tegen de islam, 't is te zeggen, toch niks meer dan tegen al de andere godsdiensten maar ik moet bij dit bericht toch eens aan mijn haar krabben. Dus, wanneer je op de wc-pot zit mag je niet met je gezicht naar Mekka gedraaid zitten, want dat is niet halal... andersom daarentegen, dat is prima. Maar andersom, dat is dus wel met je blote kont (en al wat er in vaste of vloeibare vorm uit ontsnapt) recht naar de profeet. Waarom ziet hij liever een gapende full moon in actie dan het gezicht van een ontlastende atleet? Mohammed, ik heb zo het idee dat je ons nog iets heel belangrijks moet vertellen. Kom, zeg het maar, we kunnen wel tegen een stootje.

3 opmerkingen:

  1. 'K heb die Mohammed altijd al een rare kwiet gevonden. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. U begrijpt er niets van. Hoe kan Mohammed nu controleren of zijn discipelen wel degelijk halal voedsel tot zich genomen hebben als ze met hun gezicht naar hem toe zitten? Juist, niet dus. vandaar!

    Nog vragen?

    Was getekend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. inderdaad je moet met met je gezicht naar het westen en je ware aard naar het oosten het is niet voor niks dat de oude wijsheden praten over "die bruin mannen" ik zou er mijne kak niet voor laten ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.