20 januari 2008

bijna weg

Deze middag toch nog eens gaan kijken naar de pijp van Tessenderlo Chemie. Nu rest er niet veel meer. Vergelijk het maar eens met de originele of die van 50 dagen geleden. Alhoewel deze schouw sinds zijn bestaan vooral onze lucht heeft bezoedeld, was hij de laatste jaren toch van nut voor de natuur, meer bepaald de avifauna (vogels). In maart 2004 werd er op een hoogte van 75 meter een nestkast geplaatst voor slechtvalken en het jaar daarop broedde er al een paar.

De sulfaatproductie (meststoffen), waartoe deze schoorsteen behoorde, is ondertussen volledig stopgezet in Tessenderlo. De minerale chemie van het bedrijf geschiedt hiermee hoofdzakelijk nog in Ham.

1 opmerking:

  1. Ook bijna weg... Te volgen dankzij uw aftellerke: den Bush. Zalig!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.