23 januari 2008

Belgische houding is beschamend!

"De Belgische houding in de Europese klimaatpolitiek is ronduit beschamend,” zegt Bram Claeys, klimaatexpert van Bond Beter Leefmilieu naar aanleiding van de presentatie van het energiepakket van de Europese Commissie. "De Belgische regering heeft de afgelopen dagen geen enkele moeite gespaard om onder de Europese verplichtingen uit te muizen. Je moet maar durven."

Lees meer op de blog van de Bond Beter Leefmilieu.

3 opmerkingen:

Patrick zei

Ik heb de betoging in Tessenderlo voor behoud van werk nog in het geheugen.

De keuze voor het milieu is inderdaad een noodzaak.

Maar, hoevelen beseffen dat?

Helaas!Het zal eerst voor iedereen duidelijk voelbaar moeten mislopen.

Kareltje zei

Al zou ik nu graag eens een eenduidig antwoord krijgen over hoe het nu zit met die vermeende opwarming. Vandaag staat er weer een artikel in de krant over een russische wetenschapper die claimt dat de aarde aan het afkoelen is.

http://www.demorgen.be/dm/nl/992/Wetenschap/article/detail/144627/2008/01/23/Aarde-kan-gauw-weer-ijstijd-kennen.dhtml

Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet geloven dezer dagen, en als ik dan merk hoeveel geld er in de klimaatbranche omgaat, frons ik helemaal mijn wenkbrauwen.
Start een bedrijf op dat een nieuw product ontwikkeld dat iets met klimaat te maken heeft en langs de ene kant ben je verzekerd van subsidies, en langs de andere kant worden miljarden mensen binnenkort verplicht om jouw product te kopen. Je zou voor minder rampspoed prediken natuurlijk!

Els Keytsman zei

@ Kareltje. Tuurljk wordt er weer eens een "wetenschapper" opgevoerd die beweert dat er helemaal geen klimaatverandering bezig is.

Wie hierdoor echt niet meer weet wat denken: New Scientist heeft in een klimaatspecial (Climate change: A guide for the perplexed) alle klimaatmythes netjes op een rij gezet en ze alle ontkracht.

De bevattelijke artikelen linken naar wetenschappelijke referenties.

Zie http://environment.newscientist.com/channel/earth/dn11462