31 december 2007

terugblik 2007-3

Meest heldhaftig moment van 2007: Het stoppen van de tankcolonne onder leiding van de nieuwe minister van defensie Pieter De Crem aan het stationsplein te Leopoldsburg.

Vorige week, ik was net gaan frit halen aan het station van Leopoldsburg, als daar een kleine tankcolonne uit de kazerne kwam geraasd. Ik zag meteen dat de nieuwe defensieminister De Crem (zie foto) er de leiding van had. Van zodra ik hoorde dat het zijn bedoeling was om Wallonië bij Vlaanderen te annexeren, ging ik, zonder daar veel bij na te denken, voor zijn tank staan. Toen ik vroeg of hij ene mee mayonaise of ene met ketchup wou, wilde hij me terstonds omverrijden. Gelukkig kwam ik op het idee om te roepen dat ik wel enkele vliegreizen kon geritseld krijgen met héél véél media. Hij parkeerde op slag zijn 'slag om de Ardennen' en keerde enthousiast en opgewonden terug richting kazerne.

Top vijf van het Nieuwsblad

Je vraagt je soms af 'waar klikt sufsurfend Vlaanderen toch altijd op?'. Wel, het Nieuwsblad zond me vandaag hun top 10 door: "meest geklikt in 2007". Het lijstje spreekt voor zich. Ik geef je de eerste vijf:

1. Tom Boonen verliefd op zestien-jarige Sophie (En Roger De Vlaeminck maar zeggen dat Tom dit jaar niks presteerde, alweer een eerste plaats!)

2. Kate Ryan met een moordend decolleté

3. Tanja Dexters op de vuist met Els De Schepper

4. Ann Van Elsen gaat naakt voor de playboy

5. Chirurg vindt formule voor de perfecte borsten.

Nog iemand twijfels over wat de gemiddelde Vlaming interesseert? Kan het zijn dat het gros van de surfers mannen zijn? ;-)

het intussen beschimmeld stokje

Nu ik veroordeeld ben om in de voormiddag thuis te blijven niksen omdat ieder moment een nieuwjaarszangertje aan de deur kan staan, is het moment gekomen om het stokje van die twee stomende blogsters (Ann en Kaatje) eindelijk eens te beantwoorden. Ik dacht al, waar blijft dat stokje richting muggenbeet nu, maar het lag al dagen lang verstopt onder een schitterend youtubefilmpje van Chop Suey.

Drie bands of artiesten die ik dit jaar heb leren kennen

Ik ben altijd al heel veel met muziek bezig geweest. Het gebeurt echt heel zelden dat ik nog een groepje ontdek waarvan ik waw kan zeggen. Mijn lat van acceptatie en verwondering ligt waarschijnlijk ook wat hoog. Enkele Live-lichtpunten van het voorbije jaar: Bart Defoort in Mol en Dream Theater in Antwerpen. Groepen die ik dit jaar écht heb leren waarderen: Keane, Coldplay (X&Y) en Anouk. Ik kende ze natuurlijk al veel langer maar de vonk sloeg nu pas over.

Drie dingen die ik heb gehoord, meegemaakt..., en die me altijd zullen bijblijven

Opnieuw een dierbare die gestorven is. Mijn schoonzus, veel te vroeg de strijd verloren tegen een agressieve kanker. Een dimensie van beleving die hier niet te beschrijven valt. In dezelfde sfeer: werken met jongeren brengt soms verhalen en belevenissen naar boven die maar al te goed verklaren waarom sommigen geen zin meer hebben in 'school'. Zij hebben wel andere katten te geselen. Wat ik ook nooit zal vergeten is een recente poging om mijn allerindividueelste expressie op deze blog te censureren en aan te klagen bij mijn baas. Dat men zoiets durft, daar sta ik perpleks van.

Drie (vreselijke) blunders die ik sinds dit jaar op mijn naam heb staan

Ik ben ondertussen al zooo oud en dus wijs :-) dat ik dit jaar geen blunders heb begaan. Eerst denken, dan handelen. Dat we veel in teamverband aanpakken, helpt uiteraard ook. Vervelend antwoord? Yes, indeed.

Drie dingen die me heel stiekem ongelooflijk trots maakten

Dat ik in mijn eentje, af en toe geholpen door mijn vader, met schop en kruiwagen een zwemvijver heb uitgegraven en deze na maanden zwoegen tot een prima einde heb gebracht. De folie, de elektriciteit, de beplanting,... ik deed het allemaal zelf. Een mooie en verfrissende aanwinst voor de tuin.

Dat we daar in Mol met ons kleine team toch prima werk verrichten. Niet altijd zonder fouten maar er valt ons nauwelijks iets te verwijten. Dat ons werk gewaardeerd wordt door de meeste collega's en de directie doet me veel deugd. Het is wel enorm slopend en (mentaal) vermoeiend en daar wil ik nog iets op vinden.

En waarom niet? Ja, ik ben ook een klein beetje trots op Muggenbeet en een groot beetje op mijn vrouw en kinderen. En ook trots op jullie. Vanzelfsprekend.

Ik gooi dit stokje door naar Kim Gevaert, Dana Winner en mijn nieuwe collega Tittanova.

29 december 2007

terugblik 2007-2


Mijn memorabelste ontmoeting van het jaar: Dana Winner. Dana is al jaren een trouwe lezeres van mijn blog en vice versa. Als we dan mekaar tegenkomen, ja dan hebben we alleen oog voor mekaar. De rest kan dan ook even de pot op.

terugblik 2007

Mijn beste sportieve prestatie: dé historische 5 x 80 meter op het WK van Osaka waar we met de Belgische ploeg een bronzen medaille wisten te veroveren. Ei zo na liep het nog mis bij de laatste stokwisseling: Kim greep veel te laag, gelukkig kon ik haar nog de juiste stok in haar handen duwen. Maar eind goed, al goed.

Na de aankomst werd nog lang gelachen met de 'verkeerde' stok.

28 december 2007

olé pistolé

Er dient zich nog een mooie dag aan vandaag: de Samson en Gert-kerstshow !!!

update 's avonds: Circus Bella, het decor van de show dit jaar, voldeed echt aan de verwachtingen. De kinderen willen volgend jaar allemaal terug. Zelf heb ik ook goed gelachen, tenminste als we het erover eens zijn dat 'de slappe lach' ook telt voor lachen.

26 december 2007

meisje betrapt vriend met moeder

In België beleeft een jonge vrouw ongetwijfeld nare kerstdagen. Het Vlaams meisje betrapte haar vriend in bed. Niet eens met een andere vrouw, maar met haar bloedeigen halfnaakte moeder. In een bui van razernij plaatste ze een snel gemaakte foto van het overspel op de klereblog Muggenbeet, zodat thans de hele wereld het bizarre overspel kan aanschouwen. Volgens de vriend in kwestie was hij enkel op zoek naar 'nieuwe handvaten voor de 21 ste eeuw' en had hij hiermee meer dan zijn handen vol.

Toeval of niet maar ook in Engeland gebeurde iets gelijkaardigs. Kerstmis doet rare dingen met de mensen.

aan de Humo

Beste Humo,

Bedankt voor de gratis kalender ... maar kan je me volgend jaar eindelijk eens één bezorgen ZONDER Roos Van Acker en Freya? Ze doen me maar aan één ding denken: "laat deze maand maar zo snel mogelijk voorbij zijn!". En dat terwijl er zoveel schoonheden rondlopen waar ik maar niet op uitgekeken raak.

functioneel onverzorgd

Ik heb het deze dagen weer ontelbare keren moeten horen: "je bent zo'n knappe vent moest ge u tenminste wat verzorgen en wat opzetten". Verzorgen en opzetten, daar bedoelen ze dan mee dat ik mijn haar nog eens moet laten knippen, mijn baard moet scheren en mijn very casual kledij (trainingbroek en greenpeace-Tshirt) op feestjes best achterwege laat.

Vrouwen houden blijkbaar van gladde mannen en ik ben dezer dagen een erg stekelige beer en dat vloekt. Aan hun ogen te zien zouden ze me zo graag eens aaien maar -Wat Jammer- als ge mijn aaibaarheidsfactor in het aantal vingers zou uitdrukken, ja, dan moogt ge al jaren in de zagerij gewerkt hebben. Geen geaai en geen gestreel dus. Dat wordt weer dromen van Brad Prit, die gast waar die niemandalletjes van tegenwoordig zo gaan van plakken.

Maar zoals alles heeft ook mijn beren-verschijning zijn eigen historiek. Sinds ik gehoord heb van een collega dat het heeeel erg pijn kan doen als ge met de verkeerde wapens vecht (hij was zijn balzak te lijf gegaan met de epilady, zo'n trillende veer, van zijn aanhoudster) ben ik altijd wat terughoudend als het op gladmaken aankomt. Al moet ik er eerlijkheidshalve wel aan toevoegen dat ik ook niet helemaal verstoken ben van het lieverluidanmoedenken.

Maar de belangrijkste reden van mijn wildebeesterij is eigenlijk -naai je broekzakken al maar dicht- dat het een "functionele onverzorgdheid" is. Een mannelijke strategie tegen de vrouwelijke opdringerij en losbandigheid die, zoals jullie als vermoedelijke participanten niet ontgaan zal zijn, in deze jonge nieuwe eeuw zo aan een opmars bezig zijn. Ik vind het -echt waar- zo'n geruststellende gedachte dat vrouwen me in mijn huidige presentatie volkomen links laten liggen, dat ik door hen eens niet met de ogen uitgekleed wordt of dat ik in hun maniakale fantasieën eens niet naakt en vastgebonden op hun bed vertoef maar totaal bevrijd en opgelucht de beerput kan leegmaken.

Ja, ik haat aandacht van vrouwen. Er is zo vaak een vijs los bij hen. Vrouwen, venijn en hysterie... de nieuwe heilige drievuldigheid. Rok: de korste weg naar je ondergang. En als je al deze ellende kan voorkomen door je fysiek en vestimentair te verwaarlozen dan zoudt ge toch zot zijn moest ge 't niet doen.

Toen ik dit had uitgelegd aan mijn vrouw, dat mijn huidige verschijning als het ware een soort gezinsverzekering is, een stuwdam tegen een tsunami van verkeerde vrouwen, zag ik dat ze vrede nam met haar lief beertje. Met gelukzalige oogjes borg ze de epilady terug in het floeren zakje en moest mijn baard niet zo prikken, had ze me ongetwijfeld een dikke kus gegeven, met tong en al erbij. Functioneel onverzorgd zijn, is dan ook een heel plausibele uitleg.

25 december 2007

testosteron maakt mannen grappig

Mannen die denken dat zij van nature grappiger zijn dan vrouwen, blijken gelijk te hebben: het hormoon testosteron zorgt voor een groter gevoel voor humor. (Knack)

familiefoto

Een zeldzaamheid op deze blog: gans de kroost op één foto. Van de gelegenheid gebruikgemaakt dat mijn vader kwam eten om hem te vragen op het knopke te drukken. Van links naar rechts: Ludo, Sara (nr 3), Loes (nr 1, dit jaar naar 't middelbaar), Heleen (nr 4), Kristien (mijn half-Oekraïense vrouw) en Jo (nr 2, onze pingponger). Als alles goed gaat, proberen we van dergelijk kiekje een traditie te maken.

24 december 2007

blazen


Gisteren, zondagnamiddag, nog een laatste verjaardagsfeestje voor de kleinste thuis. Deze keer voor de familie aan mijne kant. December is bij ons met twee jarigen, de sint en al die speciale dagen echt een maand van feesten en cadeautjes. En morgen, met kerstmis, kan ik alweer mijn kokmuts opzetten. Zoals gebruikelijk komen dan mijn ouders, mijn schoonzus en mijn schoonbroer eten. Vermits zij -nu toch al jaren op rij- graag aan tafel bijschuiven, heb ik zo'n vermoeden dat mijn eten nog zo slecht niet is.

mijn marginale kerstwens

Voor dit jaar heb ik een heel kleine, haalbare wens.

Ik zou willen dat moedertje Maria, toch een heel belangrijke speler in het kersttoneel, eindelijk eens vrij en vrolijk mag roepen dat haar zoontje er gekomen omdat ze lekker heeft gevogeld met een man van vlees en bloed. En dat de heilige geest en alle engelen of welke beesten dan ook die voor een onbevlekte ontvangenis zouden hebben gezorgd, mogen branden in de hel.

Waarom zou een vrouw die geen maagd meer is, niet in het kerststalletje mogen staan als de os en de ezel dat wel mogen?

23 december 2007

lekker warm binnen

zicht vanuit de eetplek naar de ochtelijke noordertuin.

de inflatie van de verontwaardiging

Deze foto zou suggereren dat Valérie Begue iets anders oplikt dan yoghurt. (*)

Na het belachelijk ophefje over onze nieuwe miss België, de schone Alizée Poulicek (20) uit Huy, omdat ze -ochot- maar 5 wereldtalen kent en ergens in een tarweveld met haar blote navel is gefotografeerd, komt nu ook de nieuwe miss Frankrijk onder preuts schot te liggen.

Er zouden drie jaar geleden enkele foto’s (zie hierboven) zijn genomen die door de voorzitster van het Miss Frankrijk-comité ( een zekere Geneviève Fontenay) zo aanstootgevend bevonden worden dat ze wil dat de miss meteen onttroond wordt.

Waar gaat dat naar toe met al die verontwaardigingen en die aanstootgevingen? Ik vind beide dames mooie vrouwen en de bekritiseerde foto's erg properkes en kunstzinnig. Het zou wat anders zijn als er een wortel in hun gat stak of als ze een baviaan (bvb. minister De Crem) oraal bevredigden... in dat geval zou enig rumoer in het misswereldje te begrijpen zijn. Al heb ik me laten vertellen dat die dingen meer dan eens gebeuren op de BV-feestjes na de verkiezingen. Zeker als er ook voorzitters en voorzitsters uitgenodigd zijn. Maar nu?

Wat is er in feite miss? Er zijn, me dunkt, miljoenen andere zaken om écht over verontwaardigd te zijn. Al denk ik dat madame Fontenay daar niet wakker van ligt.
    (*) niet rondvertellen maar 't is waar ;-)

    megacool

    Volgens de Blogkrant ben ik megacool. Plezant om te horen.

    22 december 2007

    groen maar niet veggie

    Via Jimmy in mijn mailbox.

    De 11 dinges van Muggenbeet

    1. Iedereen heeft het recht om uitgelachen te worden.
    2. Het is een eer om door muggenbeet in de zeik gezet te worden.
    3. Het leven van een vrouw is on-af als ze onbesproken blijft op muggenbeet.
    4. Alle teksten bestaan uit aan-mekaar-geschoven-lettertjes, wat nog steeds geen misdaad tegen de mensheid is. Ook humor is dat niet!
    5. Iedereen heeft een zielige kant, vooral zij die denken van niet.
    6. Een blog is een persoonlijk werkstuk: ga je niet akkoord, maak er dan zelf één! Denk eraan: commotie is de beste reclame.
    7. Muggenbeet is met liefde gebrouwen en staat ten dienste van een minder saaie wereld. Daarom kan deze blog provocerend overkomen bij erg vervelende en mentaal labiele mensen.
    8. De auteur van muggenbeet is een menswetenschapper die gepassioneerd de kleine kantjes in de relatie man-vrouw bestudeert en deze graag uitvergroot. De man is niet automatisch de slechterik in het verhaal.
    9. Wie niet meer mag fantaseren, zwanzen of de onnozele uithangen is reeds half-dood en hangt zich beter op.
    10. Elk bezoek aan muggenbeet geschiedt op vrijwillige basis, er terechtkomen kost meer moeite dan er wegblijven.
    11. In het echt is Muggenbeet nog schattiger dan op de blog. Alhoewel hij door zijn enorme uitstraling en bescheidenheid elke vrouw kan krijgen (voor de afwas bvb.), is hij meer dan gelukkig met zijn eigen vrouw.

    industriesneeuw

    winterzicht in de tuin

    In Tessenderlo ligt er voor de tweede dag op rij sneeuw. Mooie silhouetten en fotogenieke landschappen, dat wel. Maar in feite is het niks meer dan een aanduiding dat er in de buurt fabrieken staan.

    Industriesneeuw: "In heel bijzondere gevallen kan de mist in de buurt van industriegebieden tijdens lichte vorst uitsneeuwen. De mistdruppeltjes zetten zich af op de condensatiekernen van fabrieken, het geheel bevriest en komt als sneeuwvlokken naar beneden. In enkele gevallen komt er 1 tot 3 cm sneeuw naar beneden. Overigens onderscheidt industriesneeuw zich van echte sneeuw; een kristalstructuur in de vlokken is (zoals bij 'echte' sneeuw) niet te vinden." (Infobron)

    blij met die van ons

    Als je zo een nachtmerrie hebt gehad waarin een woeste, hysterische en kijvende vrouw u levend wilt villen,..... ja dan ben ik blij 's morgens wakker te kunnen worden naast mijn eigen vrouw. Wat heb ik een geluk, denk ik dan.

    de meest positieve mens

    Op dat ene stormpje in een glas water na was de laatste week op school er vooral één van een "heel goed gevoel". Dat we er donderdag na de vele klassenraden in gelukt zijn om op drie uur tijd 125 brieven te maken (die vrijdagmorgen allemaal in de bakjes van de leerkrachten lagen), daar mogen we met ons hecht team fier op zijn. Ik vond het overigens ongelooflijk dat onze baas mee achter de PC is gekropen om ons bij deze klus te helpen. Wie zou dat nog doen?

    Hoe graag de wereld ons wel ziet, blijkt nog uit deze twee anekdotes van de voorbije week:

    De familie van een jongen, die we zopas 'aan de deur hebben gezet', bezorgde ons een mooie bedankkaart en een doosje Merci. Surrealistisch? Neen, want we blijven in iedere situatie galant en begripvol. We veroordelen nooit de leerling maar enkel het foutieve gedrag. We verantwoorden wat we doen en blijven steeds beleefd en vriendelijk.

    De moeder van een andere jongen, die ook niet in zo'n goede papieren zit, noemde tijdens een gesprek met de directeur, mijnheer Rutten (schrijver dezes) -luister goed allemaal!- "de meest positieve persoon" waar ze mee te maken heeft gehad. Ook al is dit een onbekende moeder, zo'n lovende commentaar doet je wel iets. Het is bovendien verbazingwekkend dat die moeder dat al na één lang geprek doorheeft, terwijl er mensen zijn die daar maar niet (willen) achter komen.

    19 december 2007

    2X Anouk

    "Belgen houden van Anouk. Haar nieuwe CD 'Who's Your Momma' is een gouden plaat geworden. Niet alleen dat, de Nederlandse madam met de 'ferme strot' zal nu ook twee keer het Sportpaleis plat zingen. Op woensdag 19 maart en vrijdag 21 maart. (ldb)" (uit het Nieuwsblad)

    18 december 2007

    schimmel als metafoor

    Op papier is er niks aan de hand. De verpakking is nog dicht. Het etiket vermeldt: "houdbaar tot 15 maart 2008". En normaal zou ik er vandaag lekkere, ovenverse broodjes mee gebakken hebben. Maar zoals je ziet: één en al blauwgrijze schimmel. Een treffende metafoor voor het leven: mensen lijken vaak tof en aangenaam maar, als je ze wat beter leert kennen, vind je vaak een heleboel donkere en bizarre kantjes. Gelukkig kan je ze, net als de broodjes, inruilen voor ander... en beter. Ze alsnog afbakken, is verloren moeite.

    ben ik zot of verantwoordelijk?

    Gisterennacht om 1.00 uur ziek het bed in. Keelpijn, verstopte neus, lichte koorts. Deze morgen om dezelfde reden om 5.10 uur opgestaan. Ik kon niet slapen. Kriebelhoest. Eigenlijk niet geslapen. Om 7.45 uur aangekomen op het werk. Ziek... maar deze week komt ziek zijn niet erg gelegen. Daarom toch maar richting Mol gereden.

    Is dit nu verantwoordelijkheidszin? Of hebben de meesten gelijk, zij die zeggen dat ik zot ben?

    17 december 2007

    het Belgacom-meisje

    Zij: Jij bent de man die zich bij jullie met de belgacomfactuur bezighoudt heb ik begrepen? Ik kan u nu een erg interessant aanbod doen. Als je belooft om de komende 12 maanden klant bij Belgacom te blijven, krijg je als trouwe klant een korting op het abonnement van X euro. Jij bent ongetwijfeld erg geïnteresseerd?

    Ik: Eh daar moet ik toch eventjes over nadenken! (volgt aan de andere kant van de lijn een niet gespeelde glimlach). Maar heb je mij hierover niet nog eens gebeld? Ik herken je lach precies.

    Zij: Ja dat kan, ik herken jou ook.

    Volgde nog een praatje over haar hondenjob en de afspraak dat ze bij haar bazen zeker mijn klacht zou doorspelen dat de maandelijkse factuur van Belgacom (abonnement telefoonlijn) voor trouwe klanten schandalig duur is. Ze gaat me zeker terugbellen als ze daarover meer nieuws heeft. We namen afscheid.

    Het Belgacommeisje zag me duidelijk zitten. En ze herkende me écht hoor, dat garandeer ik je. Van Belgacommeisjes kunnen nog veel vrouwen iets leren.

    Het zou me niks verbazen als ze me morgen opnieuw opbelt. Welk foefke zal ze dan verzinnen?

    inspectie in het huis

    Vandaag toerden de inspecteurs van het ministerie in Het Huis rond. Ook onze dienst, de leerlingenbegeleiding, werd terloops van dichtbij bekeken. Mijn naaste collega werd apart geroepen en ze mocht onze archivering en verslaggeving van de klassenraden voorleggen.

    Mijn collega kwam glunderend terug. De inspecteur was erg lovend over onze dienst en ontwaarde een grote vooruitgang in vergelijking met drie jaar geleden. Vooral onze "brieven" konden op bijval rekenen. Ondertussen blijven we werken om onze dienst nog beter en efficiënter te maken. Daarstraks nog het klassenradenformulier helemaal herdacht en in een nieuw jasje gestoken. Durven veranderen wat beter kan!

    Zo'n schouderklopjes van de inspectie.... we zijn er blij mee.

    16 december 2007

    winterwandeling


    85% is niet slecht

    Na de eerste drie kwisronden stonden we (De Klimmers) nog aan de leiding maar enkele gaten in ons geheugen deden ons uiteindelijk stranden op 12de stek van de 66... op amper 10 punten van de winnaar. Met een score van 85 procent deden we dat erg goed (146 juiste antwoorden op 173). Dit onverhoopt succesje deed ons even denken dat, als we nu eens wat zouden blokken, we misschien ook wel zouden kunnen winnen maar we vrezen dat de leut er dan wel af is.

    15 december 2007

    ziek gaan kwissen

    Binnen een half uur word ik verwacht in Laakdal om de kwisploeg van mijn schoonbroer te 'versterken'. Ik doe dit zo'n twee of drie maal per jaar. Ik ben maar een amateurke, zie je. Ik vind dat wel redelijk amusant maar vandaag ben ik serieus onder de voeten. Ik zit met een diepe verkoudheid: mijn neus drupt, mijn ogen zitten halftoe en tranen wat af en ik moet constant niezen. Maar toegezegd, is toegezegd.

    folter een gans

    Persoonlijk ken ik ook nog wel enkele 'ganzen' die een foltering verdienen. Maar dit zou afbreuk doen aan de ernst van deze nieuwe Gaia-campagne. Vlees of foie gras, bij ons komt het niet binnen!

    what if

    "Stel, zuiver hypothetisch...", vroeg ze me, "dat je niet getrouwd was en je had geen gezinnetje... voor wat een soort vrouw zoudt ge dan vallen?" "Wetende wat ik nu weet?" vulde ik nogal verrast aan. "Bijvoorbeeld, ja, dat zou ik wel eens willen weten...". Oeioei, daar had ik nog nooit over nagedacht. Mijn slecht karakter fluisterde in "zeker niemand als jij" maar ik verpakte het diplomatisch als volgt:

    1. "Stay happy, avoid stupid women", verzon ik terplekke ... dus ik vind het in een relatie nogal belangrijk dat het vrouwtje minstens even slim is dan ik. Niet zozeer wat diploma's betreft maar wel "levenswijs". Ze moet over veel kunnen meepraten en op belangrijke thema's een beetje dezelfde kijk hebben als ik zelf;
    2. Ik moet ermee onder de mensen kunnen komen: ze moet niet bloedmooi zijn, daar komen alleen troubles van, maar het verschil met de hond moet toch redelijk groot zijn. Gewassen, vrouwelijk gekleed zijn, liefst geen schmink zodat ze zonder lozingsvergunning een bad kan nemen, en goed, liefst wat pijnlijk, gewaxed zijn;
    3. Ze mag best wat avontuurlijk en zelfs een beetje bezeten zijn op seksueel vlak zolang ze huisregel één maar respecteert: mijn bed dient om te slapen. Over ander meubilair kan gediscussieerd worden maar mijn vrienden moeten wel van een proper tafel kunnen eten.

    Ik zag dat ze al spijt kreeg dat ze aan mij die vraag gesteld had maar met een half oor luisterde ze verder al deed ze alsof ze dringend naar het toilet moest gaan.

    4. Op momenten die er toe doen, moet ze luisteren. En alles moet met liefde bereid en geapporteerd worden. Op de dagen zonder de letter a mag ze haar eigen zin doen. Hier moest ze even over nadenken....;
    5. Ik wil geen gejammer over menstruele pijnen, hormonale balansen, premenstruele syndromen, ovulatietemperaturen, eierstokkrampen, schildklierstoringen, moeilijke stoelgang, etterende piercingen, striemen van onderbroekrekken, okselirritaties en ze moet vooral niet doen dat ze een gouden muis heeft. Edele delen zijn mannelijk.

    Toen leek het alsof ze er geen zin meer in had en begon ze over het weer. Dat het koud was en blablabla. Dan wilt een mens eens antwoorden. Sedertdien heeft ze niks meer aan mij gevraagd en maakt ze hetzelfde boogje rondom mij als alle andere vrouwelijke collega's. Haar MSN staat nog steeds op 'afwezig'.

    Mooi, het leven is mooi.

      14 december 2007

      hier ga ik naar toe



      't Getouw in Mol, 21 maart 08

      was dat even schrikken!


      Op de boekenrek van mijn bureau mijn trouwfoto teruggevonden. Ik herken mezelf nog wel een heel klein beetje. Toch vind ik dat ik er nu met mijn langer en wat grijzig haar beter uitzie. Al had ik toen heeeel wat minder zorgen, dat weet ik nog goed. En als ik me niet vergis, was ik destijds ook nog bouwvakker. Waarschijnlijk daarom mijn kopke zo kort geknipt... om op mijn trouw geen cement in de haren te hebben.

      maandwedde erdoor

      Vandaag hebben we 2000 liter mazout moeten bestellen. Uitstel kon niet meer. Mijn loon voor december is daarmee helemaal opgesoupeerd. Toch blijven lachen. Positief is dan weer dat we vandaag op de autokeuring 2 groene kaarten kregen. Eén voor onze Vito (groot gezin) en één voor mijn Opel (om in Mol te geraken). Klein content lachje. Onze kerstboom is mooi versierd en brengt veel gezelligheid. Dat doet goed. Vandaag weer dik ontgoocheld geraakt in sommige mensen (vechtpartij etcetera, afspraken niet nakomen etcetera,....). Sommige mensen zijn echt klote! Maakt me erg somber.

      Nog een week en dan is't vakantie. Ik heb het echt nodig. Weet ge wat ik ga doen? Een lange lijst met namen voor me op tafel leggen. Sommige namen onderlijnen en anderen doorstrepen. Grote kuis houden in mijn relaties en contacten. En in 2008 eens meer mijn middelvinger tonen. Ze zullen mijn vriendschap terug moeten verdienen.

      Zoals je merkt: toch in a bad mood vandaag. Gaat wel over :-)

      soms

      Soms moet je je conclusies trekken....

      en dat is precies wat ik deze middag om 12.00 uur gedaan heb.

      13 december 2007

      het hoogtepunt van mijn vrouw

      Ik mocht het er van haar opzetten :-)

      Weet ge wat hét hoogtepunt van mijn vrouw is? Het moment dat ik 's morgens om 6.20 uur uit het bed stap en zij op mijn warm plekske kan gaan liggen. De matras is daar beter, beweert ze...

      12 december 2007

      een doodgewoon bedrijf

      Het Joods Museum van Deportatie en Verzet en de Stichting 'Gedenkstätten Buchenwald und Mittelbau-Dora' organiseren in Mechelen van 13 december 2007 tot 10 februari 2008 de tentoonstelling Een Doodgewoon Bedrijf. Ze was eerder al op diverse plaatsen in Duitsland te zien onder de naam 'Techniker der "Endlösung" - Topf & Söhne, die Ofenbauer von Auschwitz'. Voor de eerste maal is ze nu ook buiten Duitsland te bekijken.

      geplukt van deze website.
      radio 1 over de tentoonstelling.
      duitstalige website.

      Heleen is jarig

      De kleinste thuis, Heleen, wordt vandaag 7 jaar. En op 12/12/2012 wordt ze 12 jaar! Op de foto samen met haar peter.

      9 december 2007

      Eén SMS-je kan volstaan

      Ben jij ook zo'n ongelukkige vrouw of meisje dat met zo'n slungel opgescheept zit waar je zo snel mogelijk vanaf wil? Zit jij op feestjes ook altijd weg te dromen over een écht interessante man of ben je gegeneerd voor die boerenlul met wie je altijd huiswaarts moet gaan? Eén SMS' je kan volstaan om aan je lijden een einde te maken! Muggenbeet helpt je met veel plezier.

      Opzet: muggenbeet stuurt naar je mobieltje een SMS'je (naar keuze) net op dat moment dat je partner kan meelezen. Jij kiest de datum, uur, GSM-nummer en de boodschap die ik sms. Herrie en brokken verzekerd. (Voorlopig enkel meisje-dumpt-man-versie!)

      berichtenkeuzelijst:

      1. Je was geweldig maar kan je volgende keer ook je bilspleet ontharen? kusjes M.
      2. Hoe laat ging je vriend weer precies werken? reeds vol goesting M.
      3. Ik zei toch dat je minstens drie keer ging klaarkomen! your personal vibrator, M.
      4. Je lief heeft inderdaad een verschrompelde piemel. zoentje M.
      5. Kan het zijn dat mijn horloge er nog in zit? XXX M.
      6. Je string is blijven liggen. Gooi ik het weg of kom je het halen? Nu meteen bvb. :-) M.
      7. Je viel reuze mee maar kan je morgen iets minder hard bijten? X M.
      8. Jeukt de massage-olie nog altijd? je intieme masseur M.
      9. Nog altijd geen spijt van het triootje? X, Sjors en Sjimmie.
      10. Bedankt dat ik je mocht boeien en kietelen. Steeds tot uw dienst, je meester M.

      Je leeft maar één keer en het zou zonde zijn mocht je het vergooien aan een loser. Neem daarom initiatief. Dump je pipo. Schakel muggenbeet in.

      bijpraatavondje

      Gisteren stonden wij in voor de organisatie van het jaarlijkse bijpraatavondje van ons groepje vrienden van de tijd dat ik nog op de sociaal school zat, zo'n 24 jaar geleden. Ieder jaar komen we één keertje samen om van mekaar te horen hoe het gaat. Twintig jaar lang ontving één van de vier koppels de rest thuis maar vier jaar geleden besloten we om met de ganse groep een brasserie of restaurant op te zoeken zodat het organiserend koppel zich ook bij aan tafel kon voegen.

      Die van ons en ik kozen gisteren voor de Kiewithoeve in Engsbergen. De zoon van de zaak pingpongt bij onze zoon, vandaar. Ik at er een Thaïs soepje, een vegetarisch quorngerecht en een groot ijsje met rozijnen die in rum gedrenkt waren. De meeste van mijn vrienden kozen voor een Tilapiaschotel, naar 't schijnt een vis die zowel in zoet als zout water kan leven. Het eten was er dik in orde en het was een gezellige avond.

      Vandaag is het weeral mijn beurt om te koken. We ontvangen een tiental eters, hoofzakelijk peters en meters van onze jarige kinderen. Volgens die van ons ben ik heel goed in de keuken (zowat de enigste plek in ons huis waar ze mij over bestoeft), daarom dat ze in haar planning voorzien heeft dat ik meid-kok-slaafje-van-de-dag mag wezen. De frigo zit vol, nu is het aan mij om er iets van te bakken of klaar te stoven.

      Gezien het reeds gevorderd uur ga ik me minutenlings uit mijn sexy pyjama hijsen en beginnen met het kuisen van de groenten. Wellicht niet wat je verwacht van een mannelijke "überkreation" als muggenbeet. Je moest eens weten wat een zacht gekookt eitje ik werkelijk ben!

      Een simpel eitje kan ook beestig lekker zijn. Grrr. (Ik moet me toch met iets troosten)

      8 december 2007

      dringend gezocht

      Voor de aankleding en verfraaiing van ons bureel zoekt mijn naaste collega dringend foto's en affiches van vrouwelijke beachvolleybalspeelsters. Bij voorkeur van Cuba en ingezoomd op de onderrug. Mailen naar muggenbeet... ik geef het materiaal dan wel aan haar door.

      6 december 2007

      zes december

      Zes december ten huize muggenbeet: sinterklaas is vannacht gekomen. De kinderen zijn tevreden en vooral Sara (onze derde) dan, want zij verjaart ook vandaag. Altijd tegelijkertijd met de heilige. Negen jaar is ze geworden. Proficiat Sara.

      Neen, Tom Boonen, zet het uit uw hoofd! Mijn baseballknuppel ligt klaar.

      5 december 2007

      Anouk doet me goed

      Deze namiddag als een straathond in de regen door Diest gezworven. Mijn plan was om ergens een goed boek te kopen. Maar een boek zonder een Mieke Maaike of een syfilispaus gaat als snel vervelen. Daarom met 25 euro een muziekwinkel binnengestruikeld en voor mezelf drie neige ceedees gekocht. Jawel, GEKOCHT, zoals vroeger. En ik was erg content dat ik er de dubbel live van Anouk vond. Sinds "graduated fool" ben ik een grote fan van haar muziek. En van mijn part mag iedereen hier mee lachen: deze Hollandse is een klassebak zoals ik er in Vlaanderen (truttenland) geen enkele ken!

      mijn koopje van de dag:
      Keane: under the iron sea
      Keane: hopes and fears
      Anouk: Anouk is alive (2cd)

      4 december 2007

      kortste msn-sessie ooit

      Voor het slapengaan, toch nog even een illustratie hoe geliefd Muggenbeet wel is:

      Een tekstje aan het maken voor de blog.... een msn-popup verschijnt: 'huppeldepup heeft zich zojuist aangemeld'... ik typ, friendly as ever, ogenblikkelijk een berichtje: 'hoi, ik ben zojuist een teks.... 'huppeldepup' is offline. 3 seconden, denk ik.

      Iemand het telefoonnumer van het Guinness Book of Records ?

      de affiche van gierle


      Niet meteen iets wat je verwacht aan een toog ergens in de buurt van Lille: een affiche met 15 redenen waarom een biertje beter is dan een vrouw. Als je klikt, wordt de affiche groter. Niet alle redenen zijn even fijnzinnig (bvb. reden 11 en 15)!

      beha

      Onze jongens van beroep-hout (BH) zijn enkele dagen geleden naar de VRT geweest. Ze gingen er een kijkje nemen in het kader van 'decorbouw'. Als toetje woonden ze een opname bij van de laatste show met Frieda Van Wijck. Hadden ons mannen toch wel het geluk van hun leven zeker!

      "Een zestal vrouwen van verschillende leeftijd en maten toonden live hun borsten. De stunt paste bij een gesprek dat Frieda Van Wijck had met Saskia Reusens, schrijfster van het boek ‘Borsten’." Nu maar hopen dat ze toch ook even naar het decor hebben gekeken.

      2 december 2007

      een dagje Gierle


      Voor de tafeltennis van de kinderen hebben we vandaag bijna de ganse dag in Gierle vertoefd. Tijdens de beginuren van het tornooi heb ik met een wandeling eventjes het Kempisch dorpje verkend. Gier-le voorspelde niet veel goeds... beelden van mestkarren en zeiktonnen kwamen in me op.

      Maar dat viel best mee. Opvallend weinig tractoren. Ook de meegenomen rubberen laarzen bleken niet echt nodig want de meeste wegen waren al verhard. Ik had ook wat rode bieten in de koffer meegezeuld want ik dacht, als ik ergens een boerenpaard tegenkom, zal ik het eens tracteren. Maar de bieten liggen nog in de koffer, geen paard te bespeuren. Wat nog het meest aan de verwachtingen voldeed, was de pingpongzaal zelf. Ik denk dat de stichter een kiekenboer moet geweest zijn.

      Wat ik wel zag, was een mooi dorpscentrum met een redelijk hoog Bokrijkgehalte en voldoende groene elementen. Ik bezocht er de kerk met de ongewone achthoekige toren, ik stond even stil bij het standbeeld van Louis Neefs en keek binnen bij de etalage van de wereldwinkel. Bij de terugweg bestudeerde ik nog van nabij de bakstenen Gierlese windmolen 'In Stormen Sterk'. Ge hebt in de bouw gestaan of ge hebt dat niet.

      Niet dat ik er zou willen wonen maar er bestaan veel lelijker dorpen.

      de echte sint was in Mol

      de jongste dochter op de knie van sinterklaas


      Hoe die van 't werk dat flikken weet ik niet maar ieder jaar slagen zij erin om de échte sinterklaas naar Mol te krijgen. Ook gisteren kwam de sint met paard en kar, samen met twee van zijn donkerste zwarte pieten, aan op TISP en maakte hij een lange halte in de refter van onze school. De vele brave kinderen kregen een mooi cadeau van de sint en de ouders en grootouders werden getracteerd op lekkere broodjes en taart met een tas koffie.

      Niet alle kinderen, zelfs de grote mensen niet, weten hoe je nu de échte sint van de vele valsen kunt onderscheiden. Die van Antwerpen bvb. lijkt echt maar da's gewoon een goeie acteur, die van de Delhaize da's gewoon de leverancier van maandverbanden en inlegkruisjes en die van de KWB da's die uitgetreden pastoor die o.w.v. zijn zondige staf met zijn meid getrouwd is. Maar hoe zie je nu het verschil? Ik had er een lang gesprek over met één van zijn pieten en ik zal in 't kort zijn drie grootste geheimen prijsgeven, maar hou het geheim hé?

      - Ook de echte sint heeft een valse baard. Toen de sint 130 jaar was geworden, is zijn haar beginnen uit te vallen. Hij liet toen de staart van drie van zijn beste merries couperen en met dat haar werd dan een weelderige baard en pruik geweven. Als je dus aan zijn lange witte baard trekt en hij zegt AAAH van de pijn, dan is 't een valse.

      - De echte sint drinkt geen alcohol. De meeste valse sinten vallen hiermee te ontmaskeren. Jenever, cognac of een duvel in de hand? Wees maar gerust, het is weer één van de zovele kopieën. Sinterklaas drinkt alleen koffie, water of mandarijnenfruitsap. In de zomer, als hij van zijn vele verre reizen aan het bekomen is in Thailand, hét land van alle kindervrienden, durft hij wel eens een bloody mary, een purple rain of mojito tot zich nemen. De sint houdt ook van travestietenshows en is sterk onder de indruk van vrouwen die met hun bodembekkenspieren een pingpongballetje in het publiek kunnen schieten.

      - De beste manier om de echte sint te ontdekken, is eens onder zijn kleed kijken. Als je een adidas-sportbroekje ziet of éénder welke broek, is het niet de heilige man. De sint heeft niks onderaan en hij draagt links. Als je deze test uitvoert, neem je best ook een flesje ether mee. Als het grote monster zich opricht, besprenkel je het vliegensvlug met ether en, je zult zien, het beest zal zich snel achter zijn voorhuid terugplooien.

      Tot daar enkele weetjes over de sint. Zoals gezegd, de échte sint was gisteren in Mol (volgens de turnjuffrouw die instond voor de authenticiteitstest, werkt die truc met ether dus echt) en volgend jaar is hij terug van de partij, hoorde ik de sint, al vloekend, zeggen.

      1 december 2007

      vrolijk afscheid van een pijp


      op wolkjes

      Ik loop op kleine wolkjes de laatste tijd. Het waarom?

      - zonder op mijn eten te letten ben ik acht kilo's kwijtgeraakt en dat op drie maanden tijd. Ik vlieg tegenwoordig de trap op en kan op 100 plekken tegelijk zijn.
      - het twee tot driemaal sporten per week levert niet alleen betere en betere pingpongresultaten op (gisteren nog 2 hoger geklasseerde spelers in de pan gehakt) maar het doet ook iets euforisch in mijn hersenen. Drugvrij high-zijn, het kan.
      - ook in bed gaat het alsmaar beter: had ik vroeger nog een halfuur woelen nodig, tegenwoordig slaap ik al na 5 minuten.
      - voor op mijn bureau heb ik zo'n allformatmusicplayer in de Colruyt gekocht met versterker en boxen (allformat is letterlijk te nemen: steek er een hostie in en je hoort het onzevader). Prominent aanwezige muziek werkt rustgevend op mij. Momenteel draai ik gorki en anouk (hotel New York, echt heeeel erg goed).
      - als je dan van je nieuwe directeur ook nog de ganse pinkfloydcollectie cadeau krijgt dan weet je het wel.
      - mijn principiële keuze om alleen nog om te gaan met de mensen die ik graag heb of die enig positivisme uitstralen (met de krul van de lippen naar omhoog) blijkt een goede zet te zijn. Ge wordt er zelf heel wat vrolijker van. Ik kan het iedereen aanraden.
      - een aantal nieuwe mensen zijn, recht uit de hemel, in mijn leven gevallen en ze staan me erg aan. Het belang van vriendschap kan niet genoeg onderstreept worden.
      - ook al krijg ik 0 comments op sommige van mijn teksten, ik kan van dat bloggen tegenwoordig echt genieten vooral als ik met een knipoog over de man-vrouwverhouding kan filosoferen en schrijven. Dat zelfs die van ons mij soms goed vindt, is toch ongelooflijk. Want neem van me aan: ze is erg kritisch... ze staat in 't onderwijs, vandaar.
      - ik heb een nieuw syndroom ontdekt (het G.M.S.) en mijn studie daaromtrent schiet goed op. Binnen tien jaar spreekt iedereen erover. Ik word nog beroemd.
      - geven me ook een aangename prikkel, iedere dag: de windmolens van Nike, de koffieautomaat van de school, de plezante omgang met heel wat leerlingen, dat dat maar blijft goed accaderen tussen mij en mijn naaste collega, de humor van W., de grappen van P. , de niet meer weg te denken blauwe blouse van die van Iron maiden, mijn kinderen die me een hele toffe papa vinden en die van ons die het nu al bijna 25 jaar bij mij uithoudt en me iedere dag nog liever en liever ziet (omdat haar ogen ook iedere dag wat achteruit gaan???).

      Ik hou momenteel van het leven ook al loopt het bijna op zijn einde.