31 oktober 2007

Toby bedrogen

In haar laatste hitje (zing even mee: "Toby, Toby") verklaart Mega Mindy nog uit volle borst haar liefde aan Toby. Maar wat lezen we nu? Mindy mag dan een superheldin zijn, het blijft in de eerste plaats een echt vrouwtje. Achter de rug van Toby heeft ze haar immers zwanger laten maken door Miguel Wiels, de pianist van K3.

Mega Mindy en Miguel lieten ondertussen doodleuk weten dat zij ontzettend gelukkig zijn met dit fantastische nieuws, en dat zij heel erg uitkijken naar de komst van hun allereerste spruit.

Trek het je niet aan Toby, er zijn nog vrouwen genoeg. Sommigen zijn nog verkrijgbaar.

Waarom in godsnaam bloggen wij?

Waarom steek je toch zoveel tijd in dat stom bloggen? Een vraag die iedere blogger wel naar zijn hoofd geslingerd krijg. Wel, daarom! Zo'n fotosessie* wil ik voor geen geld van de wereld missen.

*omdat de fotomodellen vandaag ongesteld waren, kwam photoshop me uit de nood helpen.

medische primeur in antwerpse zoo

In de ziekenboeg van de Antwerpse zoo wordt vandaag een medische primeur uitgevoerd. Een team van veterinairs zal proberen een Siamese tweelingezel van mekaar te scheiden. Uniek aan deze Siamese tweelingezel is dat ze niet sinds hun geboorte aan mekaar gehecht zijn maar dat ze tijdens hun leven zodanig naar mekaar zijn toegegroeid dat hun gedachten in mekaar verstrengeld zijn geraakt. De kans op succes wordt gering geacht.


29 oktober 2007

Kan muggenbeet Peking redden?

De ongezonde lucht en de smog in Peking lopen zodanig te spuigaten uit dat het Olympisch Comité zich toch wel heel ernstige zorgen begint te maken. Het IOC heeft de autoriteiten in China begin dit jaar reeds opgeroepen om harder aan de milieuproblematiek te werken. Maar resultaten blijven uit.

Nochtans troefde Peking in juli 2001 onder meer Toronto en Parijs af, mede dankzij de belofte dat de Zomerspelen een frisse, groene uitstraling zouden krijgen. Sindsdien werden volgens het gemeentebestuur van Peking miljarden euro’s uitgegeven om de stad op te knappen.

Maar het IOC is echter niet onder de indruk van de ontwikkelingen: ‘Ik zie of merk er niets van. Ze zullen de komende tijd vooral hard moeten werken om de luchtkwaliteit in Peking te verbeteren. Dat is heel belangrijk, niet alleen voor de inwoners, maar zeker ook voor de sporters die tijdens de Olympische Spelen hier in actie komen.', aldus vice-voorzitter Lindberg.

Vermits de vandaag jarige Mega Mindy voorlopig enkel in Vlaanderen operatief is, voel ik me moreel verplicht om het IOC een handje toe te steken. En dit gratis en vrijwillig. De oplossing in deze is nochtans simpel, gewoon een kwestie van creatief uit de hoek te komen. Het IOC zorgt voor een darmpje en een luchtmaskertje, de rest is een kwestie van tuning:

Geox, de schoen die ademt

Limburgers verdedigen Vlaams-Brabant

De twee oudsten thuis zijn geslecteerd om Vlaams-Brabant te vertegenwoordigen in de grote "interprovinciale" op 11/11 in Louvain la Neuve. Iedere provincie mag slechts twee tafeltennissers afvaardigen, dus dat is best knap maar.... wij zijn wel échte Limburgers. :-)

metal-freak

Dat iemand het deed met een geit, een pony, een ezel, een hond, een opblaasbare pop ja zelfs met een echte vrouw, daarover heb ik wel eens iets gelezen. Maar in 't Belang van Limburg lees ik nu dat een zekere Robert Stewart voor de rechter moet verschijnen omdat hij seks heeft gehad met.... een fiets.

De Brit werd vorig jaar betrapt in een Schotse hotelkamer. Twee kamermeisjes van het hotel zagen daarop de 'wielertoerist' zijn fiets berijden. De meisjes waren geshockeerd door deze gebeurtenissen (of was het eerder jaloersheid?) en de politie werd op de hoogte gebracht.

De man is nu voor de rechter verschenen en heeft de feiten toegegeven. Beter een fiets dan een dier, zou ik zo zeggen maar -zeg nu zelf- als we alle vrouwen die hulpmiddelen gebruiken ook voor de rechtbank moeten slepen dan zou het Belang wel eens een extra editie mogen uitbrengen.

Iemand weet van welk fietsonderdeel precies gebruikgemaakt werd? De ketting, de rem, het achterlicht,... ? Zelf kan ik niet zo meteen een erogeen plekje bedenken.

27 oktober 2007

Evi promoot verkeerd waspoeder

Eén, 27 oktober: Evi, juist vanuit de wasmachine.

soms is 't beter om NEEN te zeggen

Hoe versier ik een vrouw? Genoeg lachwekkende boekjes rond dit thema. Maar wat als het versieren niet meteen het probleem is maar wel de vraag "welke deerne laat ik beter links liggen?" Want neem het van mij aan, soms is het beter NEEN te zeggen. Ik zou er een smakeloos boek kunnen over schrijven - misschien doe ik dit ooit ook wel - maar voor deze nietige blog beperk ik me tot een heel subjectief lijstje. Muggenbeets jong leven oftewel 30 jaar mensenstudie gebald in een opsommingske.

Volg mijn raad en doe alsof je neus bloedt bij:

- De bloedmooie, compleet afgewerkte vrouw. Laat die maar aan mij over. Dit is specialistenwerk;

- De blond geverfde vrouw, de zgn. nep-blondine. Vaak grijze uitgroei op het bovenhoofd. Een kat in een zak, mooie verpakking maar magere inhoud. Niet altijd even hygiënisch. Je vertoeft meer in winkelcentra dan voor de keukentafel. Vaak nagels in de soep en tampons onder het bed;

- De stringdraagster. Niks mis mee als ze dit speciaal voor jou (in een erotische context) doet, maar als ze dit niemandalletje draagt om gaan te werken of 'om haar billen beter doen uit te komen' wees dan maar zeker dat het een jaagster-pur-sang is, een wandelende matras. Je hebt je rug nog niet gedraaid of ze draait al een tong met een andere. Haar zak-geld is vaak letterlijk te nemen;

- De ex van een drummer of bassist. Eens op ontdekking valt het meteen op: er schiet niet veel ongerepts meer over, totaal afgeleefd en opgesoupeerd. Een rare smaak bij de kus? Pure testosteron. Neen, dat is niet de basgitaar die je proeft! Owee als ze bovendien nog een metal-fan is!

- De rookster. Wat is roken meer dan zelfmoord met voorbedachte rade? Bovendien vaak een schimmelig vat vol problemen en nakende depressies. Enkel voor masochisten en sociaal assistenten in opleiding. Ruikt niet altijd even fris uit de mond maar ze ondersteboven keren verergert het alleen maar;

- De gothic. Wilt haar intieme piercing overdreven tot recht laten komen waardoor ze voortdurend met scheermesjes in de weer is. Heel vaak ongelukkig gelokaliseerde snijwondes. Meer mercurochroom of betadine in de relatie dan liefde. Ergst van al: tijdens haar menstruatieperiode durft ze nogal eens Clouseau op te zetten;

- De lerares. Weet alles beter, wil dominant zijn. Spreekt nooit over sex maar over het inbrengen van het mannelijk lid met een zaadlozing tot gevolg. Duidt haar erogene plekken -als ze die al heeft- aan met een laserpen en komt enkel klaar bij een collega bovenop een kopiemachine. Vaak oorzaak van kortsluitingen;

- Eén van Mol. Tanja Dexters is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken maar de nieuwe generatie is nog stukken erger. Paaldansen okee maar kasten en kisten vol zware metalen, van wolfijzer tot muizenklem, is dat er niet over? Bijten, krabben, kneden, zuigen, slaan, takelen en smeren als bezeten. Je bent meer slachtoffer dan partner. Ze geniet als jij afziet. Meestal ook bi. Weent enkel als haar hondje overreden is. :)

- de volleybalster (update). Synoniem: Daktarin-ster. Ziet je héél graag en dat geldt ook voor haar trainer en twee mannen van de eerste ploeg. Van het bleke type maar goed gevormd. Functioneert ogenschijnlijk normaal in de maatschappij maar zit vol decadente gedachten. Als ze lacht, moet ze je niet en als ze je afwijst, wil ze dat je ze bespringt. Heeft altijd hoofdpijn of een moeilijke stoelgang behalve op de volleybal. Komt terug thuis met jeuk en vieze handdoeken. "Van een snotvalling", zal ze zeggen!

- de vrouw van een Blogger. Een héél gelukkige vrouw en terecht.

Het hoeft niet altijd zo te zijn. Uitzonderingen bevestigen wellicht de regel. Maar één ding staat als een paal boven water: zie je een sjakos, ben je meestal de klos.

Dubrovnik


1984. Op de stadsomwalling van Dubrovnik. Ingescande foto.

26 oktober 2007

stapje opzij

Geweldige skin op Netlog, past perfect bij mijn profielfoto. Deze 'community' deze dagen ook eens gaan verkennen. Aan het aantal leden te zien precies erg succesvol. Voor mij compleet nieuw.

update 23/2/08: mijn netlog-account is reeds geruime tijd verwijderd.

23 oktober 2007

hoe een scheve schaats voorkomen?

Een gouden tip van de meester zelf: als het kriebelt, breng dan even een bezoekje aan deze site en het gevoel gaat weer over.


21 oktober 2007

trek je bloot gat maar in

Zowat een jaar geleden hoorde ik in het Nieuws dat er ergens een atlas verschenen was met "de mooiste natuurplekjes om de liefde te bedrijven". De details zijn me ondertussen ontgaan maar ik herinner me wel nog de beelden van enkele natuurgidsen die HUN meest amoureus plekje toonden aan de cameraman van dienst.

Het kon hierdoor natuurlijk niet uitblijven dat er binnen het natuurverenigingswerk naast de schimmels, het vogelen, de ongewervelden, ... nu ook een nieuw 'specialisme' uit de grond is gestampt. Want wat zie ik op de website van Natuurpunt?

Jaja, denk maar niet dat je bloot gat niet wordt opgemerkt. Je bent nergens nog veilig tegenwoordig.

sportieve dag

In het clublokaal van PW Diest werd vandaag het jeugdcriterium Vlaams-Brabant/Brussel georganiseerd. Voor de eerste keer deden al de 4 kinderen mee al had de kleinste behoorlijk wat pleinvrees voor haar eerste officiële tafeltenniswedstrijd.

v.l.n.r.: Sara (brons), Heleen (goud), Loes (zilver) en Jo (goud). Enkel het succes van papa blijft nog uit. Een kwestie van tijd, neem het van me aan ;-)

20 oktober 2007

zaterdag, fritdag


interpol zoekt bezwangeraar prinses Mathilde

Op internet circuleren gemanipuleerde foto's van de dader die de Belgische prinses Mathilde andermaal (reeds voor de vierde maal !!!) zwanger heeft gemaakt. Interpol roept de hulp in van het brede publiek om deze testosteronbom bij zijn slurf te pakken. Enig idee, neem dan meteen contact op met je lokale politie (liefst niet bellen tijdens de koffiepauzes!).

15 oktober 2007

de andere wagen

"De Mercedes waarmee prinses Diana en haar partner Dodi al-Fayed tien jaar geleden het fatale ongeval kregen in een Parijse tunnel, is mogelijk eerst tegen een andere wagen gebotst. Dat bleek maandag bij het gerechtelijk onderzoek."


10 oktober 2007

nep-art


mijn categorie ontbreekt (weeral)

Het computerboekje Clickx gaat opnieuw op zoek naar de beste sites en blogs van het jaar. Het boekje bedacht 4 categorieën voor de blogs. Maar mijn lievelingscategorie ontbreekt andermaal: "beste blog van onderaan begonnen". Waarom mag ik nooit eens winnen?

women are heroes


Als donateur van Artsen zonder grenzen ontving ik vandaag deze badge bij de post. "De 'Woman are heroes'-campagne is een eerbetoon aan al die moedige vrouwen die leven in crisisgebieden en met wie onze medewerkers dagelijks in contact zijn. Steun hen samen met ons en prik snel de ‘woman are heroes’ badge op. Heb je er nog geen? Bestel ze vandaag nog! "

In de werkgebieden van AZG zal de leuze best wel correct zijn maar in de Vlaamse context ware volgende tekst beter geweest : "some women think they're heroes but all married men really are".

Mandarijn gesproken

Herinnert ge u dat nog? Ondertussen heb ik via een aangetekende zendig het bericht gekregen dat ik gewonnen heb met de Klasse-wedstrijd. Bijgevoegd een DVD, 'the scorpion king' uit de serie Hong Kong Legends: "Deze film toont de formidabele vechtkunsten van Chin Kar-lok, veteraan Lar Kar-leung en de waanzinnige acrobatische martial arts van het Koreaanse Taekwondo-fenomeen Won Jin".

Nederlands ondertiteld en Mandarijn gesproken. Ik dacht dat een mandarijn die citrusvrucht was waarop Sinterklaas een monopolie heeft maar wikipedia zegt ook:

"Mandarijn of Guanhua (Mandarijn: 官话, hanyu pinyin: Guānhuà), in de volksmond Chinees genaamd, is de officiële taal van zowel China als Taiwan, gebaseerd op het dialect van Peking. Het is de meest gesproken taal ter wereld; meer dan 850 miljoen mensen spreken Mandarijn."

Welke taal ook, ik hoop dat er heel wat gekoppensneld wordt en dat er veel bloed vloeit.

9 oktober 2007

hond schijt goud

Het productiehuis Woestijnvis mocht, in het seizoen 2004-2005, voor zijn dagelijkse programma's meer dan 10 miljoen euro factureren aan de VRT. Het gaat daarbij om Man bijt Hond en de laatavondshowprogramma's De Laatste Show en De Slimste Mens ter Wereld. Dat blijkt uit het exclusiviteitcontract tussen de VRT en Woestijnvis, dat maandag aan verschillende media werd gelekt.

aardgas

Nadat Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Kirgizië aan de beurt waren, wordt er momenteel ook in mijn straat aardgas gelegd. De inrit werd opengebroken en gisteren werd de pijpleiding in de sleuf gelegd. Een paar huizen van het mijne werd de waterleiding geraakt en ontstond er een krater van jewelste. Ook vlamde er al een motorfiets tegen een achteruitrijdende auto. Nu maar hopen dat de ontploffingen en de steekvlammen uitblijven. Erg gerust ben ik er niet in.

7 oktober 2007

contract met Mega Mindy

Moest ik voortaan nog problemen hebben op het werk -stoute kleine kinderen of stoute grote kinderen- dan hoef ik niks meer te vrezen. Deze middag heb ik namelijk met Mega Mindy een overeenkomst getekend. Hierin belooft ze mij te helpen telkens als "ik een seintje geef". Als tegenprestatie moet ik Toby eindelijk eens aan zijn kuikenverstand brengen dat Mindy en hulpadjudant Mieke één en dezelfde persoon is. Die Toby is wel een aardige jongen maar hoe stom kunt ge eigenlijk zijn? Ziet die dat nu niet? Die stem en dat achterwerk, da's toch twee keer hetzelfde!

zonnige namiddag

De vlinders waren bij deze prachtige herfstdag massaal van de partij. Hoe zou je zelf zijn? V.l.n.r.: gehakkelde aurelia, gerijpte aardappelbovist, herfstanemoon, kakelverse dagpauwoog, tamme kastanje in bolster en een atalanta.

Aan wat doet deze bloem je denken?

Ik vraag dit maar omdat de stomste voorwerpen soms mensen doen wegdromen of associaties leggen die werkelijk van de pot gerukt zijn. Deze week nog, op 't werk. Een collega is haar usb-stick kwijt, mailt de foto naar ons team en hopla, het gaat ineens over "de sm-kelder". Toch vreemd niet waar?

deze morgen in de tuin

Een veredelde echinacea, vruchtjes van een kardinaalsmuts, het wonderlijke blad van een lupine, een plukrijpe mispel, een blauwe tricyrtis hirta en de witte bessen van een rode kornoelje.

6 oktober 2007

chaos in motion-tour


Voor de eerste maal in mijn leven woonde ik donderdagavond een live concert bij in de nieuwe Lotto Arena Hal in Antwerpen. Dream Theater, één van de weinige groepen waarvoor ik nog uit mijn luie zetel kom, gaf er een machtig concert. Hun Chaos in Motion-tour was een schot in de roos en heeft me uitermate geboeid. De jongens van Symphony X deden ook erg hun best maar hun geluid werd desastreus afgemixed zodat het leek op een bootleg van bigs die gecastreerd werden. Jammer.

Dream Theater daarentegen klonk stukken beter, al ben ik hiervoor wel een plaatsje achter de mengtafel gaan opzoeken (Meestal krijg je daar het optimale geluid). Wie Petrucci, Portnoy en C° bezig ziet, staat versteld van hun technisch kunnen en vraagt zich af "is dit nog menselijk?". De meeste van hun songs zijn zowel ritmisch als melodisch zo complex dat het niet abnormaal zou zijn als er geregeld 'valse noten' te horen zijn. Niet dus.

Dream Theater is af: stuk voor stuk virtuozen op hun instrument en samen magie. Het publiek genoot ervan en kreeg meermaals een krop in de keel als de wat verwilderde John Petrucci de groep weer naar een muzikaal hoogtepunt leidde. Wat is die man toch goed!

Het is jammer dat er aan zo'n concert een einde moet komen. Gelukkig tourt Dream Theater regelmatig de wereld rond en is de kans groot dat de groep binnen een jaartje terug te bewonderen is. Hopelijk treden ze dan niet meer tesamen op met Gwen Stefani (die avond in het Sportpaleis) zodat ik niet meer voor die verschrikkelijk moeilijke keuze word gesteld 'DT of Stefani?'

(nieuwe nummers uit "Systematic Chaos" die live dik in orde waren: The Ministry of Lost Souls, In the Presence of Enemies. De setlist op Last Fm)

3 oktober 2007

tricolore solidariteitsagenda

Omdat ik vorig jaar grandioos te laat was voor mijn voorkeursmodel van de Solidariteitsagenda, was is er vandaag zeker op tijd bij. Ik moet een volledig weekoverzicht hebben anders loop ik verloren. Het doet goed om mijn vertrouwd model terug in handen te hebben. Maar hé, wat een lintje hebben ze er nu ingenaaid? De Belgische tricolere! Toevalligheid of heeft het te maken met red de solidariteit?

"Al meer dan 25 jaar geeft Solidariteitsfonds de solidariteitsagenda uit. Een handige agenda ten voordele van Oxfam Solidariteit. Een agenda mét inhoud: de solidariteitsadressenlijst met meer dan 1000 bewuste organisaties, de kalender van 'Wereldcultuurfestivals', religieuze feestdagen en de vermelding van de Unesco-dagen in het vijftalige calendarium. De Solidariteitsagenda is een agenda voor mensen met een brede kijk op de wereld. Mensen die een bijdrage willen leveren aan een betere maatschappij."

De Solidariteitsagenda is te koop in de Wereldwinkel en de betere boek- en papierhandel.

mijn koffer is al leeg

Op 5 oktober worden wereldwijd de leerkrachten in de bloemetjes gezet. Hopelijk geldt die "dag van de leerkracht" ook voor de leerlingenbegeleiders. Anders heb ik mijn koffer voor niks leeg gemaakt.

nog tweemaal slapen

en dan is't the big pingpongclash in Diest. Diest S tegen Diest T (met mezelf in een schaterrol). Moest ge kunnen komen supporteren, blijf dan toch maar thuis. U hoort hier wellicht verder niks meer over.

update: het werd 7-9 voor ons!

nog éénmaal slapen

en dan is 't Dream Theater, Live in Antwerpen. Wie weet, tot dan.

1 oktober 2007

gemeen

Wat hebben Lien Van de Kelder, "de meest begeerlijke" op één van de zovele lijstjes en Muggenbeet, web-loser bij uitstek, gemeen? Wel, we zijn allebei schorpioenen, we verjaren beiden deze maand en we doen dit tesamen drie dagen na Philip Catherine.

Alleen gaat Lien op 30 oktober veel kaartjes krijgen en ik één, als ik tenminste de moeite doe om één naar mezelf op te sturen. Misschien helpt het als ik mijn benen ook eens epileer? Ik zou niet weten waar anders het verschil ligt.

online nieuwsberichten

Ik heb me geabonneerd op een aantal online-nieuwsdiensten. Het belangrijkste en boeiendste nieuws komt toch iedere dag weer van het Nieuwsblad. 3 hoofditems vandaag: Van Themsche (het proces), Chirurg vindt formule voor perfecte borsten en Huis uitgezet na te luide seks. Ik heb het gevoel echt niks meer te missen, op de perfecte borsten en te luide sex na dan ;-) .