29 september 2007

Birma

twee vliegen in één klap

Twee gegevens: Land van Ooit staat daar mooi weg te rotten. Niemand die weet wat ermee aan te vangen. Bart Dewever, die wil kost wat kost in zijn eigen staat leven. Bij de vorming van een nieuwe regering even misbaar als kiespijn. Als we nu eens...

Bart, Prins Van Ooit I

...Bartje zouden benoemen tot Prins van Ooit de eerste? In de grote Arena kan hij de Walen in de pan laten hakken. Yves' geiten kunnen het vele gras kort houden en de mooiste boerin kan de grote prins wel een privé-melkbeurtje geven. Zo simpel, maar te moeilijk voor de politiek.

Bart Defoort onder de toren

Gisterenavond ben ik met die van ons naar café Onder de Toren in Mol-city geweest. In het concertzaaltje achterin trad Jazzhood, het nieuwe kwartet van Bart Defoort, op. Defoort had ook Emanuele Cisi (zie foto) meegebracht, eén van Italië's beste saxofonisten.

Met hun vijven, allemaal vrienden onder mekaar, speelden ze vooral eigen werk maar Coltrane was nooit veraf. Alhoewel Defoort ziekjes was en met een stemprobleem zat, was daar in zijn saxspel niks van te merken. Zoals ik van hem gewoon ben, zorgde hij voor een boeiende avond waarbij alle groepsleden ruimschoots en op een schitterende wijze aan hun trekken kwamen.

De volgelopen zaal genoot ervan en kreeg het bisnummer waarom het verzocht. Een prima jazzavond dus daar in Mol. Opmerkelijke gasten in de zaal: Billyke van de kampioenen en Sis, de directeur van de drukkerij op onze school. Minpuntjes: de stank van enkele snob-rokers voor mij en de irritante geur van pisbakblokjes die vloekte met de heerlijke muziek op het podium.

26 september 2007

tafeltennis verbiedt giftige lijmen

Goed en gezond nieuws: vanaf 1 september 2008 is het 'collen' van het pingpongpalet met giftige lijmen verboden. Voor de jeugd gaat dit verbod al in op 1 januari 2008.

Het collen van het tafeltennispalet, waarbij het rubber op het houtje wordt geplakt, is een gangbare praktijk sinds de jaren 70. De spelers die collen, doen dit om hun speelsnelheid en het vermogen om te spinnen (rolbeweging brengen in de bal) te verhogen. Jammer genoeg bevatten de meeste lijmen giftige vluchtige organische componenten (VOC's) die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Als nieuwbakken tafeltennisspeler heb ik eigenlijk nooit begrepen dat zoiets toegelaten was. Je hoeft echt geen milieu-expert te zijn om te ruiken dat dat gecol een vuiligheid is. In heel wat pingpongclubs wordt er gecold in slecht verluchte ruimtes -zélfs cafetaria!- en de stank komt je er tegemoet. Meermaals stel ik bij mezelf vast dat ik van dat spul langdurige koppijn krijg.

De ITTF schrijft over VOC als volgt: "In the short term migraine, nausea, fatigue and a loss of co-ordination were possible results of over exposure to glues containing Volatile Organic Compounds whilst in the long term, the central nervous system could be affected and breathing problems may occur."

Ik ben dus erg tevreden met het verbod maar nog beter zou zijn dat alle clubs het gezonde verstand zouden hebben om nu meteen, uit eigen beweging, dergelijke lijmen uit hun clublokaals te bannen. Hun spelers' gezondheid kan er alleen maar wel bij varen.

25 september 2007

frisse wind door de klas

Het merendeel van de Belgische scholen heeft geen gezond binnenmilieu. Dat blijkt uit een onderzoek van Test-Aankoop. Vooral het CO2-gehalte in de lucht is in de meeste lokalen veel te hoog. Volgens de consumentenorganisatie is het probleem te wijten aan een slechte staat van de schoolgebouwen en/of een gebrek aan voldoende verse lucht door een inefficiënt ventilatiesysteem of een overbevolking van de klassen.

Test-Aankoop onderzocht begin dit jaar telkens drie lokalen in 20 scholen verspreid over ons land. Het belangrijkste probleem dat daarbij opdook, was een te hoog CO2-gehalte in de lucht. "In 47 van de 60 lokalen werden waarden opgemeten die wijzen op luchtvervuiling en onvoldoende ventilatie", luidt het. "Kinderen worden daar moe van en hun aandacht en concentratievermogen vermindert er sterk door".

No anorexia


23 september 2007

priesters aan de porto

Alsmaar meer priesters laten de miswijn voor wat het is en doen zich voortaan te goed aan echte porto. "Die wijn wordt te snel zuur", is de uitleg, en "porto blijft maanden goed". God ligt ook niet wakker van die omschakeling want het kerkelijk recht zegt alleen dat de drank in de kelk van druiven moet gemaakt zijn.

Ik vind die uitleg maar zo en zo. Als men "het brood" kan delen waarom dan ook niet de wijn? Eerst de hostie en dan een scheutje wijn, waarom niet? Als ik pastoor was, zou de wijn geen kans krijgen om zuur te worden. En wie weet wordt er na een flinke scheut wijn eens fatsoenlijk meegezongen!

Kims fandag in Bobbejaanland

waar gelukgewenst wordt, is Muggenbeet nooit veraf.

Zes kandidaat-voorzitters voor Groen!

Officieel zijn nu zes mensen kandidaat.

In alfabetische volgorde:
- Ludo Dierickx, ex-parlementslid
- Bart Staes, Europees parlementslid
- Jef Tavernier, Vlaams parlementslid en ex-minister
- Tom Van Bel, gemeenteraadslid Bornem
- Wouter Van Besien, districtsschepen Borgerhout
- Mieke Vogels, Vlaams parlementslid en fractieleidster, ex-minister

De motivatie van elk van de kandidaten vindt U door door te klikken op de naam van de kandidaat. Op 10 november beslissen de leden van Groen! op een congres in Gent wie de nieuwe voorzit(s)ter wordt.

wees mild voor de mannetjes

Zou er in de grote dierenwereld nog ergens één soort rondlopen waarvan het vrouwtje van haar manneke eist dat zij ook klaarkomt?

ontregelde darmen

Tegen onze baas moet ge 't niet vertellen, die weet het al: er is in't land een darminfectie-epidemie neergedaald. Ge zijt er serieus van onder uw voeten en sommigen geraken er zelfs mee in 't ziekenhuis zoals mijn nichtje vorige week.

Over ontregelde darmen gesproken. Op ons werk hebben ze een prima initiatief op poten gezet: gratis koffie tussen half twaalf en half twee. Een nieuw wondermachine doet al het werk voor ons en op aanvraag spuit er ook cappuccino of soep uit. En het is lekker behalve... er is iets met die chocolademelk.

Ik heb er éénmaal van gedronken en heb diezelfde avond zeker 6 maal een gift gedaan aan onze septische put. Vorige week probeerde ook mijn collega de chocolademelk uit en jawel, de hele avond heeft ze doorgebracht op het toilet.

Ik versta wel, een etiket op het machine met 'lavement' staat niet erg proper maar Test-aankoop zou ook zeggen: klanten moeten weten wat ze kopen.

De la Vega in Mol

Beste Ludo,

We hebben uw bestelling van uw tickets bij Cultuurcentrum 't Getouw goed ontvangen.
U hebt de volgende voorstellingen aangevraagd:

BESTELDE TICKETS:

21-03-2008 De la Vega - Live (staand) 2 x N: EURO 10

Totaal prijs: 20 EURO

22 september 2007

Hundertwasser in Nederland

Ronald McDonald Kindervallei

Vandaag openden in Valkenburg aan de Geul (vlakbij Maastricht) de deuren van de kleurrijke Ronald McDonald Kindervallei . De 'Regenboogspiraal' van Valkenburg aan de Geul is een ontwerp van Friedensreich Hundertwasser zaliger, de Oostenrijkse 'architectuurdokter' waarvoor ik al jaren een boontje heb. De kindervallei is het allereerste gebouw in Nederland naar een ontwerp van deze kleurrijke kunstenaar.

In de Kindervallei kunnen gezinnen met een kind met een handicap een onbezorgde vakantie vieren. Tevens wordt een logeerruimte aangeboden aan ouders waarvan het kind revalideert in het naastgelegen instituut Franciscusoord.

Meer foto's hier. Magnifiek!

de nieuwe generatie Molotov-cocktail

Niet zozeer een wapen van drieste revolutionairen maar van pubers met pyromane trekjes: lege blikjes volspuiten met deodorant en dan in de fik steken. Levensgevaarlijk en onverantwoord, vanwege pompier Muggenbeet.

roddel

Weet ge welke roddel er nu de wereld rondgaat? Dat Lei achter één van de bronzen 4maalhonderdmeter-dames loopt. Echt waar, dat wordt verteld.

Nog zo'n bericht: de Lommelse sahara zou 't kanaal overgestoken hebben en nu ook in Mol een saharaatje hebben gecreëerd. Ergens in de buurt van 't kerkhof in Heidehuizen.

blogsters

Hoe zou dat komen dat heel wat blogsters die IK interessant vind, lesbiennes zijn? En waarom zijn er zo weinig blogsters die ons, mannen, afkraken? En waarom blogt geen enkele van die zovele zotte Molse vrouwen en die van Gent wel?

heb jij zo geen dagboek?

Mijn brave mannekes op school hebben "ontdekt" dat ik "zo een dagboek" bijhou op het internet. Men is begonnen met foto's te kopiëren... allé, dat belooft! Als ze er in slagen om één mooi fotoshopke te fabriceren dan krijgt het digitaal brouwsel een prominent plaatsje op mijn blog. Spelend leren kan ik alleen maar aanmoedigen. Komaan mannen, doe eens -voor één keer- je best.

alweer niks

Wat is dat nu toch met de weekendeditie van de Morgen? Alweer niks in de brievenbus. Ja, Vacature, dat geleutergedoe wel maar geen krant. Dan heb ik eens tijd om de krant te lezen en ge zult zien dan frommelen ze dat dik pak oud en belegen papier maandagmorgen pas in de brievenbus. Daar krijg ik het dus van op mijn heupen. Ligt het aan De Morgen of ligt het aan De Post, ik weet het niet maar als abonnee verwacht ik beter.

op onze appel

Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat onze tweede pingpongconfrontatie op een regelrechte afgang is uitgelopen. We bakten er gisteren niks van, alsof we Belgische voetballers waren. Niet dat we zo slecht speelden maar onze tegenstrevers waren gewoon te goed. Hun kwalificering loog er ook niet om. De E-spelers van Overijse overklasten ons op alle vlakken. 0-16 werd het. Een logische uitslag. Nà de match waren we minstens even goed. Bij een ploegsport is ook dat moment belangrijk.

Jammer voor de 100 supporters die kwamen opdagen. Voor de eerlijkheid: het kunnen er ook 99 minder geweest zijn. De geplande signeersessie werd uitgesteld tot latere datum.

Volgende keer beter.

20 september 2007

vleselijk

Vlees is op haar best als het levend is, mjammiejammie.

    16 september 2007

    het wonder geschiedde

    Een week lang door jan en allemaal, in het bijzonder door de barman van de club, vernederd en beschimpt geweest: "als jullie dit seizoen één match kunnen winnen, mag je al blij zijn", "als jullie NIET laatst eindigen, trakteer ik op een etentje" en van dat soort bemoedigende woorden. Het geloof in Diest T, de tafeltennisploeg waartoe ik behoor, was nihil. Ze zouden nog meer geld hebben ingezet op een roedel loopse teven uit het hondenasiel dan op Diest T. Houterige bejaarden met een pingpongplankje.

    Dat moet ook zowat de eerste gedachte geweest zijn bij onze allereerste tegenstrevers uit onze nog prille carrière. Waar is hun looprekje? Zitten de verpleegsters nog in hun busje? Zoiets.

    Helaas voor onze criticasters en al diegenen die op ons neerkeken: Diest T won in Tienen met 7-9. Er werd niet in de pan gehakt -wij vaders doen zoiets niet- en de overwinning liep niet als van een leien dakje maar so what? Onze allereerste competitiematch winnen, ook al is het maar in de vergetelhoek van 5de provinciale A, is een opsteker.

    Maar nog prettiger dan dat is het vooruitzicht dat onze B6-barman zijn receptenboekje en voorschoot al kan bovenhalen. Dat etentje komt eraan en dat men niet denkt dat onze honger met een koffiekoek gestild zal zijn (knipoog naar Dirk).

    (Frank 4/4, Ludo 3/4, Peter 2/4 en Rudy 0/4. Coach: Jerry)

    9 september 2007

    de ongelukkige timing

    Onze burgemeester heeft zopas heel wat verenigingen een brief bezorgd. Niet om zich te verontschuldigen voor zijn slecht signaal aan de jeugd door in beschonken toestand botsautootje te spelen, wel met een spiritusuele vraag tot medewerking:

    (samengevat) In Tessenderlo wordt er heel wat feest gevierd (de zgn. positieve aanhef). Maar heel wat jongeren drinken te veel, breezers ondermeer. Het is echter verboden om sterke drank aan minderjarigen te schenken. Daarom vraag ik uw medewerking om tijdens uw activiteiten de wet te respecteren en er op toe te zien dat onze jongeren niet dronken worden.

    Het had een grappige brief van de oppositie kunnen zijn maar 't is wel degelijk onze ervaringsdeskundige burgervader die gehandtekend heeft. Tessenderlo, Comedy Casino in 't groot!

    spiegeltje aan de wand

    De leerlingen noemen me -in mijn bijzijn toch- "mijnheer Rutten", toch ging het wel degelijk over mij toen een kersvers eerstejaarsleerlingske aan een collega de volgende beschrijving deed: " een mijnheer met een grijze baard". Daar de waarheid nog steeds uit een kindermond komt, weet ik het nu wel zeker: ik straal wijsheid, ervaring en maturiteit uit. 't Is maar hoe je't bekijkt zeker? (pose: labradorlook)

    joomla

    De website van mijn werk is vernieuwd. Er werd gekozen voor een aantrekkelijk Joomlasjabloon. Maar nu moet het boeltje nog aangekleed worden en je hoort me al afkomen. Er is me gevraagd of ik niet geïnteresseerd was om ook een steentje bij te dragen. Natuurlijk wil ik dit wel doen. Zelfs buiten mijn uren.

    Na "hard onderhandelen" is vrijdag volgende beslissing genomen: ik zal regelmatig een tekstje plegen en dit aan een schamele 15 eurocent per letter. Rijk zal ik er niet van worden want mijn gage wordt meteen doorgestort naar een nog op te richten Fonds dat de voorlopige werknaam "Bokrijk" draagt. Dit fonds heeft als doel "de bevordering van de verwijdering en de vervanging van gedateerde pc's bij het ondersteunend personeel met het oog op een optimaal leef- en werkklimaat op de werkvloer".

    Deal!

    8 september 2007

    de linkse ben ik


    K3 in de kebab

    Borgerokko hier en Borgerokko daar maar als er geld kan verdiend worden aan die "9/11'ers" dan draait daar Agnes van Vlaams Belang haar hand niet voor om. Via haar firma Madigro kwam er in Duitsland 150 ton rot vlees tussen de pita döner. Officieel luidt het partijstandpunt dat die mensen terug naar het land van herkomst moeten maar Agnes gelooft blijkbaar eerder in een tactiek van massale voedselvergiftiging.

    Duitsland krijgt het tegenwoordig wel erg hard te verduren. Eerst stuurt studio honderd een verschrikkelijke kloon van K3 op hen af en -hiervan nog niet bekomen- komt er opnieuw 150 ton Vlaamse K3 op hun bord. Ik wist het ook niet, maar K3 betekent in de vleessector 'rot vlees', iets dat zeker niet geschikt is voor menselijke consumptie.

    De betere muziekrecensent heeft dit hopelijk al genoteerd.

    opportuniteit voor De Gordel

    Nu de fietsen terug aan de haak hangen, zou ik de organisatoren van dat groepsgedoeoptweewielen de goede raad wil geven om nu écht alles op alles te zetten om te voorkomen dat BHV gesplitst wordt. Voorkomen? Jawel! 't Is een beetje tegendraads, dat wel, maar er dient zich een geweldige opportuniteit aan: als BHV volgend jaar niet gesplitst is, blijft Eric Van Rompuy thuis, heeft hijzelf gezegd. Grijpen die kans!

    Diest boven

    Royalty In Exile ontbreekt niet in mijn platenkast.

    In de Hagelandse stad Diest zagen de 4 kinderen van mijn eerste vrouw het levenslicht. De oudste dochter gaat er sinds een week naar het middelbaar en zowat gans de familie pingpongt er met volle overgave bij P.W. Diest. De Demer, vol chemische rotzooi van Tessenderlo Chemie, zorgt er regelmatig voor natte broeken. Om het kort te houden: we hebben wel wat (te doen) met Diest.

    In de superliga van de tafeltennis miste onze club gisterenavond de start van het nieuwe seizoen niet. Dankzij een sublieme Cédric Merchez (A9) won Diest met 4-3 van Immo Mortsel, na Villette zowat de beste ploeg van 't land. Merchez zorgde voor tafeltennis van het hoogste niveau met ongezien verdedigend werk. Balwisselingen van dertig slagen waren geen uitzondering. Het publiek smaakte het spektakel en ik genoot mee.

    Ook in de AB was Diest gisteren van de partij. The Scabs brachten er na meer dan 10 jaar stilzwijgen voor de eerste maal hun 'Royalty In Exile'. Deze plaat (zie foto) zit in vinylversie ook in mijn platenkast net als hun Matchbox Car. Beiden zijn nog krasvrij.

    Ik heb de plaat de laatste vijf jaar niet meer gedraaid maar naar ik hoor, is ze terug hip en ligt ze zelfs opnieuw in de winkel. Ik blijf TC Matic beter vinden maar The Scabs hebben er zonder discussie mee toe bijgedragen dat de jaren 80 de boeiendste periode waren uit de Belgische muziekgeschiedenis.

    Tien om te zien, beste luisteraar, bestond nog niet. Niemand die er zelfs maar aan dacht om zo'n shit uit te zenden. Het Vlaamse kutlied lag te kreperen in de goot. Segers en Sommers zagen zwarte sneeuw. Hard times, heerlijke tijden!

    6 september 2007

    trekking

    Ik heb nog eens meegedaan met een trekking. En als ik één van de twintig winnaars ben, word ik de gelukkige bezitter van een dvd van Hongkong Legends. Bruce Lee wil ik nog wel eens zien vechten ook al is de winnaar altijd Bruce Lee.

    Gisteren heb ik ook ontdekt dat touwtrekken niet alleen op 't kamp van de ksa of de chiro gebeurt maar dat het een échte sport is of toch tenminste lijkt te zijn. 2 gasten van 't werk mogen zelfs meedoen met het Europees kampioenschap in Minehead in Great Britain. Er is, volgens de papieren die ik voorgeschoteld kreeg, ook een echte touwtrekbond. Met iemand die 'namens' mag tekenen. Alle bonden samen vormen dan weer de TWIF (Tug Of War International Federation). Op Vlaams niveau is de Belgische touwtrekbond ook aangesloten bij VlaS - Vlaamse Traditionele Sporten vzw.

    Een nieuwsgierige klik op deze link opende en heel nieuwe wereld voor mij: balboogschieten, beugelen , boogschieten liggende wip, boogschieten staande wip, buksschieten, curve bowls, flessenschieten jachtgeweer, flessenschieten luchtkarabijn, gaaibol, golfbiljart, katapult, kegelen, manchetbaan, kegelen, schaarbaan, klepschieten, kruisboog, krulbol, paapgooien, pagschieten, sjoelen, struifvogel, touwtrekken, trabol, ... . Een hele dikkevandale vol!

    Met een bartdewever of groenevingermarkdemesmaeker als doelwit kan ik me in die rarespelletjeswereld wel leuke momenten inbeelden -zéker met het jachtgeweer- maar om er nu een regelmatige bezigheid van te maken... neen, ik dacht het niet.

    Phaedra's hondje

    Kim heeft me vandaag weer aan 't lachen gekregen.

    5 september 2007

    ratten?

    't Was maar een halve dag school vandaag, toch hadden we vier of vijf stroompannes aan ons been. Gelukkig kent Word Autoherstel anders was ik ongetwijfeld uit mijn kram geschoten. Want ge moet weten: op mijn werk lopen zo'n 200 elektriciens rond, leerlingen maar ook ingenieurs en zo. Nergens ter wereld worden zo'n goede vakmannen opgeleid als bij ons maar de interne keuken zit vol ratten die aan de kabels knabbelen. Ik heb er al aan gedacht om een stroomgenerator mee te pakken maar zo'n dynamo op naft maakt veel lawaai en stinkt ongelofelijk. Dus dat zullen we maar laten. Ik zal deze nacht tien weesjegroetjes prevelen opdat vanaf morgen de zekeringen standhouden. Misschien helpt dat wel. Mariake is me ongetwijfeld nog niet vergeten. Lourdes, weet ge wel?

    3 september 2007

    de lekkende frigo

    Het water zeek langs de deur op het parket. Je moest geen stielman zijn om door te hebben dat er met onze frigo iets mis was. Ik heb het toestel, dat in onze keuken ingebouwd was, dan maar uitgebroken, er wat aan geklost en terug ingebouwd. En kijk... het lekken was gestopt. Alleen was de frigo ineens een echte diepvriezer geworden. De komkommers, de salade en zelfs de kaas bevroren in een mum van tijd. Omdat komkommers het beste zijn als ze vers, hard en dus geen vries hebben doorstaan, heb ik dan maar een stielman laten komen. Van dat koelgas en thermostaten heb ik echt geen kaas gegeten. De expert is er ondertussen ook al een week zoet mee... ik vrees dat er gesuggereerd zal worden dat een nieuwe de beste keuze is. Alles begint hier zowat te verslijten. Dan begin je zowat gesetteld te zijn en dan moet je alles gaan vervangen. Zo komt er natuurlijk geen einde aan.

    opnieuw ongelofelijk

    Ik heb weer een ongelofelijk straf verhaal meegemaakt, zoals ge dat alleen maar in Mol kunt meemaken. Eerst bekomen en wie weet schrijf ik er wel eens over. Tjonge, tjonge, die Molse vrouwen zijn niet normaal meer!

    2 september 2007

    eerste schooldag

    beste autobestuurders,

    willen we morgen met zijn allen extra voorzichtig rijden? Misschien slagen we er in om eens een eerste schooldag te hebben ZONDER jong verkeersslachtoffertje.

    Alvast bedankt.

    tweehonderd kroketten

    Gisteren een feestje, vandaag een groot feest en volgende zaterdag terug een feestje. Ik voel me meer traiteur dan levensgenieter. Vandaag het grootwordenfeest van de kleinste en tegelijkertijd een vrijzinnig alternatief voor het plechtige communiefeest van de oudste.

    Binnen een kwartiertje begin ik er aan. Tegen 12 uur moet alles klaar zijn. Die van ons heeft het menu samengesteld en ik, geboren om te dienen, moet het lijstje dan alleen nog maar klaarmaken. Zo is het werk goed verdeeld.

    Wordt vandaag van mij verwacht: preisoep, oesterzwamkorfjes, bloemkolen, wortelen, scampi's in tomatenroomsaus, tweehonderd kroketten en daarna koffie en de hele reutemeteut.

    Nog een senseo nu en dan start ik met het kuisen van de prei. De dag zal goed gevuld zijn. Dit geldt ook voor de maag.

    1 september 2007

    bronzen vier

    deze foto niet posten, zou misplaatste minachting zijn.

    Op het WK atletiek in Osaka hebben de Belgische meisjes brons gewonnen in de finale van de 4x100m aflossing. Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert finishten in 42.75, een nieuw nationaal record. Voor België is het nog maar de derde WK-medaille ooit!

    glaasje op ...

    De gemeente waar ik woon -uit schaamte spreek ik niet meer van mijn gemeente- is nog eens in het nieuws. Zelfs op het radiojournaal van deze middag. De burgemeester (Jan V. van de SPa) zou met een stuk in zijn voeten twee keer tegen een geparkeerde wagen zijn gereden en doorgereden zijn. De agenten die ter plaatse kwamen, zouden ook 'teruggeroepen' zijn.

    'Vluchtmisdrijf' en 'dronken achter het stuur': de twee zware beschuldigingen die de eerste burger van Tessenderlo in zijn nek geduwd krijgt. Dat is niet niks. 'Ik was niet dronken', repliceert de burgervader, 'want dat kan je pas zeggen als er een alcoholtest is gedaan en dat is niet gebeurd.' Vreemde vaststelling voor mij: als er een vermoeden is van dronkenschap mag je van de politie toch verwachten dat ze de bestuurder laat blazen. Dit gebeurde niet, wat de schijn wekt dat men geen bewijslast wou verzamelen. Verdacht.

    Hoe dan ook: drinken en rijden gaan niet samen! Dit geldt voor Jan en alleman en zeker voor Jan V. die als hoofd van de politie het goede voorbeeld zou moeten geven. Toch moet men van de zaak ook geen drama maken. De witte boorden criminaliteit van Ooit in Tongeren of van het duo Gabriëls/Moerman, daar til ik persoonlijk veel zwaarder aan. In beide gevallen wordt de gemeenschap gewoon beroofd en het geld versluisd naar lieden die dat absoluut niet verdienen.

    een bank vooruit

    Voor ons is het schooljaar al enkele dagen bezig. Maandag komt de meute jonge gasten en meisjes de échte aftrap geven. Ik kijk er al naar uit, al had de voorbije week -zo zonder leerlingen- ook zijn charmes. Je kunt dan eens doorwerken.

    Ons schoolreglement en de leefregels van de school werden hier en daar wat aangepast. Onze dienst kan hierdoor wat belastende taken afstoten en dat is prima. De naaste betrokkenen moeten voortaan de kleinere foutjes zelf proberen op te lossen in plaats van beroep te doen op de leerlingenbegeleiding. Wanneer het echt uit de hand loopt, nemen wij het over.

    Onze dienst heeft ook een nieuwe baas. Na een weekje samenwerken met de nieuwe adjunct kan ik alleen maar positief zijn. Dit klikt goed. Een goed evenwicht tussen formeel/informeel en ernst/grappig is precies wat ik promoten wil.

    En weet je wat ik ook erg apprecieer? Vanaf dit schooljaar werkt de warmedrankenautomaat gratis tussen half 12 en half 2, de middagpauze zeg maar. Soep, chocomelk, koffie, koffie verkeerd,... a volonté. Een klein gebaar dat smaakt.