23 juni 2007

Robert, hoe zit dat nu?

Het leven is niet simpel: monopolist electrabel stuurt de gasprijs de hoogte in, de niet-verkozen "toekomstige" minister-president van Vlaanderen, Kris Peeters, wil de oudere autootjes van de weg afhalen en u nieuwe laten kopen, de bijdrage aan de hospitalisatie-verzekeringen wordt duurder want er "wordt verlies gemaakt", gewone TV's worden door de goede merken niet meer geproduceerd en dus bent u gedwongen een plasma- of LCDTV te kopen, .... een mens zou er onzeker van worden en denken dat bijklussen nu wel een noodzaak wordt. Zou het dat zijn wat Robert beweegt?

Robert Stevaert, naar analogie met de allitererende suske en wiske albums herdoopt tot Steve Stevaert, wordt nu toch voorzitter van Ethias. Nu toch... want 2 jaar geleden was de gouverneur van mijn provincie dit ook van plan maar uiteindelijk ging het plan niet door. De combinatie gouverneurschap en voorzitter van een verzekeringsgroep leidde toen tot heel wat ophef, tamtam en trammelant. Noppes dus. Maar nu kan het blijkbaar wel.

Iedereen vindt daarvan wat hij wil maar in mijn lijf wordt door zo'n bericht toch wel wat extra gal afgescheiden. Dat de rijken alsmaar rijker worden of belangenvermenging... waren dat geen zaken die ietwat beginselvaste socialisten niet tof vonden?

dat gaat wat geven

Ik heb mijn aansluitingskaart getekend. PW Diest, de beruchte tafeltennisclub uit het Hageland, heeft er een gewéldig lid bij. De bedoeling is om met een viertal andere "garagespelers" in competitie te treden in de 5de provinciale, het diepste van het diepste der rangschikkingen. Ons slagveld zal zich beperken tot Vlaams-Brabant (het Leuvense). De matchen zullen hoofdzakelijk op vrijdagavond doorgaan, als de schemer gelukkig al wat gevallen is. Dat gaat wat geven.

op naar het middelbaar

Onze oudste thuis, Loes, heeft de voorbije week afscheid genomen van het lager onderwijs. Donderdagavond waren we voor de afscheidshappening present op De Step, de freinetschool in Beringen waar onze 4 kinderen school lopen. De zesdejaars kregen er-naast een metalen stepje als aandenken- ook hun getuigschrift van het basisonderwijs overhandigd. Als eeuwig aandenken aan hun aanwezigheid plantten ze tevens een esdoorn. Al de namen van de kinderen staan gegrifd in de steunpaal (zie foto). In hun afscheidswoordje blikten de jongens en meisjes tevreden terug op hun prille schoolcarrière, bedankten ze de juffen en de 2 meesters en spraken ze hun spijt uit dat ze nu hun vrienden gaan missen.

Hier de woordjes van Loes: "Ik zat hier vele jaren op school met supertoffe vrienden. Altijd veel plezier, geweldig was het hier! Van de kleutertjes naar het zesde. Uiteindelijk bij Karel in de klas. Ik zal nooit vergeten hoe super het hier was. Altijd even blij. Lieve, lieve juffen en meesters en iedereen. Super, mega, lieve, geweldige, formidastische groetjes van mij. Ik vond het superfijn bij jullie in de klas. Ik ga jullie vreselijk missen! Loes."

de ganse bende van De Step

    18 juni 2007

    waar blijft de krokodil?


    Ons schattig lieveheersbeestje wordt bedreigd. Aziatische lieveheersbeestjes, die werden ingevoerd als biologisch luizenbestrijdingsmiddel in de tuinbouw, ontsnapten uit de serres en blijken nu agressievelingen te zijn die onze inheemse lieveheersbeestjes oppeuzelen.

    De brulkikker, omwille van zijn geloei ook wel rundkikker genoemd, verorbert ondertussen al wat beweegt in de Kempische natuurgebieden: de bruine en groene kikker, salamanders, kleine vogels en knaagdieren. Heel wat vijvers zijn compleet leeg gevreten. Zelfs vissen zouden de geest geven omdat de oversekste "jumbokikker" niet erg kieskeurig is als het op rampetampen aankomt.

    Exotische gifspinnen blijken nu toch te overleven in ons klimaat. Uitkijken dus. De kanalen zwemmen vol roodwangschildpadden. Ons oranje eekhoorntje moet naar 't schijnt ook het onderspit delven wanneer de grijze eekhoorn in de buurt is. De boomklever, een kleine inheemse spechtachtige, vindt geen holen meer omdat de papegaaien hem voor zijn. En vandaag hoor ik dat er zelfs vale gieren uit de Pyreneeën in Vlaanderen (én Tessenderlo) gespot zijn.

    Hoe langt duurt het nog tot we kennismaken met de anaconda of een krokodil?

    Maar nog een belangrijkere vraag: hoe geraken we van die verstorende exoten weer af? Uitroeien, onvruchtbaar maken, intomen,.... ? Ik weet het niet maar een goed begin zou toch al zijn dat iedereen afziet van de onbezonnen aankoop van uitheemse diersoorten om ze nadien te dumpen in de vrije natuur. Doe dus gewoon en gebruik je gezonde verstand. Er zijn betere manieren om op te vallen.

    Voor geïnteresseerden: lijst van invasieve soorten in België.

    17 juni 2007

    Politie rukt uit voor "ontvoering"

    In Nederland is de politie met man en macht uitgerukt na een melding van een ontvoering. Een getuige zag op een carpoolparking in Vinkeveen een vrouw een man vastbinden. Ze plakte zijn ogen dicht met tape en stopte hem - zonder broek - in de koffer van haar wagen. Een andere auto met nog een rol tape bleef achter, schrijft de Telegraaf.

    De getuige verwittigde de politie, die agenten optrommelde om uit te kijken naar de weggereden auto. De politie zette verder de omgeving van de carpoolstrook af voor uitgebreid sporenonderzoek.De eigenaar van de auto werd uiteindelijk getraceerd in Amsterdam, waar agenten van de betrokkenen vernamen dat het om een erotisch spel ging. Het kinky koppeltje mag alvast een gepeperde rekening verwachten voor de gemaakte kosten van de politie. (hln)

    Hallo, dat verhaal komt me heel bekend voor !!! Ik wist het: muggenbeet is een inspiratiebron voor al wie een vijsje los heeft. Ik kan het zo gek niet bedenken of er is wel een Hollander die het wil uitproberen. Nu de notenkraker nog uit de schuif halen maat !

      16 juni 2007

      little clouds


      Nu Eva niet zo vaak meer op ons radiootje te horen is, fungeert "little clouds" van Delavega als opkikker van dienst. Little clouds is ook zo'n prachtig liedje dat je van de eerste keer raakt en blijft nazinderen in je hoofd. Elke Bruyneels stem zal ongetwijfeld nog vele muziekliefhebbers bekoren. Ken je het liedje nog niet? Op hun myspace kan je het gratis en voor niks tot u laten komen. Op dailymotion ook nog een videootje (Surely met Elke) evenals op youtube (Surely met Lize). Bij zoveel moois kon ik niet anders dan een berichtje achterlaten in het guestbook (klik op foto).

        stuntpiloot Verhofstadt


          de groene zomer


          rukkalender

          Is het 'scheurkalender' of 'rukkalender'?

          9 juni 2007

          zwembeurt

          Vandaag zal zwemmen er niet in zitten. De (overigens welgekomen) regen en de donder werken niet echt aanstekelijk voor onze kinderen. Maar ze hebben deze week al uren waterpret beleefd. Donderdagavond, na een zwoele en zweterige werkdag, ben ik voor de eerste keer ook in de zwemvijver gedoken.

          Duiken is eigenlijk niet het juiste woord maar ik kan hier toch niet verklappen zeker dat ik bibberend van de kou als een slak van de ladder ben afgedaald? Eens erin viel het wel mee en zo zwemmen tussen de vissen heeft wel iets. En tot mijn blijdschap constateer ik dat het water kraakhelder is en dat de beginnende algenvorming volledig is verdwenen. Wel zweven er geheimzinnige, witte en glibberige slierten in rond. Zijn het plantenresten of vervellen mijn vissen? Ik ben er nog niet uit.

          uw verlieskaart

          de verzwegen transfer
            Niettegenstaande er op mijn brievenbus een sticker hangt van "geen reclamedrukwerk aub" is het Chinese kaartspel van de 'eigenvolkeerstgroepering' toch door iemand in de gleuf geduwd. Ik hou niet van opdringers en indringers. Bovendien is het kaartspel onbruikbaar want er zitten zes boeren bij. Dat zijn er twee teveel, in dit geval zelfs zes teveel.

            3 juni 2007

            C-string

            Dan kan je volgens mij beter niks dragen. Wie vindt zoiets uit?

            Mega Mindy

            Wie zou wie geïnspireerd hebben: Mega Mindy of Mindy Vega? Waar je met een zoekmachine toch al niet achter komt.

            beestjes kijken

            Ik heb vandaag geen klop uitgericht. Een bewust ingelaste DND, a doing nothing day. Uren heb ik dan ook doorgebracht in de tuin. Genietend van het mooie weer en de vele beestjes die zich aangetrokken voelen tot het stromend water van de nieuwe zwemvijver.

            Niet alleen onze katten gaan zich sinds kort wassen in het moeras ook de koolmezen en de merels hebben het gratis bad al ontdekt. Een hele reeks pas uit de nest gevlogen vogeltjes passeerden de revue. Het piepkliene goudhaantje verlekkerde zich aan de rijpende krentjes van de amalanchier. De zwartkop en de merels floten alsof ze weer zin hadden om een vrouwtje te bekruipen.

            De libellen en de juffers waren vandaag ook van de partij. Het mooiste beest dat ik vandaag zag was een mannekes-weidebeekjuffer. De fladderende metaalblauwe pracht deed me eerst geloven dat er twee vlindertjes aan het flirten waren maar eens geland op de rand van de vijver bleek het een weidebeekjuffer. 't Is de allereerste keer dat deze juffer onze tuin opzoekt. Een prachtig beest dat hopelijk nog vaak terugkomt. Een zelfgetrokken foto kan ik helaas niet tonen want toen ik de kodak ging halen is het viervleugelig roofdier ongezien vertrokken.

            Op één van de kastanje palen ontdekte ik ook nog een wespachtige kever met lange voelsprieten (zie foto). De precieze naam van dat beest ken ik niet maar ik denk dat het een gevlekte boktor is, al is het kleurenpatroon anders dan in al mijn natuurgidsen. Wie het beestje kent, mag altijd iets laten weten. Als je "zit" roept, zit het en als ge "lig" roept, blijft het ook zitten. Wat zou het kunnen zijn?