31 mei 2007

"0 op 10 voor CD&V"


De christen-democraten scoren barslecht in het rapport van de dierenrechtenverenigingen Gaia, De Nationale Raad voor Dierenbescherming, Animaux en Péril, Help Animals, UBEAV en De Blauwe Wereldketen. Ze krijgen een nul op tien. Ook Lijst Dedecker en het Vlaams Belang halen de helft niet. (www.stemdiervriendelijk.be)

linxe klootzak!

Leuke comments, wie kijkt er niet naar uit? Mijn dag is natuurlijk hélemaal goed als, totaal onverwacht, een gewezen gerechtelijke politieman een bruine hoop smurrie deponeert op mijn blog.

Een fragment: "liever een mooie Thaise dan een Marokakkanse met een dikke kont en...een snorretje!" "En voor de rest kunnen jullie, bende minus habentes, nu ik goed en wel gepensioneerd ben, allemaal, mijn 2 (zeggen en schrijven twee) dikke kloten kussen. Is dit duidelijk, bende jaloerse linxe klootzakken?"

"Met zonnige en zondige groeten. Willem, Ph. ELBERS, "Ridder in de Leopoldsorde, Vlaming en vrij-denker, in vrijwillige ballingschap op het makakenvrij eiland Koh Larn, Thailand"

Ook zonnige groeten Wim maar toch 2 bedenkingen: 1) veel manieren moest je precies ook niet hebben om gerechtelijke flik en ridder in de Leopoldsorde te kunnen worden en 2) schud je zakje nog eens leeg want je hebt het precies weer dringend nodig.

http://muggenbeet.blogspot.com/2005/08/geen-eigen-volk-met-dikke-konten.html

30 mei 2007

ik vlinder mee

Sinds vorige week vlinder ik mee. Iedere maand geef ik (teller 272) aan Natuurpunt door hoeveel vlinders ik in mijn tuin heb geteld. Een lijstje van de 20 meest voorkomende vlinders helpt me om de juiste vlinder door te geven. De meeste vlinders ken ik zo wel maar de zandoogjes heb ik tot op heden nooit van nabij in de gaten gehouden.

Opvallend voor de maand mei was het geringe aantal vlinders die in de tuin rondfladderden. Slechts een vijftal heb ik bespeurd. Deze "vlinderschaarste" werd ook bevestigd in de e-nieuwsbrief die bij de actie hoort. Het slechte weer zou er voor iets tussen zitten.

Maar het hoogtepunt moet ongetwijfeld nog komen. In de zomer, als de asters en de vlinderstruiken in bloei staan, verwacht ik een heleboel vlinders: gehakkelde aurelia's, landkaartjes, koninginnenpages, dagpauwogen en oranjetipjes. Het wordt dan ook mogelijk om vlinders door te geven die niet in het bovenvermeld lijstje staan. Zin om mee te doen? Het kan nog steeds.

    Bio-oil in de prijzen

    Het bedrijf Bio-Oil is winnaar geworden van de Limburgse Ecotech-award, een initiatief van groen!-Limburg. Het bedrijf uit Tessenderlo haalde het met 62% voor Brems Houthandel uit Halen (24%), AEC-SMT uit Beringen (8% en installateur van mijn zonnepanelen) en De Isolatiewinkel bvba uit Stevoort (6%).

    Bio Oil vergist/droogt afval en zet het om in bio-olie. Deze olie kan gebruikt worden om groene stroom te produceren. Dit voorbeeld van Limburgse spitstechnologie wordt momenteel onderzocht door de Universiteit Hasselt. Er is ook al buitenlandse interesse voor deze technologie. Meer info vind je terug op www.bio-oil-exploitation.com.

    27 mei 2007

    Wang Liqin derde maal wereldkampioen

    In Zagreb is vandaag de Chinees Wang Liqin voor de derde maal in zijn carrière wereldkampioen geworden in het tafeltennis. Hij versloeg zijn landgenoot Ma Lin in een vijfsetter nadat het er lang naar uitzag dat Ma de zege naar zich kon toetrekken. Hij strandde evenwel op 4 punten van matchpoint (7-1). Een uitgebreid verslag vind je op de site van ITTF. Voor de kwissers: enkel Zhuang Zedon werd ooit ook 3X wereldkampioen.

    hondje als lekstok

    Er is een nieuwe kinderlokker actief in België. Niet zomaar een Henegouwse pervert of een of andere gestoorde pedofiel maar een blauw konijn met brilletje dat volgens de bijhorende website ook "eerste minister" als beroep heeft. 't Konijn kijkt het liefst van al naar de Simpsons, is een grote fan van Kim Clijsters (misschien deelt hij zijn wortel wel met haar als ze grote honger heeft?) en het beest zou ook dolgraag voor de derde keer premier worden.

    Daarnaast vertelt de herbivoor ons - in alle dierse objectiviteit, uiteraard - het volgende: "Onze huidige Eerste Minister is Guy Verhofstadt. Zijn partij heet Open Vld. Hij is al acht jaar premier, sinds 1999. Na de eerste vier jaar, in 2003, is hij opnieuw verkozen. De meeste mensen vonden dus dat hij zijn werk prima gedaan heeft. En wat vind jij? Mag Guy Verhoftadt (de S ontbreekt op de site) opnieuw jouw premier worden?" Nu, niet meteen een vraagstelling waarop mentaal gezonde kinderen zitten te wachten. "Kan jij Verhofstadt al zonder fouten schrijven", lijkt mij in deze context een betere vraag.

    Mijn oordeel: ik zie de Belgische kinderen zichzelf niet sufsurfen naar Verhofstadt nieuwste verkiezingsoffensief. Guy & Noel de slang weten dit natuurlijk ook en hebben daarom Emma ten tonele gevoerd. Emma is het hondje van Verhofstadt en 't teefje speelt de rol van dé befaamde lekstok van kinderlokkers: "toch wel, toch wel, het is hier erg leuk! Kom maar kijken."

    Alsof die dekselse Samson al niet erg genoeg is, gaan er elke dag nieuwe filmpkes komen van Emma, belooft de website. Wedden dat er na de verkiezingen geen avontuurtjes van Emma meer verschijnen? Of het moest zijn dat Dedecker, in al zijn mediageilheid, Emma ontvoert en een ministerzetel (minister voor Laagvliegers of zo) opeist als losgeld. Of het moest zijn dat Emma loops wordt en een zelfgestrokken broekje krijgt. In dat geval wordt "guyforkids" misschien toch nog boeiend.

    tsjonge tsjonge

    Vijftig supporters raakten gewond, 35 werden ter plaatse verzorgd in de verschillende hulpposten van het stadion en 15 werden overgebracht naar de verschillende ziekenhuizen voor verzorging.

    Voorts zijn 14 aanhoudingen verricht: 7 administratieve en 7 gerechtelijke. Daarvan zijn er 4 voor voorweerspannigheid, één voor weerspannigheid met drugs (bezit van cocaïne) , één voor slagen en verwondingen en één voor beschadigingen op een voertuig.

    Wat wel wat aan de lage kant lag, was de uitslag: 1 goaltje voor Brugge en geen enkele keer raak voor Standaard. Wat een bekerfinale! De grootste sportieve prestatie op 't veld gisterenavond vond dan eigenlijk ook plaats onder de graszoden. Een regenworm legde op de 90 minuten tijd maar liefst 20 cm afstand af.

    Maar zoals steeds hadden de camera's alleen oog voor onbelangrijke zaken. Zoals ze in Vilvoorde, Brussel en omstreken blijkbaar ook nog niet door hebben dat er in Zagreb wereldkampioenschappen pingpong bezig zijn. Ze zullen zich moeten haasten om iets uit te zenden want 't is vandaag al de laatste dag. Misschien toch wel wat interessanter dan Van Kwikske die met een go-car op de dijk van de kust rondrijdt (gezien daarnet op middagjournaal van één). Tsjongetsjonge.

    Vlaamsche kracht

    juist is juist.

    25 mei 2007

    wir3

    De rosse, de witte en de zwarte van K3 bestaan nu ook in het Duits (applaus bij de Vlaams Belang-fractie). WIR 3 heten de meisjes en net als de Vlaamse versie huppelen ook deze studio100-spaarvarkentjes vrolijk in het rond. Met een cover van "Heyah Mama" zullen Vera, Linda en Lina morgen, profiterend van de afwezigheid van een veterinaire schutskring, hun eerste stapjes zetten richting de verovering van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

    De blonde heet Vera (23) en is naar verluidt gek op dieren. De zwartharige van de groep heet Linda en is 20. De rosse Lina is met haar 18 lentes de jongste van de drie. En dan bedenk ik zo: zou Lina ook mogen meekwijlen als ze Betty heette? Zit de rijm dan nog goed? Bekt het dan nog wel lekker?

    Vrienden, wacht niet langer en surf eens naar hun website en klik als de (hete) bliksem op het groene vlindertje. Wat een mooi liedje! Die vlindertjes, die geurige bloesems, die schattige lieveheersbeestjes -hoe lief toch- en wat een mooie zeepbellen! En heb je die stoute rokjes ook gezien?

    Waar ze dié blijven uithalen, dat weet ik niet, maar het zou me niks verbazen als Gert zijn licht opsteekt bij X-rated films. Ofwel zijn het suggesties van Karen want dat zou naar 't schijnt ook geen minne zijn. "Goed nieuws" dus in de showbusiness al zal het verlies van Dirk Van Esbroeck door niets of niemand gecompenseerd kunnen worden. Heb jij ook zo vaak het gevoel dat het precies altijd de verkeerden zijn die sterven?

    24 mei 2007

    de uitgestoken middelvinger

    De bakstenen schoorsteenpijp van Tessenderlo Chemie is een echte blikvanger in onze gemeente. Gelukkig komt er geen rook meer uit want de sulfaatafdeling is "closed". De volledige productie van kunstmeststoffen is immers verhuisd naar Ham zodoende staat de pijp er technisch werkloos bij. Toch merkte ik op dat er druk gewerkt wordt aan de pijp (klik op de foto). Heeft het iets te maken met het nestkastje van de slechtvalk?

    Zo te zien, niet. Wat rondvragen leert me dat er sprake is om de pijp in zijn geheel te demonteren. Niet door de pijp omver te blazen met dynamiet -wat jammer is want het Looise volk is wild van spektakel en heeft zeker geen schrik van een ontploffingske meer of minder- maar door de stenen langs de binnenkant naar beneden te laten vallen. Of het echt dàt is wat er momenteel aan de gang is, zal snel blijken. Als "de uitgestoken middelvinger" van T.C. werkelijk krimpt, dan laat ik nog wel iets weten.

    stervend vogeltje

    Zonet een teken vanuit de hemel gekregen, al hoop ik eigenlijk van niet. Maandagmiddag ben ik van de keelpijn naar huis gegaan omdat het niet meer uit te houden was op het werk. De dokteres spreekt van een "acute infectie van de bovenste luchtwegen, veroorzaakt door een besmettelijk virus". Met een heel arsenaal medicamenten zou er snel een einde moeten komen aan het hoesten, de gele slijm, de koppijn, het grieperig zweten en de wereld die voor je ogen rondjes draait. "Kijk jij normaal scheel?", vroeg de dokteres. Het ene oog volgde blijkbaar haar lichtje anders dan het andere oog. Om maar aan te geven dat het erg met me is gesteld en dat er momenten zijn dat ik dichter bij de dood sta dan in het leven.

    En daarnet hoorde ik plots een slag tegen het venster van de slaap- en kinderverwekkamer. Op het terras lag een vogeltje, vechtend voor het leven. Het hartje van de groenling tikte nog hevig, de oogjes van het vrouwtje bewogen nog. Ik raapte het pechvogeltje op en legde het in mijn handpalm. Veilig voor de katten. Het is al gebeurd dat wat later het vogeltje bekwam en terug de wijde wereld invloog maar de groenling gaf luttele minuten later de geest. Ik voelde het hartje stilvallen.

    Na een eervolle begrafenis naast een zeeuws knoopje dacht ik plots: wat als dit een teken is vanuit de hemel? Of de hel? Wie weet is het zweten nog maar een voorbode van wat me te wachten staat aan het hellevuur en is de geelgroene slijm, toevallig ook de kleuren van het verenkleed van het stervend vogeltje, geen infectieproduct maar de afscheiding van een inwendig verteringsproces? En misschien draait alles zo voor mijn ogen omdat een onzichtbare hand met mij toerkes aan het draaien is om me dan plots te katapulteren buiten de dampkring?

      20 mei 2007

      jullie krijgen de primeur

      Op 4 januari van dit jaar deed ik de eerste spadesteek voor onze zwemvijver. Vandaag, 20 mei, is hij af. Tijdens de 4 dagen verlengd weekend zijn we begonnen met er water in te doen. Alhoewel het allesbehalve een zwemweertje was, konden we de kinderen er niet uit houden. Een teer velletje maar als 't zoiets is dan lijken ze wel ijsberen. Gisteren zijn we dan 20 goudwindes gaan kopen. Deze visjes lijken op goudvissen maar zijn heel wat meer geschikt om in een ecologische zwemvijver los te laten. Loes en Sara dragen de zak met de visjes. Opletten geblazen dat de zak niet valt of de visjes wacht een wrede dood.




      De belevenis van de dag was de 'vrijlating' van de visjes in onze vijver. Iedereen wou dit doen. Om ruzie te vermijden mocht iedereen er vijf uitzetten. Eerst de zak omgekapt in een emmer en dan, met de hand, er vijf uitgehaald -glibberig dat dit is- en dan via het ander emmertje...hopla... het grote water in. Da's wat anders dan zo'n zakje of het kuipje van in de winkel! De kleinste dochter mocht eerst.



      Deze morgen had ik nog enkele uren vooraleer naar een communiefeest te mogen gaan. In mijn bestaande vijver heb ik gele lis, pijlkruid en watermunt gehaald om te gebruiken bij de aanleg van de filterzone, hét hart van de zwemvijver. Ook in een zinken teil had ik nog bruikbare planten staan. Ook die verhuisden naar 'de grote plas'. Na enkele uren was de filterzone aangeplant en hopelijk doen de helofyten het werk dat ze horen te doen: het water zuiveren. Het eindresultaat is onderstaande foto en ik ben er meer dan content van. Ook de enkele bezoekers, die al langs zijn geweest, vinden het -onverwacht- mooi en geslaagd. Deze week nog het laddertje erin (eerst nog wat timmeren!), het waterdrieblad planten en de gescheurde waterlelie in een grote vijvermand in een rustig hoekje van de zwemvijver laten zakken. Maar dat zijn nog details. Hij is klaar en ik ben er niet rouwig om. Iets meer dan 4 maanden gewroet om hopelijk nog vele jaren te kunnen genieten.


      De foto's worden iets groter als je er op klikt.

        14 mei 2007

        vergrijzing

        Laat ons over de titel al maar meteen zwijgen, de foto spreekt voor zich. Ik wil bij deze gewoon eens mijn (enigste) petekind Linde voorstellen. Linde is de oudste van mijn jongste broer en woont in Meeuwen. Ze speelt al zeer behoorlijk dwarsfluit. Voor zover ik weet, is ze heel braaf en luistert ze abnormaal goed naar haar ouders. Ze maakt ook nooit ruzie. De foto hierboven, één van de weinigen waar we samen op figureren, werd enkele weken geleden genomen op het communiefeest van haar broer Sander, de hevigste Genk-supporter uit Meeuwen.

        safety first

        Overal waar we onze snoet laten zien wordt ons gevraagd 'en wanneer kunnen we komen zwemmen?' of 'hoever staat ge nu eigenlijk met uwe vijver?" Wel, hij is zo goed als af. Rest me nog: de beplanting van de moeras- en filterzone en het plaatsen van de kastanje afsluiting (zie foto). Ik had liever geen omheining rond de vijver gehad maar de veiligheid van de kinderen - en er komt thuis wel 't een en 't ander spelen -primeert boven het uitzicht. A ja, een laddertje moet ik ook nog in mekaar timmeren. En dan kan de vijver volledig gevuld worden, nog wat waterlelies en goudwindes erin en hopla... .

        13 mei 2007

        moederkesdag

        De cadeautjes van vandaag voor de mama: Een halssnoer met zelfgeverfde houten parels van Heleen, een geplante avocadopit met avocadoreceptenboekje van Sara, een zelfgetimmerd nestkastje van Jo en een zelfgetimmerd nestkastje mét voederbakje (de twee oudsten zitten bij dezelfde meester) van Loes.

        12 mei 2007

        spring even binnen

        Heb je ook zin om te helpen bij de ontmanteling van de nucleaire sector? Spring dan even binnen bij Lieve van Randstad. Je moet een beetje "ontsmetten" en een beetje "afbreken". Een A2 of een A3 volstaat. Ik weet niet wat ik hier moet van denken maar iets in mij zegt dat ik best mijn jodiumtabletje bij de hand houd. Alhoewel. Zelfs àls er een kernongeval gebeurt en in gans Europa hangt er levensgevaarlijke radioactiviteit dan nog is het in België lekker veilig. Bij ons is niks schadelijk. Alles valt wel mee. Altijd.

        Joost

        De nieuwe hype op het internet is Joost. Joost is simpel gezegd peer-to-peer televisie. Wie P2P zegt, denkt meteen aan Kazaa en Skype en dat is goed gedacht wat ook Joost komt uit het brein van Niklas Zennström en Janus Friis. Onder de investeerders bevinden zich Viacom, moederbedrijf van onder andere MTV en Comedy Central, en het Amerikaanse tv-netwerk CBS. Andere investeerders zijn onder meer Sequoia Capital, Index Ventures in Engeland en Li Ka Shing Foundation.

        Tot aan de zomer is Joost in bètafase. Om te kunnen kijken moet u eerst een uitnodiging van een medeJooster bemachtigen. Wereldwijd is er een enorme vraag om zo'n invitation te bemachtigen maar ze zijn zo goed als uitgeput. Maar wie een beetje internetgebruik in zijn vingers heeft en niet bang is om wat ongebruikelijke sites aan te klikken, kan nog wel zo'n Joost-downloadlinkje bemachtigen. Mij is het althans gelukt.

        Het softwareprogramma beslaat zo'n 10 Mb geheugen, is in een wip geïnstalleerd en draait feilloos. Mooie layout en gebruiksvriendelijke interface. De beeldkwaliteit is stukken beter dan Youtube en consoorten maar kan uiteraard niet tippen aan een echte TV. De programmakeuze is al redelijk uitgebreid en zal in de toekomst ongetwijfeld nog een grote boost kennen. Joost is zeker niet onmisbaar -ik kom met Canvas, Eén, BBC en National Geographic ook meer dan aan mijn trekken- maar het interessante aan deze ontwikkeling is dat het niks kost, dat je zelf het programma kan kiezen waar je op dat moment zin in hebt en dat een laptop makkelijker mee te zeulen is dan een kleurenTV.

        Maar vergeet niet dat televisie altijd een surrogaat zal blijven voor het echte leven!

        11 mei 2007

        waarom sommige meisjes me Jezus noemden

        Op zoek naar foto's van ons huis in opbouw dacht ik er aan dat we destijds uitsluitend dia's hebben genomen. Zouden er eigenlijk nu nog nieuwe dia's getrokken worden? Geen foto dus van mezelf of mijn wederhelft terwijl we het dak aan 't timmeren zijn of bezig zijn met de holle ruimte te metsen.

        Wat ik wel in de spreekwoordelijke oude doos vond, is bovenstaande zwart-witfoto. 't Moet toen ongeveer 1983-1984 geweest zijn, de tijd dat ik nog op de sociale hogeschool in Geel zat. Het was pas aan met mijn tweede écht lief. "Op iemand zijn" bestond bij mijn weten nog niet. Sindsdien heb ik nooit nog een ander gehad (ja, er bestaan nog sukkelaars!), ben ik getrouwd en zijn er vier kinderen op de wereld gebracht.

        Kruizen heb ik ondertussen ook genoeg gedragen maar de kick van vastgenageld te worden heb ik nooit mogen ervaren. Oekraïense vrouwen zijn veel te braaf.

        11 mei

        • Op 11 mei ben ik, samen met 'die van ons', zestien jaar getrouwd. Straffe prestatie voor een man.
        • 16 jaar geleden zijn we ook in ons nieuw huis gaan wonen, op de chape en met een ladder als trap. 's Nachts heel veel vreemde geluiden.
        • Mijn moeder wordt vandaag ook 70 jaar oud. Straks de gelukwensen in 't echt en taart.
        • Vorig jaar werden Luna en haar Malinese oppas Oulematou doodgeschoten. Extreem-rechts in combinatie met een vijsje los is levensgevaarlijk.
        • Salvador Dali zou jarig zijn moest hij niet overleden zijn.
        • 11 mei, ook de dag van de heilige Mamertus -Qué?-, de eerste ijsheilige. Na de 15de zou het 's nachts niet meer vriezen en kunnen alle bloempotten terug buiten.
        • 11 mei, altijd dicht in de buurt van moederkesdag (nu zondag). Dé dag die me er steeds doet aan denken dat mannen eigenlijk niet veel te betekenen hebben. Zijn we straks nog ergens goed voor als zelfs 'kunstmatige sperma' kan gekweekt worden?

        10 mei 2007

        voor het slapen gaan

        Orale sex zou een risicoverhogende factor zijn voor keelkanker. Een studie aan de medische faculteit van de John Hopkins University in Maryland toont aan dat de combinatie van het humaan papillomavirus (HPV, vaak verantwoordelijk voor baarmoederhalskanker en genitale wratten) met oraal seksueel contact met meerdere partners voor een verhoogd risico op bepaalde vormen van keelkanker zorgt. Een hele mond vol. Wie nog meer hierover wil lezen, kan terecht op de site van het Belang van Limburg, afdeling wetenschap.

        eerste dag afwezig

        Sinds 1 september 2005 werk ik in Mol en morgen zal ik voor de eerste keer een dag thuis zijn terwijl mijn collega's werken. Neen, ik ben niet ziek alhoewel een depressie, stress, koortsblaasjes of CVS niet verwonderlijk zouden zijn.

        Neen, ik heb verlof moeten nemen omdat één van mijn mannen op onderzoek moet. Je hebt het waarschijnlijk zelf ook al opgemerkt: als je de orthodont of andere gespecialiseerde witte stofjassen wil 'raadplegen' zal je je dienen te schikken naar hun uurrooster of het je nu past of niet. Veel keuze heb je doorgaans niet. Dus morgen kan ik niet gaan werken en spijtig dat ik dat vind. Echt waar.

        nieuwe Dream Theater op komst

        De 5de juni wordt de nieuwe CD én DVd van Dream Theater uitgebracht. Systematic Chaos heet het ding en er staat zo'n 80 minuten muziek op. Wie zich de moeite getroost om hun website even te bezoeken, kan mits opgave van zijn mailadres al 1 nummer (constant motion)gratis en voor niks downloaden. Zo te horen een redelijk heavy nummer wat na Octavarium weer even wennen is.

        Te verwachten is dat er binnenkort ook getourd wordt en de zoon zal daarmee erg blij zijn. Niettegenstaande hij nog maar 10 jaar is, zou hij Dream Theater wel eens graag Live zien. Hij mag van me mee. Goede smaak moet gestimuleerd worden.

        8 mei 2007

        indrukwekkende menigte voor Annick


        Net teruggekomen uit Diest waar ik met een deel van de familie heb deelgenomen aan de herdenkingsmars voor Annick Van Uytsel. Wat me opviel was de indrukwekkende menigte die deelnam aan deze wandeling. In het begin was er sprake van zo'n 4000 mensen, wat later sprak men al van 10.000. Zoiets zal het geweest zijn. De sliert van ingetogen mensen leek oneindig.

        Ik vond dat ik er deze avond bij moest zijn. Annick fuifde die avond op amper 7 km. van onze woning, was ook bij de KSJ en het jeugdhuis Tijl ligt op amper 100 meter van de tafeltennisclub waar we met onze kinderen wekelijks vertoeven. Als je hiervoor niet uit je zetel komt, kan je beter vastroesten, dacht ik zo.

        Het afgelegde parcours, zowat het traject dat het vermoorde meisje van plan was af te leggen, gaf me een akelige indruk. Mooie natuur, dat wel, maar zonder enige sociale controle. Een donker pad tussen het struikgewas in broekgebied. Voor geen geld ter wereld, zei mijn vrouw, zou ze hier met een fiets alleen doorrijden. Dé vraag, die je velen zag stellen, was waar Annick de moordenaar precies zou hebben ontmoet. Ook ik vroeg het me af. Het was me wel duidelijk dat dit Webbekoms Broek een ideale plek is voor perverten en doorslechte mensen. Een fietster alleen is hier om 4 uur 's nachts kansloos.

        Tijdens onze terugkomst naar huis -het was toen al serieus donker- viel het ons op dat er toch terug een meisje per fiets, helemaal alleen, dat akelig padje insloeg. We kregen de schrik op het lijf in de plaats van dat meisje maar zij trapte verder. Ik kan er even met mijn verstand niet bij.

          Het Webbekoms Broek met de Demer en de spoorlijn Hasselt-Diest.

            7 mei 2007

            zweefvliegje

            Pas geplant en al meteen bezoek. Een pyjamazweefvliegje voelt zich aangetrokken tot de knautia macedonica.

            3 mei 2007

            ik vraag me af ...

            - hoelang het gaat duren eer mijn maten van Blokwatch de nieuwe opmaak van de Belang-website geparodieerd hebben;
            - hoelang het gaat duren eer Dell een oplossing doormailt voor de (doorgebrande?) acculader van mijn amper 8 maanden oude laptop;
            - hoelang het nu nog gaat duren eer het gaat regenen (communiefeesten of niet!);
            - wanneer de overheid werk gaat maken van de verkorting van de wachttijden bij de Comités Bijzondere Jeugdzorg (ik word er zot van);
            - wie mijn nieuwe directe baas/bazin gaat worden en of dat een strenge gaat zijn of niet;
            - of we met zijn allen nu ook de 7 km gaan kunnen lopen;
            - wie nu eigenlijk nog een nieuw huis kan bouwen en dat kan betalen als ik die absurde prijzen hoor die enkele bouwlustige collega's noemen;
            - hoe het nu eigenlijk zit met dat verdwenen meisje uit onze buurstad Diest;
            - wanneer de boeren een prijsverhoging gaan eisen voor de frietpatatten;
            - waarom die prefab-elektrokastjes die ik gevonden heb toch weer de verkeerde verliesschakelaars ingebouwd kregen;
            - hoe het komt dat zo'n kwakje hersenen een mens zoveel kan laten afvragen en of we niet beter af waren als we geschapen waren zoals de Temptation Island-bewoners;
            - of ik nog zou trouwen met mijn lief als ze door middel van een triootje net twee gaatjes tegelijkertijd heeft laten vullen en dan maar blijten...;
            - of een spraakgebrek een selectiecriterium geweest is voor de deelnemende koppels en waarom de vrouwen van die koppels duizendmaal lelijker moeten zijn dan de verleidsters;
            - of ik nu eigenlijk al over de helft van mijn levensjaren zit of niet;
            - wie van bloggend Vlaanderen al een lintworm heeft gehad en wie daar al een statistiekje van heeft gemaakt;
            - waarom iemand Muggenbeet wél of niet bij zijn links plaatst en of het geslacht, de leeftijd, het uitzicht, de burgerlijke stand, de geur van de teenkaas en de lengte van de okselharen daar een rol bij spelen;
            - wanneer ik voor het eerst een duikje kan doen in mijn eigen vijvertje en op die manier eens een frisse kop kan krijgen;
            - wat jullie momenteel zoal afvragen.... (telt niet mee: "zaagt die muggenbeet altijd zo?")