7 november 2007

leraren worden alsmaar minder ziek

In 2006 daalde het totaal aantal ziektedagen van het Vlaams onderwijzend personeel met bijna 90 000 dagen tegenover het jaar voordien. Meer dan de helft van de Vlaamse onderwijsmensen was in 2006 geen enkele dag afwezig wegens ziekte.

Psychosociale aandoeningen blijven de grootste oorzaken van ziekteverlof onder leraren, al zijn de afwezigheden wel minder lang dan vorige jaren. Op twee volgen rugklachten. Op drie staan bij de mannen gewrichts- en bij de vrouwen gynaecologische problemen. (uit Schooldirect)

3 opmerkingen:

  1. 't zal zijn dat de leerlingen braver worden zeker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lesgeven kan behoorlijk stresserend zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik sta zelf niet in het onderwijs, maar vanuit mijn omgeving heb ik altijd de indruk gekregen dat de meeste leerkrachten erg loyaal zijn, zoal niet ten opzichte van hun leerlingen dan toch ten opzichte van hun collega's, zodat ze zich bij 'een beetje grieperig' zoveel mogelijk zullen vermannen (vervrouwen?) om toch maar te gaan werken, waar mensen met een kantoorjob wellicht eerder zullen thuisblijven.
    Ik heb meer dan eens een leerkracht horen zeggen dat ze dat toch niet kunnen maken, voor een beetje een ziek gevoel hun collega's opzadelen met invaluren of de directie met een zoektocht naar een vervanger... Of leerkrachten die niet-dringende ingreep uitstellen tot in de vakantie 'zodat niemand op school er last van heeft'

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.