15 november 2007

circus maximus


Het overkomt me niet vaak meer dat ik nog eens muziekgroep ontdek waarvan ik achterover val. Met zowat alle bestaande Zappa-, Vai- en Dream Theatermuziek in de bovenste lade van mijn platenkast ligt mijn lat ondertussen wel erg hoog.

Toch is het deze week mij nog eens overkomen. Via last fm was ik aan het luisteren naar "Dream Theater's similar artists" en dan hoor ik daar plots Circus Maximus, een noorse vijfmansformatie met Mats Haugen aan de gitaar.

Verdomme, wat was dat een schoon liedje! Ondertussen heb ik zowat gans hun oeuvre (twee ceedeetjes) op de laptop staan en ik heb vandaag al 5X het wonderlijke instrumentale biosfear uit "the 1st chapter" achter mekaar afgespeeld. Deze ontdekking heeft mijn week weer goed gemaakt. Liefhebbers van DT .... dit is echt iets voor jullie!

2 opmerkingen:

Pvw zei

ik kon dit eerst niet goed volgen toen je dit Powncde, omdat ik de radio feed of simular artists op last.fm luisterde. Nu ik me in hun liedjes hebt verdiept, springen ze effectief wel echt uit. Goede tip! De twee CD's (alleh in mp3) staan op m'n iPod.

[muggenbeet] zei

ben daar blij mee dat ik een goeie tip heb gegeven. Ik vind ze alsmaar beter hoe meer ik er naar luister. Instrumentaal erg goed (drums en gitaar)!