22 september 2007

Hundertwasser in Nederland

Ronald McDonald Kindervallei

Vandaag openden in Valkenburg aan de Geul (vlakbij Maastricht) de deuren van de kleurrijke Ronald McDonald Kindervallei . De 'Regenboogspiraal' van Valkenburg aan de Geul is een ontwerp van Friedensreich Hundertwasser zaliger, de Oostenrijkse 'architectuurdokter' waarvoor ik al jaren een boontje heb. De kindervallei is het allereerste gebouw in Nederland naar een ontwerp van deze kleurrijke kunstenaar.

In de Kindervallei kunnen gezinnen met een kind met een handicap een onbezorgde vakantie vieren. Tevens wordt een logeerruimte aangeboden aan ouders waarvan het kind revalideert in het naastgelegen instituut Franciscusoord.

Meer foto's hier. Magnifiek!

2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk heette hij Friedrich, maar hij vond dat niet cool genoeg, heb ik ergens gelezen (bij Jan Mulder in de Humo, als ik me niet vergis).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hij is geboren als Friedrich Stowasser.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.