29 september 2007

Bart Defoort onder de toren

Gisterenavond ben ik met die van ons naar café Onder de Toren in Mol-city geweest. In het concertzaaltje achterin trad Jazzhood, het nieuwe kwartet van Bart Defoort, op. Defoort had ook Emanuele Cisi (zie foto) meegebracht, eén van Italië's beste saxofonisten.

Met hun vijven, allemaal vrienden onder mekaar, speelden ze vooral eigen werk maar Coltrane was nooit veraf. Alhoewel Defoort ziekjes was en met een stemprobleem zat, was daar in zijn saxspel niks van te merken. Zoals ik van hem gewoon ben, zorgde hij voor een boeiende avond waarbij alle groepsleden ruimschoots en op een schitterende wijze aan hun trekken kwamen.

De volgelopen zaal genoot ervan en kreeg het bisnummer waarom het verzocht. Een prima jazzavond dus daar in Mol. Opmerkelijke gasten in de zaal: Billyke van de kampioenen en Sis, de directeur van de drukkerij op onze school. Minpuntjes: de stank van enkele snob-rokers voor mij en de irritante geur van pisbakblokjes die vloekte met de heerlijke muziek op het podium.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.