23 juni 2007

Robert, hoe zit dat nu?

Het leven is niet simpel: monopolist electrabel stuurt de gasprijs de hoogte in, de niet-verkozen "toekomstige" minister-president van Vlaanderen, Kris Peeters, wil de oudere autootjes van de weg afhalen en u nieuwe laten kopen, de bijdrage aan de hospitalisatie-verzekeringen wordt duurder want er "wordt verlies gemaakt", gewone TV's worden door de goede merken niet meer geproduceerd en dus bent u gedwongen een plasma- of LCDTV te kopen, .... een mens zou er onzeker van worden en denken dat bijklussen nu wel een noodzaak wordt. Zou het dat zijn wat Robert beweegt?

Robert Stevaert, naar analogie met de allitererende suske en wiske albums herdoopt tot Steve Stevaert, wordt nu toch voorzitter van Ethias. Nu toch... want 2 jaar geleden was de gouverneur van mijn provincie dit ook van plan maar uiteindelijk ging het plan niet door. De combinatie gouverneurschap en voorzitter van een verzekeringsgroep leidde toen tot heel wat ophef, tamtam en trammelant. Noppes dus. Maar nu kan het blijkbaar wel.

Iedereen vindt daarvan wat hij wil maar in mijn lijf wordt door zo'n bericht toch wel wat extra gal afgescheiden. Dat de rijken alsmaar rijker worden of belangenvermenging... waren dat geen zaken die ietwat beginselvaste socialisten niet tof vonden?

2 opmerkingen:

  1. Welkom op de rechtse helling van onze maatschappij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals Helmut Kohl al zei, Ludo, het is makkelijker een hond langs een hotdogbarak te loodsen dan een socialist langs een hoopje geld...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.