3 maart 2007

vakbond mag belangers eruit kieperen.

Een vakbond mag een lid uitsluiten met een ideeëngoed dat fundamenteel in strijd is met het zijne. Dat besliste het Europees Hof voor de Mensenrechten dinsdag in een zaak over een uitgesloten lid van de Britse BNP.

De zaak waarover het Hof zich moest uitspreken vertoont grote gelijkenis met de rechtszaken die het Vlaams Belang aangespannen heeft tegen het ACV en de ABVV omdat die VB-leden uitsluiten, aldus De Tijd. Iets om over na te denken Morelleke!

3 opmerkingen:

  1. Al is dat natuurlijk sowieso een beetje hypocriet. Het is namelijk een feit dat vakbondsleden en VB kiezers vaak dezelfde mensen zijn. Radicaal, groepsgericht en met een voorliefde voor simpele, onrealistische "oplossingen" die niet verder gaan dan hun eigen, persoonlijke belang op korte termijn.
    Zowel Vb als vakbonden teren op de angst van mensen voor alles wat anders is/wordt en maken daar op een erg populistische manier misbruik van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik eerder hypocriet vind is dat het Belang de vakbonden altijd beschimpt maar toch wil dat haar leden er moeten kunnen deel van uit maken. Sommige Belangers zijn tégen de vakbond, anderen willen er dan weer zelf één oprichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ai, ai..

    Ik denk dat je het ideeëngoed én de leefwereld van een doorsnee vakbondslid toch een beetje onderschat Kareltje. Misschien staar je je blind op bepaalde harde kernen binnen het militantisme. Maar de vakbonden bereiken o zo veel meer mensen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.