4 maart 2007

einde in zicht

In tegenstelling tot gisteren is het vandaag een prima dag om verder te werken aan onze vijver. Het einde van de graafwerken is nu echt in zicht. Nog een laatste berg zwarte teelaarde uitgraven en dan de bodem nog egaliseren (ik schat nog zo'n 20 kruiwagens) en ook de filterzone is klaar. Dan kan ik beginnen met de vijverranden waterpas te maken met chape, een zand-cementmengeling waarover de waterdichte folie wordt getrokken.

Dit karweitje moet secuur en correct worden uitgevoerd met de streek (pleisterspaan), een aftrekprofiel, de waterpas en de pasdarm, mijn vertrouwde kameraden van in de bouw. Deze chape ga ik ook zelf maken door voor de mengeling gebruik te maken van de mooiste gele en witte zand die uitgegraven werd. Zoveel mogelijk hergebruiken drukt de kostprijs en beperkt de hoeveelheid grond die moet worden weggevoerd. Nu ga ik verder doen want wie zou het in mijn plaats doen?

1 opmerking:

  1. Mja, ik begin al een beter zicht te krijgen op wat je van plan bent, zo zonder al die struiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.