10 februari 2007

quizmaster

Gisterenavond was het op mijn werk de schachtenquiz. Voor de eerste maal in mijn 'erg boeiend leven' was het mijn taak om een quiz te co-presenteren. Uit mijn nek lullen aan een tafel met enkele disgenoten is nooit een probleem geweest maar zo voor een volle zaal door een onverbiddelijke micro spreken, dat is natuurlijk een ander paar mouwen. Maar de wetenschap dat er miljoenen mensen bestaan, zogenaamde bloggers, die hun onnozelheden en flauwe kul zonder zenuwachtigheid en schaamte voor gans de wereld te grabbel grooien, was natuurlijk een hart onder de riem om me van deze taak te kwijten.

En ik moet je teleurstellen, ik ben niet afgegaan als een gieter. Ons team heeft het er prima vanaf gebracht. De reacties waren lovend en de quiz werd op applaus onthaald. Niet té moeilijk en goed gevarieerd. En het ging vooruit, iets wat in het quizcircuit niet zo evident is. Die variatie in de vragen is iets wat erg belangrijk is. Alle deelnemers moeten het idee hebben dat ze er niet voor pietsnot bijzitten. Daarom is het goed dat je de quizvragen met verschillende mensen samenstelt. Bij ons loonde die aanpak toch.

Zelf stond ik in voor twee algemene kennisrondes, de puzzelronde en de fotoronde. Deze fotoronde heb ik ondertussen op mijn gratis webruimte geplaatst zodat je de proef eens op de som kan nemen. De foto van hierboven staat er ook tussen omdat het tere bv'tje op dezelfde dag jarig is als uw dienaar. De antwoorden vind je hier. Succes.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb even aan je fotoronde deelgenomen en kende er slechts tien van. Ik ben niet echt tevreden met dit resultaat en zal voortaan wat meer in koffietafelboeken snuisteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha, 14 antwoorden juist.
    Spngebob is van na mijn tijd en Walter de baele leek me net teveel op Theo of Thea :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 18/20 zowaar. Die spons kende ik niet. Die Duitse pief met kepie herkende ik niet. En dat teer BV'tje, nou, die zou wel eens het beste in mij los kunnen maken... Wat een vrouw! Uiterlijk dan toch.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 18 op 20! Tot mijn grote spijt had ik Maaike Cafmeyer niet herkend. En Eva Deroovere kende ik niet. De rest: piece of cake. Zelfs Spongebob...

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.