10 januari 2007

veelbelovend eremetaal


Juist terug aan 't lopen en nu al een hoop medailles? Neenee, zo'n vaart loopt het niet. Het eremetaal is niet van mij maar van onze twee pingpongende kinderen. Vorig weekend was er het provinciaal kampioenschap tafeltennis in het Vlaams-Brabantse Wemmel, vlakbij de R0 of de Grote Ring rond Brussel. Inderdaad, een vreemde plek voor Limburgers maar de kinderen zijn aangesloten bij de club van Diest, zodoende.

Jo's resultaten waren beter dan verwacht. Als eerstejaars-preminiem behaalde hij bij de individuele wedstrijden de zilveren plak. Samen met de winnaar en clubgenoot Thomas won hij later nog de gouden medaille bij het dubbelspel. Loes profiteerde van de geringe vrouwelijke deelname aan de kampioenschappen en kreeg hierdoor zelfs drie imitatie-edelmetalen om haar nek gehangen. Het kind wist niet wat haar overkwam.

5 maal op het podium mogen, is voor onze twee oudsten alvast een mooie stimulans om door te gaan met het tafeltennissen. Bovendien, en dat mag gezegd, toont het aan dat de jeugdaanpak van de Diestse club wel degelijk haar vruchten afwerpt.

Diest is voor nog een andere reden een heel interessante club. In de zgn. Superafdeling van de competitie komt Diest uit tegen de beste clubs van België en zo kunnen we heel binnenkort gaan kijken naar Jean-Michel Saive en Ching Li van de club uit Charleroi. Die mannen wil ik wel eens in 't echt zien toveren.

"Minstens een uur op voorhand daar zijn", hebben ze ons gezegd, "anders is er geen plaats meer". Van zo'n grote belangstelling verschiet ik dan. Van lege voetbalstadia dan weer niet.

2 opmerkingen:

pierre du coin zei

Amaai, een indrukwekkende verzameling. Ik ben nooit verder gekomen dan een brevet van 25meter zwemmen dat ik dan zo trots als een pauw op mijn zwembroek mocht naaien. In ieder geval een goede boost voor je kids om verder te sporten!

Bart zei

Knappe resultaten! Proficiat aan de medaillewinnaars!