24 januari 2007

loopschoenen

Het was ofwel stoppen met lopen ofwel me een paar fatsoenlijke loopschoenen aanschaffen. Ik koos voor de laatste optie. Deze namiddag dus naar de sportzaak geweest en op een kwartier tijd meer geld aan schoenen uitgegeven dan de laatste tien jaar samen. Ik schrok me een bult maar de verkoopster, zelf ook een ex-atlete, verzekerde me dat met deze schoenen de pijn aan de achillespees zou moeten weggaan.

Videopnames van mezelf op de loopband toonden trouwens aan dat mijn loopstijl in orde is en dat met de stand van voeten en onderbeen niks mis is. Al een hele opluchting. Volgens de schoenenfabrikant moet ik met deze schoen, "full of high-performance features", het gevoel krijgen "van opgetild te worden zonder evenwel de stabiliteit te verliezen, like running on air." Morgenavond weet ik of die verkoopspraatjes kloppen. Voor die 140 euro zou dat toch moeten, vind je ook niet?

10 opmerkingen:

Joke zei

Da's toch pure geldklopperij hé die schoenen. Pff.

'k Zou ook eens om een paar deftige loopschoenen moeten eigenlijk...

Goya zei

Als de "verkoopspraatjes" kloppen zoals ze bij bergschoenen doen kan je op je beide oren slapen.

Alleen vrees ik dat de markt van de loopschoenen veel hipper en trendgevoelig is dan die van de de bergschoenen waar al tientallen jaren dezelfde goeie (en dure) producten maken zonder teveel blitse kleuren en Ipod-connecties.

pierre du coin zei

Ik heb toen ik begon te lopen mijn oude "turnschoenen" aangedaan maar na een paar maanden had ik toch ook problemen aan de knie. Ook op de loopband, video etc. 115 euro, maar ik heb het me nog geen moment beklaagd!

Heidi zei

ik zag hier net iemand voorbijflitsen... was jij dat???

Lien zei

Goede loopschoenen zijn duur maar onontbeerlijk! Veel succes!

Eve zei

Ja, zo is dat. Hoewel, mocht men door de schoenen ZO goed kunnen lopen als ze zeggen...dan zou iedereen lopen!

[muggenbeet] zei

Het lopen ging toch al een stuk zachter en beter. De achillespees bleef gespaard maar nu zat alles in de knieën. Afwachten dus eer ik victorie kraai. De "special features" bleken ook erg minimaal, nergens een turboknopke of een helikopterschroef. James Bond was beter af.

Peter Verpoorten zei

Da's altijd het probleem, hé Ludo: ondanks alles moet je toch nog altijd zelf lopen... En dat is het zware gedeelte.

Zolang je niet binnenkort in de pers moet gaan verklaren, zoals Johan Museeuw, dat je in de nadagen van je carrière fouten gemaakt hebt, zit je nog op het goede spoor. De aanhouder wint. ;-)

Heidi zei

die loopschoenen doen het zo goed, dat muggenbeet maar meteen weggelopen is...

Rimbaloe zei

zoals Forest Gump. Lopen en blijven lopen zonder omkijken.

Run Muggebeet, run!