31 oktober 2006

in stukken



Van de gelegenheid gebruikmaken om nog snel een appeltje te schillen....

het grijs van Richard Gere



"Richard Gere" kwam ook een handje toesteken. En als hij het niet was dan toch tenminste zijn kapsel. Julia Roberts zou pas straks komen.

mensenrechten op de proef gesteld



Het moet geleden zijn van 6 juni 1944 dat er op het Europees vasteland nog zo'n manoeuvre heeft plaatsgevonden als vandaag ten huize muggenbeet. Van kwart na 8 tot half 6 non-stop was ik onder zachte dwang in de weer met een ronkende minitank die gans het huis vol blies met immense stofwolken. Een natte stofdoek hield de grootste partikels tegen. De kleinsten hebben zich vastgeklit in mijn longen, wat goed nieuws is voor jullie, want de koffietafel is weeral een stap dichterbij.

Mijn haren zagen in een wip zo grijs als die van Richard Gere. Als mijn vrouw straks in mij ook nog Richard Gere herkent, dan zou het nog een plezante avond kunnen worden. Jammer genoeg ben ik door deze noeste arbeid zo moe dat ik, eender welk voorstel er komt, toch in slaap zal vallen. Morgen nog de details afwerken en dan oliën. Nu nog een lekkere hete douche..., Kevin Spacey-gewijs, mijn eerste en enigste hoogtepunt van de dag.

30 oktober 2006

grote verhuis in eigen huis



Het woongedeelte is zo goed als volledig leeggemaakt om morgenvroeg zo vroeg mogelijk aan de slag te kunnen gaan met het parketschuurmachine. Zoals je kan zien, is de vernislaag wel degelijk volledig afgesleten. Nu maar hopen dat ik morgen niet dwars door de lavalaag heen in China uitkom.

pralines


Pralines van mijn petekind Linde (uit Meeuwen). Het zijn lekker Linde, merci.

vierenveertigsteverjaardag

29 oktober 2006

beginsituatie


De locatie van de zwemvijver. Toestand 29/10/06.

    geldwolven


    Het babyboekje spiegelt een onrealistische en materialistische droomwereld voor.

    Zes jaar is onze kleinste dochter. Toch vindt Delta LLoyd, aldus hun gepersonaliseerde zending, dat wij nu eindelijk eens aan haar 'mooie toekomst' moeten denken. En die mooie toekomst betekent volgens die firma een goed gespijsde spaarrekening voor wanneer "uw kinderen op hun eigen benen te komen staan". In bijlage van hun voorstel zit een babyprentenboekje waaruit moet blijken wat dan die 'mooie toekomst' concreet zou kunnen betekenen: een jacht, kaviaar, een jacuzzi, een limousine, de golfclub, champagne en zelfs een eigen privéjet.

    Deze visie staat haaks op het wereldbeeld dat wij aan onze kinderen willen meegeven. Ze zullen dan ook kunnen fluiten achter ons geld. Geen rotte frank zal er worden gestort. En wij zijn niet de enigen die daar zo over denken. Heel wat mensen zijn niet opgezet met deze reclamecampagne precies omdat ze een onhaalbare en onwenselijke toekomst aan onze jonge kinderen voorspiegelt. Ook de franstalige gezinsbond is er niet over te spreken.

    Onze eigen Gezinsbond daarentegen heeft deze week in haar ledenmagazine de betrokken reclamecampagne gewoon opgenomen. Niet erg verstandig. Zijn dat de dromen voor onze kinderen?

    update 30/10/06: ondertussen is dit item écht nieuws.

    glasraam


    huisdieren 5. Eigen creatie met glasraamverf.

    metaalarbeidsters



    (Wat vooraf ging) Neen, ik ga niet in detail treden. Ten eerste is dit geen adult-weblog en ten tweede was het zo speciaal dat ik toch nooit tevreden zou zijn over hoe ik het verwoordde.

    Wat ik wel kwijt wil, is dat de meisjes erg goed hun best gedaan hebben en dat ze tussendoor heel straffe verhalen op tafel gooiden. Je houdt het niet voor mogelijk wat er zoal allemaal van de meisjes van plezier verlangd wordt. 'Vaak zijn we meer metaalarbeidsters dan prostituees', zei Katrien en dat klopt met hetgeen ik met mijn eigen ogen zelf gezien had.

    Knettergek vond ik de klant die gekend staat als 'de notenkraker'. Hier moet ik geen tekening bijmaken zeker? Ik moest niet lang nadenken toen ze me vroegen of ik misschien "een aandenken" wou van de zaak. Ze hebben er speciaal voor mij de haartjes tussenuit geplukt en de handschoenen proper gemaakt. Dat noem ik nu een dienstverlening op maat! "Au revoir monsieur muggenbeet."

    28 oktober 2006

    cynische duim


    zelfportret, wetende dat ik deze korte vakantie de parket moet schuren en oliën.

    sneeuwlandschap


    Alpijns skiën: de grote Wilkinson-prijs.

    27 oktober 2006

    heavy flashback

    Deze avond ga ik sinds lang nog eens naar een hardrockavond. Het wordt een flasback naar de 70's want op de 'tribute to Monsters of rock' te Ham komt Purple Strangers, een covergroep van Deep Purple, dé groep van toen ik 15/18 jaar was, optreden. Ik heb vooraf op hun website wel eens goed geluisterd naar een aantal mp3's en -verdorie- ik was aangenaam verrast. Het feit dat de groep liedjes covert uit de Burn- en Stormbringerperiode vind ik geweldig interessant want deze liedjes zijn ten onrechte in de vergetelhoek terechtgekomen.

    Voor mijn zoon, 9 jaar, wordt het deze avond een allereerste onderdompeling in de loeiharde livemuziek. Hij ként Deep Purple ook. Hij heeft Made in Japan zelfs voor eigen gebruik op cd gebrand. Smoke on the water vindt hij erg goed. Zo te zien, is het vooral de intro, waar steeds een extra instrument invalt, die in de smaak valt. Ik hoop maar dat hij niet in slaap valt en ook dat er niet gevochten wordt. Dat zou wel een heel slechte kennismaking met de rockscène zijn.

    Ik ga eens in de gaten houden of hij ook al de luchtgitaar bespeelt. Dat zou wel grappig zijn!

    zware gok

    Mijn verjaardag van 30 oktober komt er met rasse schreden aan. Een mooi cadeau vind ik dan altijd heel aangenaam. Voor de aardigheid heb ik zo'n 10 mensen op een rijtje gezet en gegokt welk cadeau ik van hen zal ontvangen. Nu ben ik razend benieuwd hoe goed ik de mensen rondom mij ken en welk cadeau ik juist geraden heb. Op 1 november volgt de uitslag:

    1. mijn kinderen: ************
    2. Kristien, mijn vrouw: *********
    3. mijn ouders: ***********
    4. mijn baas: **********
    5. mijn collega's: ***********
    6. mijn jammer-genoeg-niet-ex: ******
    7. Maria Sharapova: *******
    8. de burgemeester: **********
    9. mijn vrienden: ***********
    10. de sliploze dame: ***

    25 oktober 2006

    jammer

    40 miljoen euro verdiend maar jammer genoeg reeds overleden. Dat is toch om van in de grond te zakken.

    poes zonder naam

    Omdat ik weet dat er een aantal poezenliefhebbers hier op bezoek komt, heb ik één van onze drie vogelmonstertjes gekiekt. 't Is een wilde kruising tussen een perziër en onze tijgerkattin.

    raadseltje niveau 1

    Zoek de fout! Of welk figuurtje hoort hier niet thuis?

    magnifiek rood


    de fluweelboom is met zijn rode herfstverkleuring een opvallende verschijning.

    onze noordergevel


    de klimhortensia verliest zijn vergeelde herfstbladeren.

    herfstverkleuring


    de parrotia persica gaat de herfst in met alle schakeringen van groen tot rood.

    licht in het donker


    de zilverkaarsen zijn nu op hun mooist.

    herfst in de tuin


    de paarse vruchtjes van de callicarpa.

    oefenen tegen het weekend



    Me dit weekend belachelijk gaan maken in een louche bar, dat kan ik me gezien mijn sociale status niet veroorloven. Daarom dat ik deze middag al flink geoefend heb. Stijlvol vers gebakken pannenkoeken eten, is veel minder evident dan dat je zou denken. Aardbeiengelei smeren zonder smossen, hoe doe je dat? En...rol je de pannenkoek op of niet? Snij je hem in stukken of steek je de tot worst gerolde koek in zijn geheel in je mond? Is dat niet te suggestief? Mag je in zo'n bordeeltje annex warme keuken ook choco vragen of wijst dit te strak op dat andere gaatje? Geldt dat ook als er hazelnoten in zitten? Speel je het eten in je eentje naar binnen of mogen de diensters ook eens bijten? Blijven ze dan rechtstaan of bied je uit hoffelijkheid je knie aan? Zeg je dan 'zet u' of is 'laat u maar eens goed gaan' beter? Ga je die hete teljoren te lijf met gerief of hebben ze liever dat je met je blote handen aan de slag gaat? Eet je in stilte of vraag je er als een gete westvlaming een heil muziekje bij? Sheryl Crow? Origineel of een cover? MP3 of wma?

    23 oktober 2006

    50 jaar Hongaarse revolutie


    23 oktober 1956. 50 jaar Hongaarse revolutie.

    de rode japanner

    Mijn fantastisch verhaal van afgelopen vrijdag was uiteraard hét gespreksonderwerp van vandaag op het werk. Veel meer dan de verkiezing van de Molse Ilie als Miss Belgian Beauty. "Heb je haar ook een smeerbeurt gegeven?" Ja, natuurlijk... die mop ken ik nog van op de bouw.

    Kandidaten ook te over om mee pannenkoeken gaan te eten. Maar 't zal onder hun ... zijn. Toppunt van al is dat heel wat collega's die rode japanner ook hebben zien staan maar gewoon doorgereden zijn. Ze hadden de Française niet gezien. Tja, van sommigen kan ik dat aannemen. Onze carrossiers bvb. zijn zo bezeten van auto's dat ze meer oog hebben voor de uitbouw van een wagen dan voor de boven- en onderbouw van een vrouw. Maar die anderen, dat zijn gewoon asocialen, onbehulpzamen!

    Wie vies is van olie en smeer, is ook vies van boter en siroop. Voila. Ik ga alleen.

    22 oktober 2006

    erotische toer

    Net nu ik -om een welbepaalde reden- een beetje de softerotische toer op ga met deze blog, blijken plotseling een aantal collega's en familieleden Muggenbeet ontdekt te hebben. Ook mijn vrouw heeft me ineens bij haar favorieten gezet. Dat moet zo'n 20 jaar geleden zijn. Voor zover ik haar appreciatie kan inschatten, kan ik niet met zekerheid zeggen dat ze van mijn wilde avonturen erg opgewonden raakt. Kan ik er aan doen dat de vrouw des huizes zelve nooit in mijn straffe belevenissen voorkomt?

    verkeerde vraag

    "En hoelang denkt gij het te kunnen volhouden?" was precies niet meteen de vraag die de bruidegom gisteren op de receptie verwacht had. In de roes der verliefdheid is geen plaats voor recente onderzoeksresultaten.

    Persoonlijk vond ik de mini-pizza's het lekkerst. Om maar snel over iets anders te beginnen.

    het juiste gebruik van tamme kastanjes


    tamme kastanjes, een wondermiddel tegen frigiditeit

    Oktober is ten huize van muggenbeet dé maand voor het rapen van okkernoten en kastanjes. Dit doet me denken aan een (voor mij) grappige anekdote.

    Bij een wandeling door onze tuin had ik een kameraad verteld dat tamme kastanjes de vrouwtjes wild kunnen maken. Wat later sprak hij me fel ontgoocheld aan: "awel maat, ik dacht dat die van ons wild werd van uw kastanjes?" Bij mij lukt het toch altijd" zei ik hem. "Wel, bij mij niet! Ik heb ze wekenlang kastanjes laten eten en ze is nog altijd even mak als tevoren".

    Het homeopathisch misverstand was meteen opgehelderd. Het is natuurlijk niet door het eten van kastanjes dat ze buitensporig wild worden. Je moet die scherpe bolsters ongemerkt in hun broekje steken, daarvan worden ze wild! Wat later zag ik mijn maat terug mét twee blauwe ogen maar laaiend enthousiast: "het werkt, het werkt! Bedankt hé muggenbeet!"

    Als ik mensen kan gelukkig maken dan doe ik het.

    hét liedje

    Dat kinderliedje over die muggenbeet, hoe gaat dat?
    Beluister het hier!

    veel plezier.

    stomende pannenkoeken



    "Het erotisch tafereel met die pannenkoeken spreekt me erg aan, maar hoe maak je in godsnaam lekkere pannenkoeken?", aldus een bezoekster van deze blog. Wel lieve dame, omdat je "pannenkoeken" juist kan spellen en ik het bovendien alleen maar kan aanmoedigen dat je je vriendje bevrijdt uit zijn dagelijkse sleur en passieloos leventje, geef ik hier mijn recept voor 'stomende' pannenkoeken.

    -250 gram zelfrijzende bloem (het is niet omdat de bloem zelf rijst dat alles dit doet!)
    -1 snuifje zout
    -2 pakjes vanillesuiker
    -40 gram fijne suiker
    -2 eieren (gebruik ook in deze context alleen kippeneieren!)
    -halve liter melk (best van de koe)

    Bloem en zout, fijne suiker en vanillesuiker mengen en de melk stilletjes aan toevoegen. Ik meng gewoon met de staafmixer en dat gaat prima. Het mengsel in een hete pan bakken. De eerste pannenkoek gaven we altijd aan de hond. Moest je er erg bedreven in worden, is het niet verboden om eens een aantal mannelijke bloggers uit te nodigen op een smulfestijn. Bedenk wel dat het feest pas écht af is als je ook voor de juiste sfeer zorgt.

    20 oktober 2006

    blootvoetje, onze ooievaar


    huisdieren 4

    ben ik zo vrouwvriendelijk dan?

    Het kan best zijn dat ik weeral word beetgenomen maar deze hartverwarmende support belandde onder luid gekreun in muggenbeets mailbox.

    waarom ik weer? (culinair pijnlijk kortverhaal)

    Ik was vandaag een uurtje later thuis van mijn werk dan gewoonlijk. Onderweg naar huis is me weer eens iets maf en bizars overkomen. Zo compleet van de pot gerukt dat ik het nooit zou geloven wanneer iemand anders het zou vertellen. Maar omdat ik er zelf bij betrokken was –veel meer dan goed voor me was- moet ik het wel geloven. Eén grote vraag spookt thans door mij: waarom ik weer? Ik, het prototype van de brave huisman.

    Omdat ik in mijn jonge jaren nog avondschool garage heb gevolgd, durf ik wel eens te stoppen bij een autopanne. Als je mensen kan helpen, moet je dit doen. Zo ben ik grootgebracht. Tegenwoordig is het wel wat moeilijker geworden om de mensen van nut te zijn want die nieuwe auto’s met al hun chips en computergestuurde mechaniek lijken wel ontworpen om zelfhulp onmogelijk te maken. Maar een vehikel met een goeie ouwe carburator blijft spek voor mijn bek.

    Zo stond daar deze avond op de Meerhoutsebaan een knalrode japanner te dubbelpinken op het fietspad. Een kortgerokte jongedame zat hulpeloos op het kofferdeksel. Toch kwam er geen rook uit. Ik had meteen door dat er iets scheefs zat en zette me aan de kant. Problemen mevrouw? Heb je Touring of zo al gebeld? Bleek dat ze geen woord Nederlands verstond. Het was Franse import van de betere jaren. Ik begreep dat ze plots was stilgevallen. Vermits de starter goed ronddraaide, was ik na enkel simpele proefjes vrij snel zeker dat het aan de brandstoftoevoer lag. In de carburator kwam geen benzine toe, ook in de benzinepomp niet. Ik zette me op mijn knieën en keek onder de wagen op zoek naar een afgebroken leiding. Niets te zien tot ik mij omdraaide en zag dat ze verdorie geen onderbroek aan had. De meeste mannen zouden van ’t verschieten op de vlucht slaan maar ik weet al veel langer dat heel wat vrouwen voor de kick naakt onder de rok naar het werk vertrekken. Daarom dat ik wederom heel kalm bleef en deed alsof het de doodsnormaalste zaak van de wereld was. Het grapje dat ik maakte -‘is je kapper dood?’- begreep ze niet, denk ik. Toch lachte ze.

    “Ik kan je wel helpen”, sprak ik haar toe terwijl enkele fietsers belden omdat de wagen de weg versperde. Ze toonde hen de gestrekte middelvinger. “Ik zou wel eerst de verkeersdriehoek willen plaatsen”. Ze wees naar de achterkoffer terwijl ze zichtbaar de kleur van de auto aannam als was ze een ovulerende kameleon. Ik trok het wat prangende kofferdeksel open en MY GOD… ligt daar toch een geknevelde man in zeker? Naakt op een witte onderbroek na, zo’n broek die alleen gedragen wordt door pastoors en oudere boeren. Het viel op dat hij nog ademde en -god beware me- opgewonden was. In plaats van me erg dankbaar te zijn dat ik hem uit die helse situatie aan ’t bevrijden was, schiet die daar in zijn kolere. De erectionele toestand nam zichtbaar af tot de Française hem bewerkte met een afgezaagde borstelsteel en hem afsnauwde met ‘ta geule, ta geule’ wat zo veel betekent als hou je bakkes. Het deed hem zichtbaar deugd.

    Bleek uit het gesprekje dat ik met de dame had, na de nodige herstelling uiteraard, dat ik te doen had met een meesteres uit een gespecialiseerd ontuchthuis en haar gewijd slaafje dat kickt op een brute ontvoering die in scène wordt gezet. Ze moet er wat toertjes rond Mol mee rijden en dan uit de kofferbak sleuren in een bos ergens in Achterbos. Zo zou er afgesproken zijn. Pas op, uit ervaring weet ik dat dit nog een van de normalere spelletjes is.

    De sliploze dame was me erg dankbaar en deed me een bijzonder voorstel. Ik mocht gratis eens langskomen. Ze noemde daar een aantal arrangementen en ik had maar te kiezen. Sommige termen waren me niet vreemd, anderen waren volledig nieuw voor mij. Wat me verraste want op dat vlak kan ik nog weinig lessen krijgen. Ik heb immers al vier bevallingen live beleefd.

    Omdat ik ook maar een simpele ziel ben met mijn eigen zwaktes en tekorten, heb ik toegezegd. Ik ga komen, beloofde ik haar.

    Erg happy is ze er niet mee, want compleet geschift dat ik ben, zal ze het uiterste uit de kan moeten halen om te voldoen aan mijn wensen. Maar onder het motto ‘beloofd is beloofd’ wou ze ook niet terugkrabbelen. “Is het goed dat ik daarvoor dan een vriendin meeneem?” vroeg ze me. Maar natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Verwend worden door twee vrouwen, wie droomt daar niet van?

    Maar goed, eind volgende week zal ik haar als uitgehongerd beest opzoeken. De Française zorgt voor verse eitjes en haar vriendin brengt melk en bloem mee. En dan gaan ze pannenkoeken bakken voor mij. Jawel, echte verse pannenkoeken uit de koekenpan. Wat is er erotischer dan in een bordeel, tussen twee hoertjes, lekkere verse pannenkoeken te mogen eten? En dan daar bruine suiker op… of echte Luikse perensiroop… mjammjam. Lekker smullen terwijl in het kamertje ernaast bij iemand houten wasspelden op zijn scrotum gepitst worden. Dit wordt heaven on earth. Ik wou dat je erbij kon zijn maar helaas. Dan moet je ook maar avondschool garage gaan volgen!

      18 oktober 2006

      sleet



      Waarom ons salon dringend aan verandering toe is, zal hiermee wel duidelijk zijn zeker? Binnen veertien dagen verwachten we het nieuwe. Ben reuzebenieuwd! Ondertussen in de kringloopwinkel nog een replica van een Klimtje gekocht. De kleuren zouden moeten passen bij het groene van het nieuwe salon. Hoop ik toch!

      jonge helden



      De Knack van vandaag is ook te koop met de cd Raymond en zijn Jonge Helden. De CD bevat 10 verrassende bewerkingen van liedjes van Raymond door voor mij onbekende groepjes. Maar de cd valt reuzegoed mee. Een geapprecieerd initiatief van Poppunt vzw.

      mademoiselle Filou


      huisdieren 3

      Onze keuken wordt verlicht door een stel vliegen. Het zouden zogenaamde design-vliegen zijn (Sigi Bussinger). Mijn vrouw had ze opgemerkt tijdens een schoolreis naar Trier. Maar ze durfde ze niet kopen zonder mijn goedkeuring ook al omdat ze redelijk prijzig waren. Wij dus op daguitstap naar Trier (Porta nigra) naar die designwinkel. Na kort overleg besloten we deze Trierse vliegen aan te schaffen.

      Toen evenwel één van de lampen het begeven had en het vrouwtje een nieuwe lamp ging kopen in een gespecialiseerde winkel in Ham (buurgemeente)... tja ge kunt het al raden, de vliegen van Sigi Bussinger. En wij waren daarvoor naar Trier gereden, terwijl ze 8 km van onze deur in de winkel liggen !!!

      17 oktober 2006

      vuile narcist

      Ik ben bij momenten een beetje beschaamd: ik moet -wellicht als enigste van de wereld- lachen met mijn eigen teksten. Soms tikken mijn vingers zo de juiste woorden, juister dan ik ze zelf ooit zou kunnen bedenken. En dan heb ik de hele nacht plezier.

      een x-je

      Da's toch lief hé, zo'n x-je geven op het net. Maar nu ik er zo over nadenk, het stemt tot denken dat ik zo'n lettertje nooit toegeworpen krijg. Zou mijn-jammer-genoeg-niet-eks dan toch gelijk hebben dat ik zo'n eikel ben, die haar enkel aan fabriekspijpen doet denken?

      goedele

      Goedele Liekens, Vlaams bekendste seksuologe, gaat scheiden. Zo zie je maar, alles kennen over lengtes en omtrekken, attributen met of zonder voltage, innerlijk en uiterlijk, video's en boeken,.... niks garandeert dat het tussen man en vrouw blijft klikken. Toch meen ik dat er trukken van de foor bestaan om het boeltje tot ieders tevredenheid bijeen te houden.

      Baserend op mijn recente chatervaring en al wat mijn luisterbereid oor de voorbije 20 jaar geregistreerd heeft, houden volgende aandachtspunten de liefde warm of de warmte lief:

      1. Humor. Met humor kan je heel wat brokken voorkomen. Zorg dat er gelachen kan worden, het smelt de spanning weg;
      2. Laat voldoende vrijheid maar wees ook niet naïef. Je vrouw op djembécursus sturen is geen goed idee. Die Afrikaanse ritmes in de bekkenstreek hebben al menige scheidingen voortgebracht;
      3. Lok af en toe een ruzie uit. Doelbewuste creatie van spanning is risicovol maar de moeite waard. Vrouwen zijn op hun best als ze boos zijn. De ontlading achteraf smeedt nieuwe banden;
      4. Laat ze geregeld de baas spelen en doe alsof ze het voor 't zeggen heeft. Zorg er evenwel voor dat bij relevante zaken jij de eindbeslissing neemt. Gek genoeg verwacht ze dat ook;
      5. Koop een goede tefalpan die tegen een kopstootje kan. Leg de pan in de onderste schuif in de keuken zolang alles goed gaat. Als het je wat veel wordt, leg je de pan in de bovenste schuif (binnen handbereik). Een slimme vrouw zal begrijpen dat ze in dat geval wat moet dimmen - leg dit systeem wel eerst uit, zogezegd om te lachen;
      6. Doe niet mee met moederkesdagen of Valentijn. Vrouwen interpreteren dit -en terecht- als fake. Wees altijd lief en pluk al eens een bloemeke uit de eigen hof;
      7. Ga eerder slapen dan je vrouw en doe alsof je in dromenland bent als ze in het bed kruipt. Vrouwen hebben niet liever dan dat hun man slaapt. Aanvaard wel dat ze ter 'compensatie' een heet bad neemt ook al hoor je van die rare geluidjes als ze de spriet gebruikt;
      8. Neem wat huiselijke taken over maar zorg er voor (al is dit niet zo moeilijk) dat je vrouw ze allemaal beter zelf kan doen. Vrouwen zijn graag ergens beter in dan hun man en houden zielsveel van klungels;
      9. Zwijg over oude liefdes of nieuwe verliefdheden en waak er over dat je haar nooit per ongeluk aanspreekt met een andere naam. Als je bij ontuchtige dromen begint te zweten steekt het dan op een opkomend griepje of op haar eigen menopauze;
      10. Koop wat boekjes en DVD's met blote mannen, verstop ze in haar kleerkast en 'ontdek' ze in haar aanwezigheid. Maak een scène, spreek over 'overspel' en 'geknakt vertrouwen' en vraag of ze iets mist misschien? Bijna altijd zullen ze ja zeggen. Gooi ze op bed, bind haar vast, takel haar omhoog, ruk de kleren van haar lijf en ga dan op je dooie gemak beneden een Senseo drinken. Man, de positieve energie die er dan van haar uitgaat als je terug bovenkomt.... garandeert nog een jarenlang gelukkig samenzijn.

      Luister, dit zijn mijn ervaringen. Het is best mogelijk dat jou ervaringen anders zijn. Respect daarvoor! Maar ik weet zeker dat Goedele achter mij staat. Tsjaaaauw.

      mijn ochtendritueel

      6.00: de wekkerradio floept aan op een gestoorde zender, opstaan.
      6.05: een snelle blik op de laptop, kijken of er weer van die rare comments op staan. Indien nodig een quick response geven.
      6.15: met blote voeten en in pyjama de krant uit de brievenbus halen. Voorlopig nog De Morgen.
      6.18: de krant lezen op het toilet, sommige artikels stimuleren het darmstelsel.
      6.30: de echtgenote maakt een verse koffie en rijdt eventueel naar de bakker terwijl ik de tafel dek en me klaarmaak om een gans brood te smeren voor de boterhammetjes op school. Radionieuws op de achtergrond.
      7.00: radionieuws aandachtig beluisteren, de regelingen van de dag doornemen.
      7.10: mijn kleren aandoen, de vrouw kijkt na of alles nog proper is en oordeelt of ik zo onder de mensen kan komen. Ze is meestal strenger dan ik zelf.
      7.20: de tanden poetsen, de prut uit mijn ogen wassen, snel met een paar plasjes water het gezicht natmaken.
      7.25: de wagen uit de garage zetten en de poort terug dichtdoen.
      7.30: de doorsnee Vlaming zou hier nog raprap een snelle wip inlassen maar ik houd het bij een beleefde kus op de wang.
      7.32: vertrekken richting Mol en aandachtig luisteren naar het krantenoverzicht. De beste stuurlui staan ook hier aan wal.
      7.50: aankomst in Mol. De werkdag start. De PC opzetten. Mijn collega goeiedag zeggen en goedgezind erin vliegen. Tot minstens 16.30.

      Je ziet, niks speciaals. Hoe zit het met jou? Wat doe jij bvb. om half 8?

      16 oktober 2006

      het lijflied


      een fragmentje uit het muggenbeetlied

      mijn levensgezellinnen


      huisdieren 2

      ook vandaag nog

      HOLLYWOOD - Twee jaar geleden verwekte DMX een kind bij een van zijn fans. De hip-hop artiest beweert nu in een interview met Sister 2 Sister Magazine dat het meisje misbruik maakte van zijn dronken toestand om hem te verkrachten.

      Zie je wel dat het kan! (titel is link)

      15 oktober 2006

      Conscia mens recti, famae mendacia ridet

      Some guys have all the luck.

      google daagt uit

      Wat denken die Ads door Google wel van mij? Mijn leven is nu al complex genoeg.

      hulp komt van Venus

      Toen ik nog 'leider' was bij de KSA ben ik eens samen met een vriend een vormingsweekend rond 'gemengde werking' gaan volgen. De KSA was toen nog uitsluitend voor jongens en de VKSJ voor de meisjes. We gingen samen op zoek naar de voordelen van een gemengde werking, de latere KSJ. Er bleken tot mijn verbazing voordelen te bestaan.

      Het eten op dit weekend was me blijkbaar niet goed bevallen want mijn op de proef gesteld darmstelsel riep om hulp. Ik gebruikte het toilet waarvoor het dient, ik en mijn darmstelsel waren wat later opgelucht en tevreden totdat ik merkte dat er geen toiletpapier was. Geen enkel blaadje te bespeuren. Zelfs geen krant. Ik heb geroepen op medecursisten maar door de geïsoleerde ligging van het sanitair bleek mijn hulpkreet al snel kansloos.

      Omdat ik precies aanvoelde dat een papiertje echt wel nodig was, moest ik spitsvondig uit de hoek komen. De broek zo aantrekken was geen optie. Het moet zijn dat de schepper himself tussenbeide is gekomen want mijn hopeloze blik kreeg plots de toiletemmer in het vizier. Via het pedaaltje het deksel omhoog geduwd en jawel, het was meteen duidelijk waar al het toiletpapier naar toe was. Sommige meiden waren wel erg schrokkerig geweest bij het afrollen. Zuinigheid en besparing bestonden nog niet.

      Het staat niet in de survivalboeken maar als je ooit eens met hetzelfde probleem zit, bedenk dan dat Venus hulp kan bieden. Nood breekt de manieren.

      het verre verleden

      Er een streep ondertrekken of er een punt achterzetten. Vergeten, vergeven en verder met het leven.

      14 oktober 2006

      deed ik er goed aan?

      In mijn vrijgezellenleven ging ik met kameraden soms op stap in de oudste stad van België, Tongeren zoals je weet. We gingen altijd naar dezelfde bruine kroeg, vlakbij het station en één of andere Wal maar de naam is me met de jaren ontglipt. Ik geloof niet dat de kroeg nog bestaat.

      In de omgeving van dit charmante café vindt al geruime tijd iedere zondag de gekende rommel-en antiekbeurs plaats. Niet zo verwonderlijk want 'rommelmarkt' was zowat ook mijn inschatting van het lokale vrije-dameslegioen dat onze kroeg frequenteerde. Wisten wij toen veel dat al de schoontjes met hun gat wiebelden in dancing Real. En zelfs als we het hadden geweten, een discotheek was voor mij in die tijd zoiets als hoogverraad. Rock rules.

      Maar één meisje sprong er torenhoog bovenuit. Het was het pronkstuk van heel 'de markt'. Een elfje tussen madammen met giftige appels. Telkenmale als wij er kwamen binnengevallen, zat ze daar, vlakbij de toiletten. We kenden mekaar enkel van de vele oogcontacten die opmerkelijk lang duurden en bij haar iets schitterends hadden. Ze had ook een lief moedervlekje op haar linkerwang.

      Maar er was alweer het eeuwige probleem, ook bij haar hing er reeds een sloeber rond haar nek. Hij kuste haar zelfs. Op en in de mond. Als hij weer eens hevig bezig was, gebeurde het dat ze naar me keek alsof ze wou zeggen 'sorry maat, dit is historisch zo gegroeid'.

      Ik nam er vrede mee. Maar op een dag ging ik naar een fuif in Leuven en wie zie ik daar? Neen niet het moedervlekje uit Tongeren maar wel haar tongende pummel. Haar overspelige sloeber. Jawel, volop prutsend en lekkend aan een andere meid. Het was me al snel duidelijk dat hij dat schoontje had voor in het weekend en er minstens eentje had voor zijn dagen in hoge nood te Leuven.

      Ik heb het nooit verklapt tegen het meisje aan de toiletten. Ik had het kunnen doen, puur uit opportunisme maar deed het niet. Ik wist dat ze door dit nieuws uit eerste hand verschrikkelijk verdrietig en boos zou worden. Geraakt tot in haar ziel. Dit had ze niet verdiend. Maar was mijn zwijgen verstandig of was het laf? Ik ben er nog steeds niet uit. Zou ze gelukkig zijn? Of is diep gekwetst zijn het lot van alle mooie meiden?

      burgemeester wordt burgemeester

      In Affligem heeft het kartel CD&V-N-VA-Plus een bestuursakkoord gesloten met 5 van de 9 verkozenen van VLD-Visie. Yvan T'kint (VLD-Visie) wordt burgemeester gedurende de eerste vier jaar. In 2011 wordt hij opgevolgd door Walter De Donder (CD&V-N-VA). De Donder is acteur en vooral bekend voor zijn rollen als burgemeester in Samson en Kabouter Plop in de gelijknamige series.

      voelsprieten


      copyright: muggenbeet

      De minder fraaie kant is ook de moeite waard om te ontdekken.

      13 oktober 2006

      huisdier


      slang in papier-maché (gekauwd papier), Loes Rutten

      djeezus

      Vrouwen die zichzelf bewust als onaantrekkelijk en plakkerig afschilderen op het net, is dat niet tegennatuurlijk, atypisch voor vrouwen? Misschien toch eerst eens douchen vooraleer te bloggen? Of zie ik het (weeral) verkeerd?

      sick mind

      Volgens de zachtaardige Buffie heb ik een 'sick mind'. Nochtans had ik een punt.

      vrijdag de dertiende

      Deze morgen met mijn eigen vrouw in bed wakker geworden. En dit zou een speciale dag zijn?

      11 oktober 2006

      nog scherpere Google-sattelietbeelden


      Jongeman, ongeduldig wachtend op Deus.

      muggenbeets genen 2

      vader en dochter 3

      vriendelijk, o zo vriendelijk

      Ik ga me van vandaag af profileren als de meest vriendelijke blogger van Vlaanderen. De meest overbodige is me iets te 'schraal'. Daarom:
      Goeiemorgen allemaal, goeiendag allemaal, nog een heel prettige dag, moge u de leukste dag van je leven iedere dag opnieuw beleven, en nog een heel dikke kus er bovenop.

      Neen, dit ligt me precies toch niet. Iets anders zoeken dan maar.

      10 oktober 2006

      geestesgenoot

      Eerder op deze blog legde ik jullie uit dat ik op het werk uitgelachen word omdat ik een zeldzame rups in mijn tuin interessanter vind dan 'vleselijke gemeenschap' te hebben. Maar ik ben voortaan in goed gezelschap. Ik speel graag met je mee, maat!*

      * domino

      muggenbeets genen

      vader en dochter 2

      9 oktober 2006

      de pracht van de zee

      Ik snap niet waarom er altijd iemand in de let komt lopen/liggen als de fotograaf tracht mooie beelden van de zee te schieten. Zonde.

      schrokkerigheid loont niet



      Ik ga over de verkiezingsuitslag van Tessenderlo niet veel woorden vuilmaken. Wie daarover een "boeiend" gesprek wilt, komt maar eens ene drinken. Maar toch dit:

      - De Spa-spirit ploeg ging voor de absolute meerderheid (13 zetels) maar komt hiervoor toch 4 zetels te kort. Zelfoverschatting, want de lijst was erg zwak. Bovendien een bevestiging van de levenswijsheid dat schrokkerigheid zelden loont;

      - De opgang van de bruine garde blijft beperkt. De strategische zet van mezelf om de democratische stemmen maximaal te laten renderen door Groen! op stal te laten, heeft geen windeieren gelegd;

      - De paars-spirit coalitie houdt zichzelf in het zadel maar kan wel schepen Gysemans uit zijn nest schudden wat ik persoonlijk goed nieuws vind omdat deze figuur duidelijk en ongegeneerd anti-milieu, anti-ontwikkelingssamenwerking en ronduit xenofoob is;

      - Een aantal jonge gasten doet hun intrede waaronder één regelmatige bezoeker van dit blog en wie hier op bezoek komt, kan gene slechte zijn (succes J.B.). De truc van Chokri werkt blijkbaar ook in ons neanderthalerdorp;

      - Wat de buurgemeenten betreft: een paar kameraden van mij (Kris Peeters,...) doen het goed en een paar smeerlappen (bastards!) doen het slecht. En ook mij doet het plezier dat het crapuul van het VB zijn natte droom om ergens de absolute meerderheid te halen aan de neus (of gestrekte arm) ziet voorbijgaan. Vlaanderen blijft democratisch. Hoera! De bevrijding (1945) houdt stand!

      8 oktober 2006

      een vraagje voor collega-bloggers

      Die van ons, mijn vrouw dus, leest eigenlijk nooit de teksten die ik op het net gooi. Ze weet wel dat ik een blog heb met de naam Muggenbeet, maar surft er nooit naar toe. Vandaar dat we nog samen zijn allicht. Maar dit brengt me bij de vraag: lezen jullie partners (lieven, echtgenotes, vriendinnetjes,...) je eigen blog? Wat vinden ze ervan ?

      lieve-heers-beestje?

      't Moet niet altijd kat en hond zijn. Een mooi fotootje gehad van een zekere Heidi. Merci, insectenfoto's zijn altijd welkom.

      ijs

      Op een dag als die vandaag moet je de wijde wereld in. Het zonnetje lokte ook mij met succes uit mijn pijp. Met de twee oudste van mijn kinderen uit mijn wettelijk huwelijk fietste ik naar Averbode. Dit is the place to be voor lekkere ijsjes, 'krijm' in ons Loois dialect. De mensen komen van ver om hier in de nabijheid van de abdij aan dit smeltend lekkers te likken. Net hondjes. Mooi om te zien.

      Bovendien zijn de ijsjes niet alleen lekker, ze zijn ook erg goedkoop. 0,50 euro per bol. En neem van me aan dat dit weinig is want het zijn geen Kate Moss-bolletjes die ze hier in je horentje prammen. Neen, noem het gerust.... ik zal maar geen namen noemen want in deze verwarrende tijden is er geen zekerheid meer of je een dame in kwestie daar nu mee pleziert of dat je als seksistische bonobo wordt uitgescholden. Welke man weet nog hoe het hoort?

      Soit, als je ooit in de buurt komt van Averbode, moet je er zeker eens stoppen. Nog 2 interessante weetjes:

      1. (Met de rug naar de abdij) al de ijskarren aan de linkerkant van de dreef staan op het grondgebied van Tessenderlo, die aan de rechterkant in Averbode. Smaakverschil is er niet, want het zijn dezelfde firma's die er staan.
      2. Er wordt geen ijs in plastic bakjes geschept. Alles moet in een eetbaar horentje. En zie, geen of nauwelijks afval. Simpel maar adequaat.

      hoogtepunt

      Opgestaan zonder enig verplicht tijd- en takenschema. Een hete verse senseo voor mezelf klaargemaakt. Zonder melk deze keer en een snuifje kristalsuiker. Met de rug tegen de leuning, de benen languit in de zetel. Fabrizio, Michel en Stéphane van Aka Moon strelen mijn oren met hun sublieme 'Guitars'. Bloggen, wegdromen en de kinderen zien tekenen en knutselen. Dat heet dan gelukkig zijn.

      8 oktober

      We hebben de eerste wereldoorlog gewonnen
      we wonnen ook de tweede
      miljoenen mensen hebben dit met hun dood bekocht

      laten we er vandaag voor zorgen
      dat de nieuwe generatie fascisten

      nu niet via de verkiezingen

      ons land veroveren
      ons gaan muilkorven
      onze samenleving verzieken

      ik reken op jullie

      7 oktober 2006

      hemel niet haalbaar

      Het bijwonen van het concert van Philip Catherine in De Hemel blijkt praktisch geen haalbare kaart te zijn. Dubbele boeking. Misschien kan er nog wat gearrangeerd worden maar de andere afspraak is belangrijker. Hoogstwaarschijnlijk wordt het 's nachts dan maar een cdeetje. Jammer.

      stem

      Morgenvroeg gaan stemmen. Een heel weird gevoel. Het moet zo'n 18 jaar geleden zijn dat ik niet op mezelf of op mijn vrouwtje kan stemmen. Een aandachtige bestudering van de kandidaten leert me ... eigenlijk niks. Het stem-waardig aanbod is schaars. Wie mijn stem zeker NIET krijgt, is heel duidelijk maar wie verdient ze wel?

      zeep?

      De nazi's gebruikten wel degelijk menselijke resten om zeep van te maken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een onderzoek van het Poolse Instituut voor de Nationale Herinnering heeft dat nu onomstotelijk bewezen. Titel is link.

      Muggenbeet in top 10

      Net nu ik me zo goed gesetteld had in de staart van zowat alle rangschikkingen komt daar toch wel iemand roet in het eten gooien zeker ! In de top 10?

      inkijk



      Omdat de kans heel klein is dat jullie ooit bij me zullen binnenkomen, laat staan dat ik jullie zou uitnodigen, een tweede foto in de reeks Muggenbeets muren.

      groen licht

      Geachte Heer,


      betreft: artikel 'Loverboys' op je blog Muggenbeet

      ..... om al deze redenen heeft de Beroepscommissie besloten dat er geen rechtsgeldige basis is om de publicatie van bedoeld artikel tegen te houden. Het bezwaarschrift wordt als ongegrond beschouwd. Wij menen dat het hier ofwel om een flauwe grappenmaker gaat ofwel dat de klachtindiener i.c. mogelijks 'haar moeilijke dagen heeft'. We vonden evenwel geen commissielid die bereid was dit laatste via een diepgaand onderzoek hard te maken.

      Loverboys

      Deze morgen met een heel zware kop opgestaan. Tegen mijn gewoonte in heb ik tot half twee 's nachts opzoekingswerk verricht op het internet. Omdat ik vandaag niet al te vroeg uit de veren moest, kon ik me dat wel permitteren. Ik ben sinds kort namelijk gefascineerd door verschijnsels alla 'loverboys' enzo. In al zijn betekenissen dan. De knappe maar vooral mythische allochtone jongeman die meisjes in de prostitutie lokt, de blanke dames op leeftijd -met meer goesting dan bevrediging- die het Afrikaanse continent afschuimen voor een egobevestigende snelle en harde wip maar ook de oudere, vaak rijke, feminiene schepsels die het bed (soms ook de tafel) delen met een veel jongere knaap. Zoiets boeit me.

      Waarom ikzelf niet begeerd word, ja dat is door mijn mentale handicap vrij eenvoudig, maar wat drijft al die vrouwen? Welke hormonen spelen daar? Is het lust of ook een beetje liefde? En ook: in hoeverre draagt dit alles bij tot de opwarming van de aarde? Als de uitlaatgassen van de varkensstapel mogen genoemd worden als belangrijke factor in de luchtvervuiling dan lijkt me het gerechtvaardigd die migrerende colonnes hete poezen aan te duiden als een niet te onderschatten factor in het opkoken van onze planeet. Vrouwen en varkens - ik weet het, niet meteen een lyrische vergelijking- als ondergang van onze blauwe planeet.

      Over zoiets reflecteer ik dan tot vroeg in de morgen. Iemand moet het probleem durven benoemen. Iemand moet het aanpakken en vooral oplossen. Een Nobelprijs ligt nog niet meteen in het verschiet maar in mijn hoofd -in zoverre er nog plaats is- zitten toch al een aantal programmapunten in embryonale fase te rijpen. Een schuim-tax bijvoorbeeld of een wet die dames met een jonge Lassie verplicht er ook één van eigen leeftijd bij te nemen, met of zonder tanden.

      Je ziet, meestal lult muggenbeet wat uit zijn nek maar als het moet kan hij verdorie creatief uit de hoek komen. U hoort nog van mij.

      6 oktober 2006

      flat earth society

      Ik heb zonet erg genoten van flat earth society in het cultureel centrum van Hasselt. Wie van de muziek van Zappa houdt, doet dit ook van FES. Het optreden van vanavond deed me erg denken aan The Yellow Shark van Zappa: zelfde instrumentarium, gelijke escapades, ook wandelende muzikanten en die onbetwistbare uitmuntende virtuositeit. Maar alhoewel Hasselt de hoofdstad van Limburg is, waren er amper 100 mensen op de afspraak. Dit vind ik toch beschamend weinig voor zoveel kwaliteit. Wat hebben de Limburgers dan wel nodig eer ze uit hun kot komen? Mij niet gelaten, ik had een prima avond. Dit was toch al een tijdje geleden.... alhoewel.

      5 oktober 2006

      boeiende persoonlijkheid

      Hebben jullie dit ook aan de hand: dat je bij iedere chat meteen te lezen krijgt 'ik moet dringend gaan slapen'. Zelfs al om half twaalf 's nachts? Niet vragen hoe interessant ik ben? En ik praat nog zo graag over de wet van Ohm.

      VB'er veroordeeld

      De correctionele rechtbank van Tongeren heeft de 50-jarige Chris Du Bois, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Genk, schuldig bevonden aan het indienen van een valse klacht tegen een allochtoon en aan laster tegenover het vormingscentrum in Genk.

      help

      Omdat er binnenkort een klein waterkansje bestaat dat er een interessante ontmoeting gaat plaatsvinden, ben ik dringend op zoek naar:

      - een trukske om een ietwat uitgedeind buikje te camoufleren,
      - een vierdimensionale bril om gedachten te lezen,
      - een pizzasnijder,
      - een sanseveria met scherpe puntjes om hem/haar te verblijden,
      - twintig dozen slaapmiddelen om pottenkijkers even naar dromenland te voeren
      en een knop om mij weg te toveren voor wanneer ik me weeral compleet belachelijk maak (zoals ik dagelijks doe met deze blog). Ik ben te bereiken op mijn GSM.

      helpen uit medelij

      Binnen enkele weken gaat de Vriendenkring van mijn werk mij ten tonele voeren als schacht. Vernedering, plagen, uitlachen, pek, veren en wie wat nog allemaal zullen mijn deel zijn. In het kader van deze studentikoze zuippartij met het gebruikelijk schilletje cultuur, wordt momenteel viavia uitgeplozen of er sinds mijn geboorte iets te noteren valt dat het vermelden waard is. Via een andere viavia blijkt dat ze mijn adoratie voor de muziek van Zappa reeds opgeschreven hebben. Ook hebben ze ontdekt dat ik ooit 'in de politiek' heb gezeten. Moeilijk was dat niet, wat googlen of altavistaën volstaat. Zelfs baby Holmes zou het bespeurd hebben.

      Eigenlijk weten ze nog niks en tot de kern van de zaak (zoals de grote momenten in mijn leven) zullen ze nooit doordringen. Alle psychologen, psychiaters en dokters die dit ooit probeerden, hebben zich verhangen of stierven een verdachte dood. Zelfs mijn broers en zussen lopen met een grote boog om me heen, vooral als ik pizza met look heb gegeten of snoekbaars uit Val-Meer.

      Om mijn cosinusiale en tangensiële collega's van de Vriendenkring wat te helpen -uit pure medelij- wil ik graag wat oriënterende trefwoorden deponeren op mijn blog. Wie sudoku's kan oplossen, veel misdaadromans heeft gelezen en enig licht ziet in cryptogrammen kan hiermee een tipje van de sluier over mijn ongewoon spannend leven oplichten. Ook een ondergaan rectaal onderzoek zonder verdoving kan soelaas bieden.

      Voor mijn schattige collega's, ook omdat het vandaag de werelddag van de leraar was, hier de tips:

      Omaha Beach, slachtafval, handboek voor zelfmoordenaars, extreme bondage, de heilige communie, 19301206, de Wachttoren, doornappel en heksenbezem. Ik vergat nog Allways.

      Dit zou, mits enige moeite in niet bezopen toestand, een zevenmijlsstap in de queeste moeten betekenen. Succes.

      4 oktober 2006

      wie leest, die vindt.

      Fjodor Fjodoritsj Dostojevski:

      "een vrouw is als een valse acacia: honingzoete bloemen maar doornen als messen".

      Ook goed gevonden van dezelfde Fjodor:

      "wie niet vindt, die verzint."

      ergo-wat?

      Het ergonomisch toetsenbord van mijn nieuwe laptop spaart wel mijn polsspieren maar het nadeel is dat ik er snel zeeziek van word. Na een tijdje chatten volgt de ene fout na de andere. Soms kom ik ermee in een zeer lastig parket. Niet zo prettig als de andere kant 'slet' leest i.p.v. slee of 'dief' i.p.v. lief. Ik ga nu iedere avond oefenen om mijn toetsenbord beter onder de knie te krijgen. Het oefenboek dat dienst gaat doen, is het handboek Word waaruit ik ooit zelf nog les heb gegeven. Die Duitse teksten... dat moet lukken.

      nog vrouwengeweld

      Een bejaarde Maleisische hartpatiënt is gestikt nadat zijn vrouw, die bijna twee keer zo zwaar als hem was, hem uit bed wilde helpen. De vrouw gleed uit en viel op haar echtgenoot.

      Het paar stond op het punt te verhuizen naar een bejaardentehuis toen het ongeluk gebeurde. Fatimah Ramasamy Abdullah (60) wilde haar echtgenoot dinsdagochtend uit bed helpen, verloor haar evenwicht en sleurde de man mee in haar val.
      Helaas kwam de 90 kilo wegende vrouw bovenop haar 50 kilo wegende echtgenoot terecht. De 66-jarige Syed Dawood Syed Ahmad is bezweken onder het gewicht van zijn echtgenote, die bovendien zelf diabetes had en daardoor een been kwijt was.

      Buren vonden het paar bewusteloos en verwittigden de hulpdiensten. 'Ik heb geprobeerd de vrouw op te tillen en zag dat ze nog in leven was, maar haar man was overleden,' aldus een buurman."

      Gedeeld leed is halve smart.

      succes op het net

      Tussentijdse evaluatie: de meest gewaardeerde stukjes op mijn blog zijn die die ik nooit geschreven heb.

      aangename mensen

      Het leven van bloggers kan hard zijn. Op enkele dagen tijd al een hele lading 'troetelnaampjes' over me heen gekregen: ezel, kieken, onverschillige, kille, tegenstrijdige, hippy,... . Voor heel wat internauten gaat dit op maar toch niet voor zo'n warme, leuke en lieve jongen als ik. 't Strafste van al is dat de afzender van dienst mijn jongere niet onknappe bovenbuurvrouw blijkt te zijn. Nogal een dwaze -zeker vergeleken met het genie dat ik ben- en één met een grote mond. Ze steekt er een heel varken in als 't moet. En als er iets uitkomt, is 't alsof ze voorleest uit het meest vieze, vettigste boekje van de boertigste analfabeet die er sinds Ambiorix rondloopt. Een kakelende kalkoen, altijd klaar om mij aan't spit te rijgen.

      Maar 't is toch zo'n "lieverdje". Waren er zo maar wat meer. Ik zou me nogal amuseren. Leve mijn bovenbuurvrouw. Wat is er in een leven plezanter dan iedere avond een volle pispot op je balkon gegoten te krijgen? Zeg nu zelf!

      (uit de voorpublicatie van mijn biografie 'ik was beter niet uit mijn moeders gat gekropen')

      3 oktober 2006

      kietelkietel op levensgevaar

      Wie gaat onze paracommando's eens onder hun armen kriebelen want die kunnen precies ook mee niks lachen?
      WAARSCHUWING: ze durven schieten als je ze ergens anders kietelt!

      eerste kennismaking


      justitiepaleis Antwerpen, 1/10/2006 Muggenbeet

      Van mijn aanwezigheid in Antwerpen gebruikgemaakt om een eerste maal kennis te maken met het nieuw Antwerps justitiepaleis. Ik weet niet wat de Antwerpenaren er van vinden maar mij lijkt het een flinke aanwinst voor het architectuurpatrimonium van de stad. 't Moet niet altijd barok zijn wat de klok slaat.

      de iVobrator

      De iPodmania blijft zijn klonen voortbrengen. Een verkiezingsspotje voor gewezen VRTpresentator Ivo Belet, cdenveeër en hengelaar naar de Hasseltse burgemeestersjerp, pakt nu uit met de iVobrator. En alhoewel meer dan 1 op 5 Belgen iets gelijkaardigs in huis heeft, uiteraard om de nekspieren los te maken, laat de Limburgse vrouwenraad weten not amused te zijn. Zouden alle Limburgse vrouwen dan toch voor puur natuur kiezen?

      1 oktober 2006

      ik vond dat ik daar moest zijn


      sfeerbeeld 0110 Antwerpen

      De plotse hagel levert me een bijzondere foto op. Vermits we zelf, de kinderen incluis, doornat zijn geregend zullen we het concert van Deus op de TV gaan volgen. Op dit moment genieten we van Tom Barman, Mauro en co met de volumeknop héél hoog. Chapeau Tom en Co, je mag fier zijn op je 0110! Chapeau ook aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Hieronder nog wat sfeerfoto's.

      voor de muziek én de gedachte


      sfeerbeeld 0110 Antwerpen

      samen met 45.000


      sfeerbeeld Antwerpen 0110

      zwangere laïs


      sfeerbeeld Antwerpen 0110

      admiral freebee bis


      sfeerbeeld 0110 Antwerpen

      zonder haat maar met veel regen


      sfeerbeeld 0110 Antwerpen

      kleurrijke paraplu's


      sfeerbeeld Antwerpen 0110

      nekzitster


      sfeerbeeld 0110 Antwerpen voor de regen

      hagel op 0110


      sfeerbeeld Antwerpen 0110