2 juli 2006

dagje A

Volgens het tijdschrift Klasse konden we gisteren, omdat het de eerste zaterdag van de maand was, gratis met onze koters binnen bij Aquatopia. Dat bleek ook te kloppen... behalve tijdens de vakantiemaanden. Afdokken dus. Toch blijven lachen want het is vakantie.

Nu we toch in Antwerpen waren, hebben we onze kinderen voor de eerste maal kennis laten maken met de stad. Tot gisteren bleef hun horizon beperkt tot de Samson en Gert Kerstshow en de Zoo. Omdat het verschrikkelijk heet was - het fontein op De Wapper bracht welgekome verfrissing - en omdat we jammer genoeg beland waren tussen een meute koopjesjagers, was het een drukke, vermoeiende dag. Logisch gevolg: de kinderen waren nogal lastig en niet echt bereid tot een té grote inspanning. Ook niet na ijsjes, fritten en AA-drink.

Daarom hebben we onze stadswandeling beperkt tot de grote clichés waarover ze waarschijnlijk ook tijdens hun schoolperiode nog zullen horen:
  • de kathedraal en het standbeeld van P.P. Rubens
  • Lange Wapper, het Steen en de loopbrug naar het Zuiderterras
  • de Meir, jammerlijk ontsierd door de bruine campagne '100% voor Antwerpen'
  • de Schelde, vandaag rozig aangekleed met naviGAYtion
  • en het vernieuwde station, met het eenzame tafeltje voor het rouwregister van Guido Demoor

Mijn vrouw en ik waren het erover eens: de stad Antwerpen heeft heel wat te bieden, dé ideale blogbiotoop. Maar voor de Art Nouveau-gebouwen, de boekenwinkeltjes, een rustig kopje koffie in de Nieuwe Linde (van ZonderZever en Polskaya), de vele musea,... komen we best eens terug zonder de kinderen. Hopelijk is de stad op dat moment niet bezet door die gefrustreerde fascistoïde bende. Want dan moeten we er toch nog eens goed over nadenken.


Antwerpen floreert maar je moet het willen zien.

Geen opmerkingen: