19 februari 2006

Keet Raaien

Tessenderlo was een tijdje geleden internationaal nieuws. De dioxine, weet je nog wel. Wat me hierbij opviel, was dat dat de voltallige gemeenteraad, burgemeester en schepenen incluis, blijkbaar met stomheid geslagen was. Geen letter opinie, geen zin standpunt viel er ergens te rapen. De heilige koe, die luistert naar de naam Tessenderlo Chemie, kon andermaal rekenen op de doofpotten van 't gemeentehuis.

Ze maken daar hun keuzes en ze leggen hun eigen prioriteiten, daar op de Looise Markt. Gezondheid of leefmilieu, dat zijn thema's voor intellectuelen en die zijn er in onze gemeente nauwelijks, zullen ze gedacht hebben. Tessenderlo wil feesten, ambiance, vuurwerk... met een luchtigheid van een kuikendonsje. Kate Ryan, DAAR is tijd en geld voor!

De lokale Evenementencel, getrokken door een gemeentelijk ambtenaar, heeft ieder huisgezin een folder in de bus bezorgd waarin opgeroepen wordt massaal voor Kate Ryan te stemmen: "Stem Kate naar het eurosongfestival in Athene en het is feest in Looi!". De schepen Verwimp stelt zelfs: " als Looienaars kunnen we niet anders dan Kate Ryan ondersteunen na haar prachtig optreden op Looi Feest vorig jaar". Verwimp is op papier ook schepen van leefmilieu.

Zou het kunnen dat hij alle krantenknipseltjes over Kate -en in het bijzonder die met foto's- in een mapje verzamelt op zijn bureau? En dat die over de dioxine reeds versnipperd zijn?

Geen opmerkingen: