27 februari 2006

Hellebaut.


Tia Hellebaut als medaille-uitreikster in Tessenderlo. Links mijn dochtertje,
rechts een nichtje.

Als er naast Kim Gevaert één atlete is die het verdient in de onbenullige schijnwerpers van Muggenbeet te staan dan is het wel Tia Hellebaut. Deze 28-jarige beroepsatlete bij BLOSO sprong gisteren in Gent een nieuw Belgisch record Hoogspringen: 1,96 meter.

Vorig jaar vestigde Tia al het beste individuele Belgische resultaat ooit op een wereldkampioenschap: een knappe zesde plaats met een sprong van 1,93 meter. Jammer genoeg voor haar valt er met deze knappe atletische prestatie minder eer en minder geld te behalen dan onze dames die met hun tennisracket balletjes over een net kloppen.

Toch zijn de prestaties van Gevaert en Hellebaut puur atletisch bekeken ongetwijfeld van een heel andere orde dan die van Justine en Kim. Daarom deze blijk van waardering.

update 1.3.06: Tia Hellebaut blijft maar records springen. De 28-jarige atlete van AT84 ging dinsdagavond tijdens het Jumping Gala indoor in de Estse hoofdstad Tallinn over 1m97.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.