8 januari 2006

Weblogs tegen racisme



(tekst: Wim Van Lancker) Weblogs tegen racisme was een succesvolle campagne na de verpletterende verkiezingsoverwinning van het Vlaams Blok in juni 2004. Op het moment dat velen met de handen in het haar zaten, werd via de weblog Rigoureus de actie Weblogs tegen racisme gelanceerd.

Kunnen wij als simpele webloggers iets doen, vroegen velen zich af. Het antwoord: natuurlijk wél! Weblogs zijn signaalgevers, spiegels van een maatschappij. Tientallen weblogs plaatsten het campagnelogo en lieten zo verstaan geen vrede te nemen met extreem-rechts.

Vanuit Blokwatch wordt deze campagne nu geactualiseerd met een nieuw, aangepast logo. Het Vlaams Blok heet ondertussen immers Vlaams Belang. En met twee verkiezingsjaren voor de boeg (de gemeenteraden in 2006, het federale parlement in 2007) is het van het grootste belang vanuit alle hoeken, kanten en spleten van dit land een signaal te geven dat we extreem-rechts niet accepteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.