31 augustus 2005

vroegtijdig afscheid van jullie.

Veel vroeger dan gepland ben ik genoodzaakt mijn blogexperiment met de naam "MUGGENBEET" te beëindigen. Nogal onverwacht werd mij een nieuwe uitdaging in de schoot geworpen. Een uitdaging die enorm veel van mij vraagt maar ook één die ik graag aanneem.

Deze opdracht ligt zo goed als volledig buiten het internetgebeuren. Ik zal vanaf heden volledig en compleet met mijn verstand en gevoel in de aardse realiteit vertoeven. Het betreft een interessante job met raakvlakken in het onderwijs, de jongerenbegeleiding en de maatschappelijke hulpverlening. Zaken die me fel interesseren en nauw aan het hart liggen.

Het spreekt voor zich dat ik Muggenbeet niet volledig in de vuilbak kieper. De blogspoturl bewaar ik, eventueel voor later. Rest me nog te zeggen dat ik jullie interesse en reacties erg op prijs heb gesteld en dat ik mijn favoriete collegabloggers zal trachten op te volgen.

U was een fijn publiek dat ik zo goed als ik kon heb gediend. Leve de humor, leve de satire en leve het gezond verstand! See you in heaven (or hell).

29 augustus 2005

gewillige Nederlandse meiden.

Voor meiden (van lekker tot slecht) moet je niet op deze blog zijn. Trouwe bezoekers weten dat. Tot nu. Gisteren was ik met de familie in de wondermooie Efteling en het was erg warm weer. Tja, dan is mooi vrouwvolk nooit ver weg. Vermits ik toch mijn fototoestel bij had (voor familiefoto's) heb ik ook maar enkele mooie Nederlandse meiden op mijn geheugenkaart gezet. Wat dacht je van deze drie die zeer gewillig voor mij hun rokje omhoog zwierden?


gekiekt in 'Carnaval Festival'.

25 augustus 2005

de wonderwortel.

Ook Greet heeft een konijn in huis gehaald maar één zonder batterijen. "Ook gevonden op een tweedehandsmarkt" bloggen (zoals mijn dochter-zie hieronder) zou ongepast zijn want met liefde mag je niet de draak steken. Al vind ik wel dat Radio 1 héél veel vraagt van haar medewerksters en dat allemaal om aan wat primeurs te geraken. Benieuwd welk nieuws DAT oplevert!

"In Irak is vanmiddag alweer een bomauto ontploft. ... Dit doet me eraan danken, Patrick, staan de patatten al op?... Bronnen spreken van drie doden".


Rammelaar van Binnenlandse Zaken.

roze konijnen.

Eén van mijn dochters is vorige week met een nieuwe verzameling begonnen: de legendarische duracell-konijnen. In zeer korte tijd heeft ze al een 'mooie' verzameling bijeengespaard: de wereldreiziger, de formule1-piloot, de voetballer, de kerstman en de astronaut. Bij heel wat mensen staat dat "roos onding" in de weg en je vindt er dan ook hier en daar op de rommelmarkten.

Passen in ons interieur doen de konijnen zeker niet maar ze zijn welkom. Als de slaapkamer van de dochter af is, moeten ze wel verhuizen. Dat is de afspraak.

24 augustus 2005

Rode Molen Festival

Omdat Joris, de sympathieke organisator van het Looise Moulin Rouge Festival, één van mijn trouwste blogbezoekers is, maak ik met alle plezier ruimte vrij om reclame te maken. Succes ermee Joris!

De jeugdbewegingen gaan samenwerken

Tien Vlaamse jeugdbewegingen gaan voor het eerst een jaar lang samenwerken. Het gaat onder meer om Chiro, Scouts en KSA.

Ze hebben in Gent samen het werkjaar op gang geschoten, met een gezamenlijk jaarthema: 'Verdraaide wereld', over duurzame ontwikkeling.

Elke jeugdbeweging kiest binnen dat thema zijn eigen invalshoek. Sommigen kiezen voor energie, anderen voor ecologie of economie. Elke beweging poogt de problematiek te vertalen en op maat van kinderen en jongeren te brengen.

23 augustus 2005

Geen 'Eigen Volk' met dikke konten!

Gisterenavond (VTM-Telefacts) heb ik met belangstelling gekeken naar de volgevreten Vlaamse beren (in de betekenis van mannelijke zwijnen) die zich in Pattaya bedienen van goedkope seks aangeboden door - door armoede gedreven- masseuses en prostituées.

Van Lou, de échte banaan van Lou and the Hollywood Bananas, was al langer geweten dat hij kwistig zijn genen rondstrooit op en in Pattayaanse vrouwen en omgebouwde mannen. Wat mij evenwel interesseerde, was wat Wim Elbers, de voor racisme veroordeelde Vlaams Blokker, in Pattaya uitspookte en hoe hij zijn seksexploten kadert in de "eigen-volk-eerst"-gedachte en de "gezinswaarden" die de vlaamsnationalistische partij toch ZO belangrijk acht.

Over de eigen Vlaamse vrouwen had buikjerond Wim, zelf toch ook niet de mooiste uit het Noordelijk halfrond, zo zijn uitgesproken mening: "Geef mij maar een knappe Thaise vrouw in plaats van een Vlaamse met een dikke kont en hangtieten". In tegenstelling tot het 'zweepke' en het 'brommerke' sprak Wim niet over de 'gezinswaarden'. Maar na wat ik zag en hoorde, kan ik me inbeelden dat vrouwen met een mening of vrouwen die al eens tegenpruttelen niet zo zijn ding zijn. Vlaamse leeuwen vragen niet, zij nemen.

Maar oordeel niet te snel: niet zozeer het sekstoerisme deed Wim in Pattaya belandden, insinueerde de gewezen commissaris van het Hoog Comité van Toezicht zelve, maar wel het feit dat België zijn "land niet meer is". "Er is geen vrije meningsuiting meer" had hij immers geconcludeerd na zijn effectieve veroordeling voor racisme.

Elbers: Voor vrije meningsuiting en Voor vrije zaaduitstorting.

Volgens Georges Timmerman van De Morgen zou Elbers aan Het Nieuwsblad verklaard hebben dat hij -als verlofnemer voorafgaand aan de pensionering- nog steeds in dienst is bij de politie én 80 procent van zijn wedde door de Staat uitgekeerd krijgen. Een gesettelde sekstoerist dus, onderhouden door de Staat, die "verfoeide Belgische Staat die Vlaanderen al zo lang tekortdoet". Elbers kwam zichtbaar niks tekort.


Tussen het copuleren door heeft Elbers toch nog tijd gevonden om het IJzerwake-
manifest te ondertekenen. Het Vlaams Belang reageert vandaag met een persmededeling: "Vlaams Belang dringt aan op verlenging van de uitrijperiode voor mest met 14 dagen en dit voor alle gebieden". Of Thailand ook nog meer Vlaamse mest nodig heeft, daarover had de partij vandaag nog geen mening.


22 augustus 2005

gratis geld.

Blogger Askatasuna heeft een tijdje geleden meegedeeld dat hij van Google een cheque heeft ontvangen. Het aangeboden geld heeft hij verdiend door simpelweg 'Ads door Google' op zijn blog te plaatsen. Gratis geld waar hij nauwelijks iets heeft moeten voor doen. Verdorie denk ik dan, als ik er al maar een deel van de internetkosten kan mee terugverdienen, is dat Googlegeld toch aardig meegenomen.

Na wat zoekwerk (hoe werkt dat ding nu eigenlijk?) en na een aanvaardingsprocedure vanwege Google met succes doorlopen te hebben, staan er nu ook enkele sobere Ads op mijn blog. Zelf mag ik er niet op klikken of Google sluit de boel af. Of er dus geld of geen geld binnenkomt, zal volledig afhangen van de Muggenbeetbezoekers. En de start was 'prima': van de laatste 200 bezoekers klikten volgens de Googlestatistieken welgeteld nul bezoekers op de Googleadvertentie.

Ach, van dat rentenieren zal wel nooit iets in huis komen zeker?

21 augustus 2005

De memorial en kunst.

Ook dit jaar wordt het schilderij dat prijkt op de affiche van de Memorial Van Damme verkocht aan 'de hoogste bieder'. De opbrengst ervan gaat naar Unicef.

Voor het eerst werd de affiche van de Memorial Van Damme ontworpen door een vrouwelijke kunstenaar. Het werk is van de hand van Christine Comyn, een geboren en getogen Westvlaamse (Markegem, 1957), die momenteel haar atelier heeft in Brugge.

Je kan zelf ook een bod uitbrengen op het schilderij maar denk eraan dat je bod bindend is. Het hoogste bod bedraagt momenteel 6500 euro.


verspringster te koop.

Miss Limburg.

Wie dacht dat er alleen maar patattenboeren en zelfbenoemde fietsende gouverneurs in Limburg woonden, kan dat 'vooroordeel' bijschaven op de website van het Belang van Limburg waar de Limburgse bakvissen die dingen naar de kroon van Miss Limburg worden voorgesteld. Tot 11 september middernacht kan je per sms (0.50 euro) je keuze kenbaar maken. Gekke vaststelling: "waar zit kandidate 19?" Iemand een idee?

20 augustus 2005

doe het goed.

Voor het tweede jaar op rij is er een nichtje van mij (dochter van broer) 'doorgestoten' tot de opnames van Het Verstand van Vlaanderen. Op dit moment zijn de opnames aan de gang. Al mijn kinderen en mijn vrouw zitten ongetwijfeld hard te supporteren. Succes Nele.

Pukkelpop vs. WAke.

Pukkelpop mag dan nog een succes zijn, hét grote jongerenevenement van dit weekend vindt plaats in Keulen nabij de Dom. Het rockfestival "Dom in Keulen", beter gekend onder de werktitel 'wereldjongerendagen', lokte maar liefst 500.000 jongeren waaronder 3.600 Belgen.

Hoogtepunt is deze avond wanneer WAke zal optreden. WAke is het gelegenheidsduo Marilyn Manson futuring Ratzinger. Volgens de VRT-website zijn de veiligheidsmaatregelen erg streng. Zodra de paus in de buurt zal zijn, wordt het gsm-verkeer platgelegd. Het succes van WAke is zodanig groot dat er in het station regelmatig perrons worden afgesloten. Ook de metro kan de massa met moeite slikken, aldus de VRT.


échte foto's van WAke bestaan nog niet maar het moet er
ongeveer zo uitzien.

Blijf gerust in je bed liggen.

Zondag vindt te Steenstrate de vierde IJzerwake plaats. Het Vlaams Belang, goed vertegenwoordigd in de organiserende vzw, roept al zijn leden en mandatarissen op om aanwezig te zijn op -wat zij noemen- hét alternatief voor de IJzerbedevaart.

"Reeds 175 jaar is Vlaanderen door een staatsgreep van aanhangers van la Grande France afgesneden van de rest van onze volksgemeenschap" en "reeds 175 jaar wordt Vlaanderen benadeeld, gediscrimineerd en leeggezogen." Daarom: "Vlaanderen onafhankelijk!".

Of er zondag in Steenstrate verder gezogen wordt, wordt in de oproep van het Belang niet meegedeeld.

19 augustus 2005

pas aangekocht.

Voor mijn persoonlijk vermaak pas aangekocht:

1. Een Compact Flash geheugenkaart van 512 MB om ongeremd met mijn digitaaltje aan de slag te gaan;
2. Live at Budokan DVD van Dream Theater en een concert-ticket van hun optreden in Vorst Nationaal;
3. Different Stages (3 Live-cd's) van Rush.

Staan nog op het familiaal wenskaartje:

1. Draadloze laptop om te kunnen internetten/bloggen vanuit de tuin en voor het schoolwerk van mijn vrouw;
2. USB memory stick;
3. Nieuwe matras voor ons bed (is versleten of afgeleefd zo je wil).

Nu we net de rekeningen voor het kadastraal inkomen en het waterverbruik (inclusief milieubijdrage) hebben betaald, wordt dit wachten tot er wat spaarcentjes zijn.

17 augustus 2005

De Morgen blijft knippen.

Terwijl je vandaag in De Morgen nog een bonnetje kan uitknippen voor de voorlaatste thriller heeft de krant reeds een nieuwe spaaractie aangekondigd. De Morgen lezen zonder schaar is tegenwoordig ondenkbaar.

"Tien films die je eigenlijk niet mocht zien", luidt het deze keer. De Morgen zou De Morgen niet zijn als er niet een paar pikante exemplaren tussen zitten. Caligula en jawel, Deep Throat. En dan vraag ik me af wie bij zo'n spaaractie eigenlijk de uiteindelijke lijst samenstelt en waarom de keuze is wat ze is.

Het zou me niet verbazen dat vrouwenzot Desmet er weer voor iets tussen zit. En wedden dat hij op dat eigenste moment met zijn gedachten weer bij Renske zat: "ik kan je genezen van je keelontsteking Renske..."


Deep Throat, volgens D.M. 'cult-porno'.

neen neen.

Neen neen, ik ben het niet vergeten (toegegeven, dankzij mijn wederhelft) !

Vandaag zijn ikzelf en mijn vrouw precies 15 jaar getrouwd. Een kristallen huwelijk, jawel.

16 augustus 2005

Cordes sur Ciel

Ik wil jullie toch niet onthouden waar precies in Frankrijk wij onze tent hebben opgeslagen.

De eerste halte was Langres in het zuiderste puntje van de Champagnestreek. Dit bezoekje kaderde in mijn bewondering voor Denis Diderot, één van de grote Franse verlichters en schrijver van de Encyclopedie. Vervolgens reisden we door naar de Auvergne waar we het vulkanengebied met de kinderen hebben verkend. De beklimming van de Puy de Dôme was voor de kinderen een heuse belevenis: een indrukwekkend uitzicht over de uitgedoofde vulkanen, Clermont-Ferrand en een kleurrijk schouwspel van rondzwevende parapenters.

De eindbestemming was dit jaar Cordes-sur-ciel, een pareltje van een bastide nabij Albi dat ik en mijn vrouw per toeval tegenkwamen tijdens een vorige reis zo'n 12 jaar geleden. We kampeerden er bij 'Le moulin de Julien', een prima familiale camping met ruime staanplaatsen in de natuur en een kraaknet sanitair wat bevorderlijk is voor een normale spijsvertering. Dezelfde camping deden we ook 12 jaar geleden aan maar tot grote vreugde van de kinderen was er een prima zwembad bijgekomen.

Vanuit Cordes hebben we de ruime omgeving verkend. De Gorges van de Aveyron en enkele omliggende kleine bastides (versterkte dorpen op een berg) en natuurlijk Albi (aan de Tarn), een prachtige stad waar je uren vol bewondering kunt rondslenteren en waar je heel lekker kan eten aan een erg redelijke prijs. En geloof me, lekker eten aan een redelijke prijs is in Frankrijk een zeldzaamheid. Het gevoel van opgelicht worden is nooit ver weg.

Zo bestelde ik 'une assiette cinq fromages' -vijf kazen in een bedje salade met fritten volgens de foto aan het raam- en wat kreeg ik? VIER kazen op 1 bladje salade en een bakje frit waar je nog geen hamster kunt mee te eten geven. (Salade wordt er opgediend als ware het oesters.) Mijn omnivore kinderen wilden een frit met hamburger en kregen een lap rauw vlees dat als je er poten aan kon zetten meteen terug naar de wei zou lopen. Voor de Franse keukens zou dringend een Michelin-gids moeten worden bijeengeschreven met koterijen die absoluut te mijden zijn. Het wordt een dik boek, dat garandeer ik je.

Maar op het eten na was het een prima, beweeglijke en zonnige vakantie. Ondertussen hebben we reeds een lijstje klaar van plekken in Frankrijk die we volgend jaar zeker willen bezoeken omdat het er dit jaar niet van kwam: Millau (de nieuwe brug) en de nabijliggende Gorges van de Tarn, Hauterives (paleis van de postbode) en de Pyreneën.


Blik op Cordes.

15 augustus 2005

thuis.

Gisterennacht terug thuis gekomen van een heerlijke vakantie in Frankrijk. Nu eerst de digitale foto's sorteren, de tent stofzuigen, de toegekomen facturen betalen (zelfs in de vakantie blijven die dingen de brievenbus teisteren), de e-mails doornemen, mijn e-mailadres veranderen naar fulladsl.be, ... om misschien morgen al mijn gebruikelijk blogwerk te hernemen. Ik zal dan ook jullie vakantieblogwerk met veel plezier lezen. Vakantie is leuk maar dat is thuiskomen zeker ook. Groeten.