31 maart 2005

mensapen beledigd.

De Belgische Voetbalbond heeft zich verontschuldigd bij het W.W.F. omdat zij in een studiepakket rond non-verbale communicatie een aantal chimpansees heeft vergeleken met George Bush. "De foto's circuleren al lang op het internet en we hebben daar verder niet bij stilgestaan", aldus de Voetbalbond. De chimpansees van de Antwerpse zoo hebben ondertussen de excuses aanvaard en hebben na een bemiddelingsgesprek met minister Dewael een einde gesteld aan hun staking.

Verstrepen en zijn links.

Iedereen kan zich wel eens vergissen. Zeker Jurgen Verstrepen! Jurgens beruchte site is door alle puberjongens gekend voor zijn linken naar bikinisites (je bent parlementair of je bent het niet). Wicked Weasel is zo'n site waar Verstrepen tijdens zijn aanwezigheid in het Vlaams parlement nogal eens vertoeft. Piepkleine strings zijn er zowat de specialiteit. Goed te verstaan dat Alexandra Colen geen beste maatje is van de gewezen platendraaier. Maar het loopt natuurlijk helemaal fout met de 'interne communicatie' bij het Belang als de link een foto opent met, inderdaad, een stringske uit het gamma van Wicked Weasel MAAR een meisje/babe dat ons niet zo vreemd voorkomt. Daar komen troubles van! Jurgen gaat nog zweten en deze keer niet van de prentjes!


Het vlagje is te koop in de webwinkel van het Belang,
het slipje ... gooi je best meteen in de vuilbak.

    30 maart 2005

    mr. Limburgs Lawijt.

    Blokwatch speurde even op de persoonlijke website van Belanger Bert Schoofs uit Beringen, gekend als 't Limburgs Lawijt, en zag dat hij niet gegeneerd is om een foto met miss België Tatiana Silva te misbruiken voor politieke doeleinden. Moest het kind weten dat het voor 't Belang was, zou ze zeker BWARK gezegd hebben maar wie denkt nu dat zo'n bolleboos een xenofobe parlementair is?

    Muggenbeet bekeek de foto en schraapte er de bovenste photoshoplaag vanaf. Wat te voorschijn kwam, is een heel ander verhaal. Zo kunnen we 't ook Bertje! Kijk ook eens goed in de zak van de lieve travestiet: is dat niet de condoomlijn van Sandra Colen?

    singing turkey.

    Kylie Minogue, verkleed als een kalkoen, zou naar 't schijnt mooi gekakeld hebben.

    VijfTV voedt op.


    De gezichten van VijfTV.

    Als ge denkt ondertussen alles wel te weten over het menselijk lichaam dan kan kijken naar VijfTV voor de nodige frustraties zorgen. In Leefwereld deze avond gaat de zender -die haar eigen vijf waarden alsvolgt omschrijft: Rust Bezinning Gevoel Zacht Levendig- ons bijscholen over het "persistent sexual arousal syndrome".

    PSAS gaat over vrouwen die "last hebben" van een zeldzame ziekte -daar gaan we weer- waardoor ze "frequente en meestal hoogst ongelegen orgasmes" krijgen. De ziekte heet een "ware nachtmerrie voor de dames" te zijn. Of er ook een mannelijke variant van bestaat, zal ik misschien tijdens de uitzending vernemen. Wellicht komt priapisme dicht in de buurt, toch wat het aspect 'ongelegen' betreft.

    Grappig aan al die zaken vind ik hoe de medische wereld er steeds in lukt om voor alle verschijnsels, afwijkingen etcetera een doodserieuse latijnse of griekse benaming te bedenken. Zoals rijke mensen geen dieven maar kleptomanen zijn, slecht opgevoede kinderen (ik overdrijf nu even) het Attention Deficit Hyperactivity Disorder-etiket op hun kop krijgen en onblusbare vrouwen nymfomanen worden genoemd. De medische encyclopedie moet haast dagelijks worden bijgewerkt ... bij de P komt dus -na priapisme maar voor psoriasis- voortaan PSAS.

    Persoonlijke ervaring hieromtrent is steeds welkom via comments.

    De mensheid beschadigt de aarde meer en meer.

    Mensen beschadigen de planeet aan een nooit gezien en steeds sneller tempo en dat kan leiden tot ziektes, ontbossing en dode zones in de wereldzeeën. Dat zeggen 1.360 experten uit 95 landen in het meest uitgebreide rapport over de staat van de planeet, het Millennium Ecosystem Assessment.

    De snel groeiende menselijke bevolking heeft twee derde van de ecologische systemen waarvan het leven afhangt, vervuild of overgebruikt. De laatste 50 jaar hebben mensen meer ecosystemen veranderd dan in heel de geschiedenis daarvoor. Sinds 1945 is meer land omgevormd tot akkerland dan in de hele 18e en 19e eeuw samen.

    Het is niet langer zeker dat de aarde de mensheid in de toekomst nog zal kunnen onderhouden, zegt het rapport (pdf). Om de milieuschade af te remmen, stelt het rapport grote veranderingen in consumptie, een betere opvoeding, nieuwe technologieën en hogere prijzen voor het gebruik van ecosystemen. "We moeten de prijs van de milieuschade doorrekenen" zo zegt het rapport.

    29 maart 2005

    a song for Lotti.

    Helmut Lotti en zijn echtgenote Carol Jane Poe zetten een punt achter hun huwelijk. Dat meldt de vrt-nieuwsdienst. In het begin van de jaren 90 was Helmut Lotti al een keer getrouwd met Kimberly Grosemans. Zij kregen samen één dochter Messalina. Lotti liet bij de scheiding ook zijn kerkelijk huwelijk met Kimberly annuleren door wijlen kardinaal Joos. Het was ook kardinaal Joos die in 2001 Lotti's tweede huwelijk inzegende in het Sint-Agathakerkje in Landskouter. Carol Jane Poe is een Luikse met Amerikaanse roots. Begin vorig jaar opende ze een duiksportzaak.

    De nieuwe pyjama van Carol bleek nefast voor haar relatie met Lotti.

    Colruyt en glas.

    Alle vaste klanten van Colruyt hebben vandaag een brief ontvangen. Hierin neemt de door Testaankoop gelauwerde winkelketen het op voor de GLAZEN fles. "Dankzij de ecotaks is het prijsverschil tussen water in éénmalige verpakking en water in herbruikbare flessen tot 47% opgelopen". "Door uw Spa-water in bak met statiegeld te kopen, bespaart u liefst 100 euro per jaar".

    Colruyt heeft bovendien beslist om in elke winkel een ruimere keuze water in glazen verpakking aan te bieden. Alle klanten krijgen daar bovenop nog vijf kortingsbons aangeboden. Met deze actie "willen we voor u de overstap naar goedkoper water een flink stuk makkelijker maken".

    Kijk: alhoewel kraantjeswater nog steeds hét beste alternatief is én blijft, wil ik dit initiatief graag in het zonlicht zetten. Ik waardeer in deze case vooral dat de winkelketen zélf het initiatief neemt om de glazen herbruikbare fles te promoten. Door al haar klanten eraan te herinneren dat water in glas een pak goedkoper is dan hetzelfde water in plastiek neemt ze de sensibiliserende taak over die doorgaans bij de overheid ligt. Dit is wat anders dan dat eeuwigdurend gezeur over de 'nefaste' ecotax, het 'wachten op de Europese regelgeving' en de zogenaamde 'groene betutteling'.

    Op zo'n momenten ben ik blij bij Colruyt klant te zijn. Trouwens Colruyt is wel vaker een toonaangevende voorloper: denk maar aan de vermindering van hun verpakkingsafval, de concrete toepassing van windenergie, de opening van de Bio-planets en de installatie van een dodehoekspiegel op al de vrachtwagens. En dan toch nog de beste koop (cfr. Test-aankoop) zijn?! Bovendien zijn de winstcijfers van Colruyt (evenals de aandelenkoers) bij de beste van het land. Investeren in veiligheid en milieu is dus helemaal geen verlieslatende zaak of 'moordend voor de business'.

    Daarom, voor mijn winkel, een pluim vanwege Muggenbeet (... waar de glazen fles al veel langer zijn vaste stek veroverd heeft).

    de grootste Belg.



    Nadat Nederland en Groot-Brittanië hun 'grootste landgenoot' hebben verkozen -herinner je de farce rond Pim Fortuyn- startte de openbare omroep gisteren met hun verkiezing van de Grootste Belg. Van de laureaat wordt verwacht dat hij of zij "een uitzonderlijke en constructieve bijdrage heeft geleverd aan de Belgische samenleving of de mensheid". Op 24 november zal de winnaar van "De grootste Belg" bekendgemaakt worden tijdens de finale-uitzending op Canvas.

    Een commissie van twintig "wijzen" heeft onder het voorzitterschap van professor Herman Balthazar een lijst van honderd namen opgesteld. Tot 22 april kan het publiek elf nieuwe namen toevoegen aan de lijst van 100. De elf meest gekozen namen worden als publieksnominaties aan de bestaande lijst toegevoegd. Koen fillet en Sven Spybrouck, gekend van 'jongens en wetenschap', buigen zich dagelijks over de lijst. In de grote finale-uitzending op donderdag 24 november wordt uiteindelijk "De grootste Belg" bekendgemaakt. De winnaar zal ook een echt standbeeld krijgen.

    Je kan zelf participeren aan de zoektocht via deze link naar de website. Hier vind je ook de eerste 100 geselecteerden. Sta je er zelf al bij? Wie mag zeker niet ontbreken? Zelf heb ik op DIT moment een lichte voorkeur voor Django Reinhardt maar ik moet over mijn stem nog eens diep nadenken.

    28 maart 2005

    over pasen gesproken.

    Samen met enkele van mijn kinderen was ik gisteravond aan het kijken naar '1 tegen 100' op een Hollandse zender. En bij veel vragen viel het me op hoe dom sommige Hollanders zijn. Wat die NIET weten, dat heeft geen grenzen. Eén voorbeeld: wanneer stierf Jezus (kruisiging)? Was dit op aswoensdag, op witte donderdag of op goede vrijdag? Antwoord: "ik moet een 'escape' nemen"! En bovendien werd er nog een heel pak uit het 100-koppige publiek weggespeeld.

    Een andere giller is de Amerikaan die gisteren iets in mijn gastboek heeft neergepend. Hij heeft de prent van de cockpit en Jezus niet goed begrepen...

    27 maart 2005

    lachen geblazen.

    Paasdag schitterend afgesloten met de laatste aflevering van Het geslacht De Pauw. Deze tweede reeks haalde constant een enorm hoog niveau en ik kon de bijzondere en grensaftastende humor erg smaken. Een groot compliment voor gans het team! Meer van dat!

    Bij het Urbi et Orbi in Rome was de menselijke waardigheid bij het optreden van de paus weer ver te zoeken. Wel beeld maar geen klank... en dan van Vermeulen vernemen dat er dit jaar 'wellicht meer volk was dan andere jaren omdat men er van uitgaat dat dit waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat J.P. II het urbi et orbi zal doen'. Als het in In de gloria zat kon ik ermee lachen maar DIT vind ik beneden alle peil. Als na 'het mislukte optreden' dan ook nog letterlijk de gordijnen dicht getrokken worden dan is de vergelijking met een poppenkast onontkoombaar. Hou de eer aan jezelf J.P. en leg je te ruste!

    mayday, mayday !

    Stel dat Jezus niet in de eerste eeuw na Christus had geleefd maar in de 21ste eeuw: zou hij dan vandaag -bij zijn verrijzenis- de hemel gehaald hebben? Of kregen we door de huidige drukte in het luchtruim een niet-te-vermijden-vliegtuigcrash? Of zou hij aanzien worden als een UFO of een vijandelijke raket? Zou hij de kortste afstand kiezen of het gat in de ozonlaag opzoeken? Zou Jezus in sereniteit kunnen verrijzen of zou Bush de opdracht geven zijn reis met een Spaceshuttle te filmen? Zou zijn wederopstanding bij een eventuele aanrijding-aanvlieging ook gehomologeerd worden? Zou het idee van een 'verrijzenis' ook ontstaan zijn indien het stoffelijk overschot werd gecremeerd i.p.v. begraven? En hoe zouden ze dit dan hebben vastgesteld? Zouden wij vandaag dan leven in de eerste eeuw na Christus of bvb. de 2de eeuw na de eerste trein? Pasen... een dag met vele vragen.

    goeiemorgen, zalig pasen!

    Pasen, dat is altijd vroeg uit de veren want de kinderen willen paaseieren rapen. Rond 8 uur deze morgen (zomertijd!) was alles reeds verzameld (foto). Veel chocoladen eieren of paashazen waren er niet bij. Dat gooien de klokken meestal in de tuin van oma en opa. 'Topstukken' van dit jaar waren een basketring en de DVD van 'the incredibles'. Wij hebben slimme klokken: er zit altijd wel iets bij dat papa en mama ook graag hebben. Wij zijn dan ook brave ouders.


    Druk in de weer 's morgens om 8 uur... wat opgelicht door Picasa.

    26 maart 2005

    moeras.

    Deze week heb ik in de tuin het drooggevallen moeras hersteld. De bedoeling van deze natte zone is om enkele typische waterplanten te laten gedijen: de moerasboterbloem, het pijlkruid en mijn favoriete moerasplant, de zwanebloem. Tegelijkertijd kunnen de vele vogels er in de zomerperiode een fris bad nemen en drinken bij extreme droogte. In het beste geval kan het moeras kikkers en salamanders aantrekken maar ik zou niet weten waar die moeten vandaan komen. Vooral de salamanders zijn zo goed als uitgestorven. Ik ben er zeker van dat in gans mijn gemeente geen enkele salamander nog in het wild voorkomt. Net zoals al de gele kwikstaarten en leeuweriken verdwenen zijn. Zelfs de haas en het konijn is een zeldzaamheid aan het worden.

    Met mijn wilde tuin probeer ik een eigen kleine bijdrage te leveren om de natuur er terug bovenop te helpen. Geen vergif én geen meststoffen is al een prima begin. Veel besdragende en streekeigen struiken en bomen geven de vogels nestgelegenheid en prima voedsel. De hark en de hak hangen aan de haak: een propere tuin is meestal een dieronvriendelijke tuin. Een dikke mulchlaag en ondergroei met bodembedekkers is een veel verstandigere keuze. En voor de vlinders is er een ruime keuze aan nectarplanten maar ook een hoekje met brandnetel. Wie vlinders wil moet ook de eitjes en de rupsen graag zien. Het één vereist het andere.

    Terwijl ik bij het werk aan het zweten was kon ik de huismussen, de koolmeesjes, het roodborstje, de pimpelmees en de tortelduiven naarstig zien werken aan hun nesten. Maar de eksters en de kraaien loeren mee. Als ze de kans krijgen zullen ze de eieren en de jonge vogels komen oppeuzelen en brokken ervan aan hun eigen jongen voeren. Zelfs een sperwer zag ik gisteren poolshoogte nemen bij het duivennest terwijl tegelijkertijd twee buizerds hoog in de lucht cirkeltjes draaiden. Vandaag heb ik nog de laatste vaste planten gescheurd en verplant en een nieuwe pad naar de composthoop gemaakt zodat ik de rest van het jaar vooral kan genieten van de tuin. Een wilde tuin is om van te profiteren niet om in te wroeten. Hoe ouder de tuin, hoe minder werk!

    Rest me nog één droom: het aanleggen van een zwemvijver. Maar daarvoor heb ik geen grond genoeg tenzij ik mijn pruimenbomen vel. Een moeilijke keuze tenzij ik ooit centjes genoeg heb om een aanpalende weide aan te kopen. Rondom de vijver zou ik dan een boomgaard met oude appelrassen willen aanplanten en wie weet zelf cider maken. Hmmm... . Een stad zal ook wel zijn voordelen hebben maar ik ben toch blij dat IK er niet woon. Ik zou er mijn draai niet kunnen vinden. Dagelijks de tuin in, ik zou het voor geen geld willen missen.

    zonder titel.

    Schijn-huwelijken zijn voortaan strafbaar.

    25 maart 2005

    De Crem op zijn best.

    Gelukkig woon ik niet in Aalter.

    70.

    De tekenaar van de scheurkalender in onze keuken, Peter van Straaten, wordt vandaag 70 jaar.

    spektakel in Bahrein.

    Eindelijk eens een automerk dat een einde wil stellen aan de oeverloze verveling van de GP-wedstrijden. Ferrari pakt uit met een nieuwe bolide, de zgn. F2005. Schumacher is er na de test erg tevreden over. Op drie april komt de eerste grote test op de GP van Bahrein. Ferrari hoopt de dramatische seizoensstart eindelijk een halt te kunnen toeroepen.

    Gevraagd naar de pluspunten van de F2005 verklaarde Schumacher dat de nieuwe wagen standaard is uitgerust om té opdringerige 'pitspoezen' te kunnen blussen. "Maar ik denk niet dat ik er gebruik ga van maken", vervolledigde hij zijn oordeel. En die houten ladder op je dak, waarvoor dient die in godsnaam? "Wat een stomme vraag!", sneerde Michael, "hoe moet ik anders hoger in de rangschikking geraken?".


    24 maart 2005

    nondedjuumiljaar.

    Waarom schreeuwt die leeuw uit het logo van het Belang toch zo? We zijn toch NIET doof? Iedereen vraagt het zich af. Toevallig ben ik in het bezit gekomen van de allereerste schets van Fabrice Morreau, de eigenlijke ontwerper van het logo. Daaruit blijkt dat de leeuw ALLE reden heeft om te vloeken. Ge zou voor minder.

    Opruimactie in Rome.

    Als de klokken van Rome zondag bij u langskomen, is het oppassen geblazen. De kans dat je kinderen een 'onbesteld pakje' vinden is dit jaar groter dan ooit. Als ze je doodgeschrokken komen vertellen dat de paashaas toch zo'n korte oren heeft (of in het geval van een 'hoogbegaafd kind': habemus papam!) zou het best kunnen dat Jean Pol den tweede in uwe tuin ligt -of erger nog- in de schoorsteen beland is. Hou het nummer van de brandweer alvast bij de hand.

    23 maart 2005

    Vlaanderen kiest voor Dewinter.

    Muggenbeet moet zijn mening over Flipke Dewinter dringend herzien. Met klemtoon heb ik steeds benadrukt dat de leider van het Belang fascistische trekken vertoont, niet vies is van racisme, asielzoekers en vreemdelingen systematisch stigmatiseert als een bende criminelen en bij momenten zijn heimwee naar de bezetter-met-gestrekte-arm laat doorschemeren.

    Dit beeld klopt niet langer. Niet dat het moet worden gecorrigeerd maar het moet zeker worden aangevuld. Dewinter is er immers met opzienbarend gemak in geslaagd 2 prestigieuze prijzen in de wacht te slepen. Iets waar Muggenbeet nog nooit in geslaagd is. Proficiat Filip, ik heb je tot vandaag erg onderschat.

    Uitslag Humo's pop poll de luxe:

    1. De ergerlijkste politicus van het jaar: Filip Dewinter met 3550 stemmen
    2. De ergerlijkste Belg: Filip Dewinter met 4484 stemmen
    een ook zeer verdienstelijk
    3. Lul van het jaar: Bush op één en gevolgd door Filip Dewinter met 1328 stemmen.

    Vlaanderen houdt van zijn zonen. Dit uitstekend resultaat blijft uiteraard ook niet onbesproken op de persoonlijke website van onze briesende leeuw (link omdat je me anders niet gelooft). Daar wordt de dubbele overwinning als volgt becommentarieerd: WE ZIJN GOE BEZIG !!!

    Saving private Pamela.

    Steven Spielberg verfilmt Baywatch. Het bloed, correctie: de siliconen vliegen in het rond. Zou Pamela nog een kogelvrije vest nodig hebben?

    21 maart 2005

    Kempische volgwagen voor Tom Boonen.

    Milaan - San Remo was er voor streekgenoot Tom Boonen teveel aan. Weer had hij niet op volle kracht kunnen sprinten want Tom werd vakkundig ingesloten. Tom heeft er schoon genoeg van en wil dat Quick Step bij iedere ontsnapping van zijnentwege kiest voor een echt Kempisch voertuig als volgwagen. Tom is er van overtuigd dat hierdoor verhinderd wordt dat die andere prutsers nog in de let gaan fietsen.

    wie niet de snelste is, moet de slimste zijn!

    De Man preciseert.

    Volgens Filip De Man van het Vlaams Belang kan een moslim geen democraat zijn. In de Zevende Dag orakelde hij: "in moslimdemocraten geloof ik niet!" en "iedereen met een hoofddoek doet daarmee een politiek statement van verwerping van de waarden van onze westerse samenleving."

    Deze morgen heeft hij deze vergaande en overdreven veralgemenende beweringen reeds bijgestuurd en nader gepreciseerd. Iets wat dezer dagen zowat de trend is bij het Belang. "Wat ik wou zeggen", zegt De Man, "is eigenlijk dat iedereen met een bloemkool op zijn kop dom en racistisch is"... al de rest "was een boutade". Gerolf Annemans bevestigt met een brede grijns dat dit het échte partijstandpunt is.

    Het zou bovendien misschien ook eens goed zijn dat De Man zelf eens voor de spiegel gaat staan en zich afvraagt of HIJZELF dan wel 'de waarden van onze westerse samenleving' verdedigt en vertegenwoordigt. Zijn waarden zijn hoegenaamd niet de mijne en toch ben ik geen moslim: hoe zit DAT dan?

    De Man in de Zevende Dag.

    20 maart 2005

    aanzet.

    De freinet-basisschool De Step uit Beringen, waar mijn kinderen ook naar school gaan, is al enkele jaren 'bezig' met een eigen website. De eerste aanzet is gegeven maar er is zo te zien nog heel wat opvulwerk. De juiste link naar de site is de deze. Het ziet er kleurrijk en vrolijk uit maar ik vraag me af of het toegepaste sjabloon niet te beperkend zal werken. Het opzet is dat de ganse site klaar is tegen het einde van dit schooljaar.

    printscreen

    19 maart 2005

    Toast Kannibaal in 1000 seconden

    De terugkeer van Jan Verheyen naar de VRT (zie ook De Rechtvaardige Rechters) levert al meteen een nieuw programma op. Het gaat om een Combi-programma: toast kannibaal van VTM 'meets' het VRT- smodderprogramma 1000 seconden. De presentatie is in handen van Felice en Herwig. Horrordeskundige Jan Verheyen koos de locaties en decoratiestukken uit en het ontwerp van de affiche was in handen van ondergetekende. De eiderdooiers tenslotte zijn van scharrelkippeneitjes.

    Mein Kampf bestseller in Turkije.



    In Turkije zijn dit jaar al meer dan 50 000 exemplaren van het boek Mein Kampf verkocht. Door deze grens te bereiken krijgt het boek, geschreven in 1925 door Adolf Hitler, officieel de benoeming van bestseller.

    De hoge verkoopcijfers zouden volgens wetenschappers niet meer zijn dan het gevolg van een recent uitgekomen goedkope editie van het boek, maar de woordvoerder van een Turkse uitgeverij zegt dan weer dat de goede verkoop van het boek alles te maken heeft het opkomend nationalisme en antisemitisme in het land. Ook de haat tegen de Verenigde Staten, de oorlog in Irak en de bezetting van Palestijns gebied door Israël treffen schuld aan der verkoop.

    Een journalist zegt dat de populariteit van het boek ook te maken heeft met protest tegen de mogelijke toedreding van Turkije aan de EU.

    (bron: Laatste Nieuws, gemaild door Jimmy)

    18 maart 2005

    sabrina


    Sabrina

    Als autodidactisch cultureel antropoloog moest ik gisteravond na Peking Express nog eens kijken naar Niki op vt4. Vorige week was ik belet maar het programma is -braaf uitgedrukt- niet zo ingewikkeld dat je daardoor de draad kwijtgeraakt. De trezebees uit Scherpenheuvel moest gisteren nog eens 2 van de 4 hopeloze gevallen die naar Mexico reisden om een lief te zoeken naar huis sturen.

    Bij de meisjes maakte ze een evidente keuze. Als puntje bij paaltje komt kiest ook een bi er de mooiste uit en wordt het zo geroemde karakter instinctgewijs bij het huisvuil gezet. Sabrina, mijn provinciegenote, was volgens mij vanaf het begin al de grootste kanshebster -in het land der blinden is éénoog koning- wat Niki ook toegaf. Haar hartje klopt anders bij Sabrina. Ze wordt in haar gezelschap zelfs verlegen wat doorgaans wijst op verliefdheid of paringsritueel.

    Bovendien is Sabrina geen dom gansje, is ze niet blond en spreekt ze voor een Limburgse op een aangename manier. Dat kan van Niki niet gezegd worden. Als ze het niet waarmaakt als kleuterjuf zou ik haar aanraden het eens te proberen als buikspreekster voor blinden. Het timbre zit al goed.

    Bij de jongens koos ze voor de kickbokser. Symbolisch kan dat tellen. Bij een golfinitiatie bleek de kickbokser niet beter te kunnen dan er naast te kloppen of het gras kapot te meppen. Fijn werk is duidelijk niet aan hem besteed terwijl de andere kandidaat verdorie toch niet slecht was. Niki geeft hierbij te kennen niet echt uit te kijken naar het fijnere, afgewerkte liefdesspel. Zij wil het grove, onafgeborstelde, harde werk. En dan achteraf maar zagen dat het niet fijn was om bont en blauw geslagen te worden. Bovendien is er niet veel mensenkennis nodig om door te hebben dat we hier te maken hebben met het type: mooiprater voor de sex en dumper na de sex. Maar Niki is dan ook redelijk simpel. Vergeleken met een cavia toch.

    Volgende week moet Niki één van de door vt4 gecaste figuranten kiezen als partner. Dat moet toch lukken, vind je niet, dat een commerciële zender in staat is de grote liefde van je dromen bij één of ander discotheek of roze café op te pikken? Bekwame gasten!

    Dé vraag is: gaat ze voor een met gel beplakte jaloerse hetero of gaat ze voor het gemiauw van Sabrina? In het eerste geval wacht haar enkele dagen schijngeluk gevolgd door een helse nachtmerrie in de trend van Matroesjka's 'you strip and suck' , in het andere geval zal ze er moeten mee leren leven dat Sabrina haar bedriegt. Want Sabrina komt niet toe met één stel borsten. Daarvoor zit de jacht er te veel in. Sabrina komt dan ook uit de Fruitstreek en kriekskes plukken zit daar in de genen. Dat mag je niet vergeten.

    Ik gok dat het Sabrina wordt. Net als de bonobo's kunnen ze dan samen menstrueren zelfs zonder cyclusregulering door de anticonceptiepil. Leesvoer voor het parochieblad van Scherpenheuvel.

    Maar wat de afloop ook is, als alles ingeblikt is, doen Niki en al de figuranten toch wat ze willen. Wie weet komt de héle nest puppies zich nog in de schoot van Niki nestelen. Wie zal het weten en wie kan het wat schelen? Moge ze gelukkig zijn als kleuterjuf en de ouders kunnen er zeker van zijn: een zoontje of een dochtertje... het maakt Niki nikske uit. Ze ziet ze allebei even graag.

    kwaad bloed.

    Heeft er iemand nieuws over Kwaadbloed? En Gastlogger?

    creatieve oplossing.

    Deze avond "De barst in het Belang" bij Polspoel en Desmet: 'hoe zit het nu met de ruzies binnen het Belang?' en 'mogen er nu al dan niet moslims op de verkiezingslijst?'.

    Dewinter stelde vroeger al dat iedereen die een hoofddoek draagt in feite zijn terugkeercontract heeft getekend. Annemans zei recentelijk dan weer dat die uitspraak verticaal geklasseerd werd en dat de partij gematigde moslims op de verkiezingslijst zou plaatsen. Hierop reageerde Vanhecke nogal furieus dat hier niets van aan is en dat de journalist 'uit de bocht is gegaan' en ' het informele gesprek met Annemans niet correct heeft weergegeven'.

    Guy en Yves hopen deze avond verduidelijking te krijgen van Annemans maar wedden dat hij komt verkondigen dat alles peis en vree is? De partij wil doen geloven dat zij in de beste extreem-rechtse traditie één hecht blok vormt maar daar klopt niet veel van. Ook omtrent de samenstelling van het nieuwe partijbestuur is er trouwens hommeles: Alexandra Colen is boos omdat zij niet mee mag doen en Morel wel. Ze voelt haar uitgestoten.

    Omtrent het al dan niet opnemen van moslims op de verkiezingslijsten is er ondertussen wel een creatieve oplossing gevonden. Het compromis dat werd bereikt houdt in dat er wél een gesluierde vrouw op een verkiesbare plaats zal staan maar dat zij hoegenaamd geen moslim mag zijn. Na beraad werd unaniem gekozen voor Emanuelle P. mét hoofddoek maar van Chinese afkomst. Het zou gaan om een 'technische assistente' van de fractie van het Vlaams parlement.

    Insiders verklaarden dat vooral het feit dat ze 'geen eigen mening heeft' en 'erg gewillig' is de keuze positief heeft beïnvloed. Ook haar extreem lage onkostennota van 2004 (2 dozen kleenex en een fietspomp) was in haar voordeel. De partij is er van overtuigd dat zij massa's stemmen zal opleveren. Dat zou wel eens kunnen kloppen.

    Voorstelling Emanuelle P. aan de pers.

    Tip voor GAIA.

    Grensverleggende TV vanuit Zuid-Afrika.

    17 maart 2005

    filmavond.

    Cinefielen hebben de film ongetwijfeld al veel langer gezien, maar gisteravond was het mijn beurt: un long dimanche de fiançailles. Jean-Pierre Jeunet (Amélie Poulain) gaat opnieuw de romantische tour op en schetst een aangrijpend verhaal van liefde en hoop tijdens de Grote Oorlog (14-18).

    Ik was onder de indruk van Jeunets beelden van de Bretoense kust en het oorlogsslachtveld. Hiermee komt Jeunet dicht in de buurt van de prachtprestatie van Spielberg in Saving private Ryan. Mooi gedaan van Jeunet vond ik ook de geleidelijke wending van een zinloze, naief lijkende zoektocht tot het uiteindelijke en onverwachte weerzien tussen Mathilde en Manech.

    De hoop nooit opgeven en vertrouwen op je eigen instinct lijkt zowat de boodschap te zijn die de filmmakers hebben willen meegeven naast -uiteraard- het gekende gegeven dat 'echte liefde niet verwoestbaar is'.

    Ik ben tevreden dat ik de film dan toch nog heb gezien want zoals alle echte filmbesprekers al aangaven 'Un long dimanche de fiançailles' moet je gezien hebben! En voor wie het nog niet wist: Audrey Tatou (Mathilde en Amelie) is volgend jaar opnieuw te bewonderen in de verfilming van de "Da Vinci Code". Voor vrijkaarten hiervoor kan je terecht bij kardinaal Bertone.


    Gaspard Ulliel (Manech)

    16 maart 2005

    gratis verzetsdaadje.

    Breekt het zweet bij jou ook uit als je aan een VB-regering denkt? Komt je eten ook naar boven als je Dewinter of Vanhecke op tv weeral bezig hoort? Zo ja, dan ben je uit het goede hout gesneden. En dat verdient een cadeautje.

    Als je op de leeuw met uitgestoken middelvinger aan de linkerkant van deze blog klikt dan beland je op de juiste plaats om 8 gratis stickers te bestellen. Hiermee kan je, als je wil, een kleine daad van verzet verrichten door ze op je fiets, boekentas of aktentas te plakken of -nog beter- door de alomtegenwoordige mottige stickers van het VB te overplakken.

    Grotere bestellingen zijn ook mogelijk tegen een billijke vergoeding. Een tof initiatief van Blokwatch dat mijn volledige steun geniet.

    buiten.

    Het wordt prachtig weer. Men spreekt van 17 graden. De kinderen hebben geen school. Dus... dit wordt een dagje BUITEN tussen de krokussen en het leverbloempje.

    K2

    Quizliefhebbers hebben de vraag misschien al wel eens gehad. Welke berg is na de Mount Everest de hoogste van de wereld? Het juiste antwoord is de K2. Maar het is niet hierover dat deze korte blog gaat. Een paar dagen geleden was ik aan het luisteren naar de onlineradio die je ook vindt op deze blog. Ik hoor ineens fantastische muziek van een onbekende groep maar waarvan het virtuoze gitaarspel me heel bekend voorkomt: Allan Holdsworth.

    Holdsworth is samen met Frank Zappa, Steve Vai, Paco de Lucia en John Petrucci zowat de crème de la crème voor mij wat gitaarmuziek betreft. Nu blijkt dat een van deze dagen een nieuwe cd zal verschijnen waarop hij zijn unieke speelstijl weelderig ten gehore brengt: 'Book of the dead' van de groep K2. Ik heb er nooit eerder van gehoord maar me baserend op de enkele fragmenten die ik op de onlineradio gehoord heb, maakte 'the band' een fantastische cd die zowel instrumentale rockliefhebbers als jazzliefhebbers zal bekoren.

    Ook Dream Theater komt nog voor de zomer met een nieuwe cd die Octavarium zal heten. Samen met de cellosuites van Bach, de solo-cd van John Petrucci (en misschien de nieuwe van De Mens) worden dit de 4 of 5 cd's die een hap uit mijn budget verdienen.

    15 maart 2005

    ieder zijn talenten.

    Burgemeesters zullen na de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer automatisch de gemeenteraad voorzitten. Dat staat in het nieuwe gemeentedecreet van de Vlaamse regering. Wat dat in de praktijk gaat opleveren is nog afwachten.

    veilig op school.

    De leraars van het Koninklijk Atheneum Bruxelles 2 in Laken geven vandaag geen les. Ze staken omdat ze bang zijn van een groep gewelddadige leerlingen. De tachtig leerkrachten van de school voelen zich niet veilig meer tijdens de lessen. Sinds november zijn er een pak incidenten geweest, niet alleen met verbale, maar ook met fysieke agressie.

    De nieuwe lerares godsdienst is het niet eens met de stakende collega's. Volgens haar moeten zij "de leuke kant van de pesterijen leren inzien". "Ik heb soms ook wel eens rode of blauwe plekken" zegt ze, "maar met wat uiercrème is dat vlug verholpen".

    "ja stoute jongens, laat me nu maar los. Het heeft gebeld. Please!"

    privécollectie directie.

    wat heet 'onmisbaar' ?

    Wie het nieuws op de voet wil volgen, kan voortaan rekenen op de bliksemsnelle sms-dienst van de VRT. Daar kunt u zich vanaf vandaag voor inschrijven. Dan bent u als eerste op de hoogte van nieuws- en sportfeiten die u gewoon niet mag missen.

    doemscenario.

    Ondertussen op het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties....

    14 maart 2005

    google toch!

    'Ads' door Google op je website laten zetten blijkt niet zonder gevolgen te zijn. Bij "chips and cookies" vond ik onderaan de 'ads' ineens een link naar de website van de voorzitter van de Vlaams Belangjongeren. Google gaat precies niet erg kieskeurig te werk. Ik had veel beter verwacht!

    kriebels.

    De lente lijkt vandaag wel definitief gestart. Dit betekent ontwaken uit mijn winterslaap en beginnen met de 'lenteschoonmaak' in de tuin. De vlinderstruiken en de siergrassen moeten zeker gesnoeid worden. Ik neem me voor om deze klus vandaag te klaren. Ook de lange bloemloze zwalptakken van de blauwe regens moet ik nog wegknippen zodat ons huis rond 1 mei weer getooid wordt met de weelderige blauwe trosbloemen. Ongetwijfeld het toppunt van mijn wilde tuin.


    helleborus orientalis

    geklasseerd voor later?

    Het Vlaams Belang zal volgend jaar in verschillende Vlaamse en Brusselse gemeenten gelovige moslims op zijn lijsten zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat bevestigt VB-kopstuk Gerolf Annemans aan Het Nieuwsblad. Gerolf Annemans gaat ervan uit dat er binnenkort ook moslims in het partijkader van het Vlaams Belang aan de slag zullen zijn.

    Hoe is dat te rijmen met de ook voor gematigde moslims erg hard aangekomen uitspraak van Filip Dewinter ,,dat moslima's die een hoofdoek dragen, een terugkeercontract tekenen''? vraagt de krant. ,,Dat was een uitschuiver die we verticaal geklasseerd hebben'', aldus Annemans.

    Ondertussen moet het blok-archief al uitpuilen van standpunten en verklaringen die 'geklasseerd' werden. Of worden ze gewoon "bewaard voor later" zoals Dewinter verklaarde over het nazistisch geïnspireerde 70 puntenplan van het Blok in 'Vlaamse Choc' (de documentaire van Peter Boeckx)?

    update muggenbeet: het Belang heeft zich gehaast om de berichtgeving door het nieuwsblad met een persbericht te weerleggen. Het was "geen correcte weergave" want "de islam botst met de Europese kernwaarden". Het Nieuwsblad mag dus ook 'verticaal geklasseerd' worden; het archief wordt echt te klein.

    13 maart 2005

    Verkeerspalen inspireren Belang.

    "De Bourlaschouwburg op de Komedieplaats in Antwerpen (Toneelhuis) in 2007" : Eerste schets, getekend Anonymus - oorspronkelijk idee: Johan Sauwens.

    VRT en het blok.

    De omroepsters van de VRT willen niet dat Dewinter nog uitgenodigd wordt voor het programma 'Terzake'. Daar het Blok (= Belang, dixit de partij zelf) veroordeeld is voor racisme lijkt het me ook logisch dat de openbare omroep geen forum meer biedt aan de knolamanieten van onze samenleving.

    Maar jammer genoeg is dat niet de reden voor het verzoek van de TV-babes. In een pamflet stellen zij "dat iedereen zich wel eens van toilet kan vergissen, dat niemand er zelf voor kiest om het speen te hebben, dat alle mensen wel eens vergeten het toilet door te spoelen maar dat zij het NIET NEMEN dat er door mannen op de bril van HUN W.C. wordt geurineerd".

    Voorzitter Vanhecke... die spreekt van de zoveelste antidemocratische aanslag door links. Maar de poppemiekes van de VRT hebben misschien toch geen ongelijk ... Het minste wat we kunnen zeggen is dat de voorman van bruin-rechts een sterke indruk heeft achtergelaten.

    Leuven.

    Gisteren heb ik de ganse dag in Leuven vertoefd. In het college van de Minderbroedersstraat -nabij de oude Markt- vond er het Vlaams schoolschaakkampioenschap plaats. Twee ploegen van onze school namen eraan deel. Zelf heb ik de ploeg 'begeleid' waarin ook mijn zoon actief was.

    Deelnemen was belangrijker dan winnen want het als leerlingen uit het tweede en derde leerjaar opnemen tegen die van het vijfde en zesde is natuurlijk onbegonnen werk. Toch hebben ze zich dapper geweerd en dat is het belangrijkste. Als aandenken kregen ze allemaal een mooi T-shirt van Tof-sport waarop ook een slogan gedrukt is die me wel aanstaat: "scoor ook eens met je hoofd!".

    Omdat het na de laatste partij al vrij laat was en alle spelers er suf bijliepen heb ik niet gewacht op de officiële uitslag. Ik weet dus niet of ons beste ploegske er in geslaagd is zich te kwalificeren voor het Belgisch kampioenschap. De eerste 8 plaatsten zich en het was "kantje boordje" toen ik vertrok.

    11 maart 2005

    nieuwe geburen.

    Het huis naast het onze staat te koop. Onze geburen gaan hun woning via de notaris verkopen wegens familiale moeilijkheden (echtscheiding). We zijn uiteraard benieuwd wie het gaat kopen want de kopers worden meteen ook onze nieuwe buren waar we (wellicht) nog jaren moeten mee samenleven. Zijn het leeftijdsgenoten of niet? Gaan ze ook - net als andere buren - hun afval in de tuin opstoken zodat onze kinderen binnen moeten blijven en al onze ramen best dichtgedaan worden? Gaan ze de zondagsrust - zoals een andere gebuur - verknallen met lawaaierige toestellen ook al is dit in onze politiezone uitdrukkelijk verboden? Hebben ze kinderen die kunnen/mogen samenspelen met de onze? Gaan ze de nog kale tuin met groen aanplanten of krijgen we een far-west aan houten barakken? ... Vele vragen waarop het antwoord nog komt. Spannend. We hopen het beste.

    Vraagprijs: 285.000 euro (bouwjaar 1992)

    De één eruit, de andere erin.

    Daniël Vanhamel mag zijn straf opnieuw thuis uitzitten. Met een elektronische enkelband, zodat zijn doen en laten gecontroleerd kan worden.
    Vanhamel heeft indertijd, samen met Jozef Peeters, Anthony De Clerck ontvoerd. Anthony is het kind van een rijke industrieel. Elf jaar geleden kreeg Vanhamel daarvoor levenslang.

    In Mechelen is jeugdschrijver Gie Laenen veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij twintig kinderen heeft misbruikt.
    Laenen nodigde de jonge tieners bij hem thuis uit en beloofde hen een filmrol of een interview. De jongeren werden daarna verplicht zich uit te kleden, waarna Laenen seksuele handelingen met hen verrichtte.

    Een persoonlijke bedenking hierbij: een rijk kind ontvoeren levert levenslang op, TWINTIG kinderen misbruiken slechts 6 jaar. Ik hoop dat mijnheer Laenen in de gevangenisdouche vaak zijn stuk zeep laat vallen,... als ge begrijpt wat ik bedoel.

    10 maart 2005

    T-shirt zegt wat iedereen denkt.

    Uniek T-shirt. Enkel te koop voor leden van Vlaams Belang. Alle maten aan 30 DEM (Duitse Mark). Snelle beslissers krijgen 1 baal stro gratis.


      ontsnapt uit Piet Piraats kombuis.

      Wat Paul Delvaux wou schilderen maar niet durfde: "The unexpected attac of the trembling cucumbers".

      9 maart 2005

      worldtour start in parochiezaal van Kuttekoven.

      Ik zal Vlaanderen eens laten zien wat kunst met een grote K is! Zijt ge der klaar voor Blackie?

      nice.

      Ik heb een poging ondernomen om de mensen over the ocean op de goede weg te helpen ivm de mosselpotpicture en dat wordt geaprrecieerd:

      "Muggenbeet, welcome to Zombie Pie Fight! I appreciate your taking the time and trouble to come here and explain your artwork to complete strangers. That is a very classy and noble thing to do. I know the language is a barrier, but I hope it is clear that we all think the artwork on your webpage is interesting. I will definitely keep coming back, although I will try not to make a big international mystery out of every picture you put up. lol
      Take care, and all the best to you dude.-Zombie Flyboy"

      Belang neemt culturele sector over.

      De aanval van het VB op de culturele sector houdt niet op. Nadat parlementslid Arckens de sluiting van de Brusselse KVS had bepleit, eist het Antwerpse VB nu ook hetzelfde met het Toneelhuis. Welke 'culturele activiteiten' er in de plaats gaan komen als het Belang aan de macht komt is niet duidelijk. Dit ?

      Met de dood bedreigd.

      Enkele dagen geleden werd de 40-jarige Bulgaarse milieuactiviste Albena Simeonova met de dood bedreigd omwille van haar verzet tegen de komst van een kerncentrale in Belene. Uiteraard willen wij deze internationaal bekende biologe en milieuactiviste graag steunen en bijgevolg vragen we jullie om dringend een protest naar de autoriteiten in Bulgarije te verzenden (oproep van Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu)

      Klik hier om deel te nemen aan de cyberactie.
      Klik hier om meer informatie te bekomen.


      Albena Simeonova

      8 maart 2005

      Ze zijn bezig.

      De Amerikaanse blog die mijn tekening van de haan en Callens in de mosselpot heeft overgenomen (zie hieronder) heeft al heel wat reacties binnen van andere Amerikanen die trachten te antwoorden op de vraag wat die tekening nu in godsnaam zou kunnen betekenen. Grappig om het te lezen. Ze zijn met translators bezig geweest maar komen er niet uit. Sommigen zijn er al wel achter gekomen dat Dewever en Daems politici zijn. Dat is al heel wat. Maar dat van die haan en die blote vrouw... dat begrijpen ze niet. En Vlaams, is dat nu een eigen taal? Of is het een dialect van het Nederlands? Wie gaat ze eens helpen?

      het verkeerde dossier.

      Sinds Inge Vervotte vernam dat "de witte woede" zich nu tot haar zal richten, is ze als een bezetene begonnen er alles over in te studeren. Ze is niet van plan veel zout bij haar patatten te doen. En haar kabinet? ... die maakt zich klaar om de onderhandelingen vrij snel van haar over te nemen.

      vrouwendag.

      Vrouwendag en vrouwen. Wat zouden we doen zonder? Vraag het aan de supercomputer en hij slaat tilt. Twee teraflops kunnen drie miljard vrouwen niet doorgronden.

      stom icoontje.

      Als autodidactisch webprutsertje ben ik er eindelijk in gelukt (na 6 uren!) om een icoontje te creëren voor mijn blog en het juiste script ervan op de juiste plaats in de htmlcode van deze blog te plakken. Mijn blog is een paar keer tilt geslagen maar nu werkt het. Oef. Normaal gezien zou dit icoontje (spiraaltje van 16 mm op 16 mm) in de adresbalk en in de favorietenlijst (I.E.) moeten verschijnen. Bij mij gebeurt dit althans. Het hoofdje van Lvb krijgt nu kleurig gezelschap.

      7 maart 2005

      kunstroof.

      Alweer drie Edvard Munchs gestolen. Daarom een kleine quizvraag: waar bevindt zich de echte Schreeuw?

      geen prutser.

      Ik had er al een beetje bang voor maar de kunstenaars uit de politieke wereld beginnen zelf hun werk door te mailen aan Muggenbeet. "Je laat alleen prutsers aan bod komen", stelt een zekere M. Eyskens uit Leuven. "Er is maar één politicus die de naam 'kunstenaar' verdient en dat is toevallig ik zelf. Die Daems - die van Aarschot die zijn eigen wijn rommel noemt - die kent er toch niks van. Je weet toch dat er over hem de grap de ronde doet dat zijn schilderijen als prijzen worden uitgedeeld: de winnaar krijgt 1 schilderij, de tweede krijgt er 2 en de derde 3! Dat zegt toch genoeg, nietwaar?"

      "Is het mogelijk om eens een werk van mij op je weblog te zetten?" Omdat hij mezelf de keuze laat, ben ik graag bereid dit bij uitzondering toe te laten. "De titel is nogal lang", stelt hij, "maar het schilderij is dan ook bijzonder fraai".

      Allez vooruit dan:

      "Niet geschilde aubergine tracht tevergeefs zinkend konijn te redden terwijl mijn hemelvaart wordt geëscorteerd door drie zacht gekookte eierdooiers die zich de zon wanen." Leuven, 7 maart 2005.


      help hem!

      Je houdt het niet voor mogelijk. Ik laat "Bart Dewever" en "Rik Daems" een gekend werk van Broodthaers bewerken en het eindresultaat begeestert één of andere Amerikaan over the ocean die zijn bezoekers oproept hem te helpen begrijpen wat mijn collage betekent. Wie zin heeft eens freaky te doen, mag in mijn plaats hem op weg helpen via comments op zijn bizarre weblog.

      6 maart 2005

      Broodthaers' mosselpot door moderne kunstenaars.



      Duiding door de kunstenaars:

      Dewever: Zeeuwse mosselen spreken Nederlands want ze komen uit het Nederlandstalig grondgebied. Waarom moeten precies zij de pot in? Waarom moeten altijd zij gestoofd worden? Neen, geef mij dan maar een goede haan, heel toevallig ook het symbool van diegenen die ons dagelijks voor ettelijke miljoenen oplichten. Zo'n haan verdient dus niet beter.

      Rik Daems: Als ik mosselen zie of ruik denk ik maar aan één ding: Brigitta Callens. Trouwens, het enige mosseltje tot ik zelf eens heel graag tot het kookpunt breng, is Brigitta. Ik heb al heel lang gepoogd haar of iets van haar in één van mijn kunstwerken te integreren... zie hier het resultaat.

      dream theater

      Voor de fans: Dream Theater finished recording the new album!

      A release is expected for sometime around May/June through Atlantic Records. Dream Theater began writing and recording their latest album last November at the world famous Hit Factory studios in New York City. (everybody from Michael Jackson, John Lennon, Bruce Springsteen, Madonna, Britney Spears, U2, Mariah Carey, REM, etc. etc. have all recorded at the legendary studio) As has been reported in the media several weeks ago, the famous recording studio is closing down upon the completion of Dream Theater's recording session.This album will hold the distinction of being the VERY LAST album ever recorded at the Hit Factory in NYC. (the first was Stevie Wonder's "Songs In The Key Of Life")

      After the Dream Theater sessions ended on Friday night, the lights were turned off and doors were locked to the world famous studio - ending an era in the music industry....

      5 maart 2005

      censuur op kunst?

      "Als geen ander in het Vlaams Belang heeft Arckens (°1961) immers de Nouvelle Droite bestudeerd. Die Franse leerschool lanceerde eind jaren zestig een strategie om extreem-rechts weer aan de macht te kunnen brengen: niet via politieke strijd, zoals deelname aan verkiezingen, maar langs metapolitieke weg, door te infiltreren in de culturele instellingen, de media en het onderwijs. Geen politieke machtsovername zonder dat de geesten er eerst rijp voor gemaakt zijn." (extract uit de prachtige webstek van Blokwatch)

      Kunst en het Vlaams Belang... dat wil nogal eens vloeken. Té progressief, te elitair, te vulgair, te weinig Vlaams,... buiten het vendelzwaaien en de optredens van 'Vlaanderen vlagt' is er weinig dat het Belang kan bekoren. Als deze partij ooit aan de subsidiekraan zit of kan bepalen welke kunst er geëxposeerd wordt en welke niet, dan komt zelfs de financiering van het Bokrijks openluchtmuseum in het gedrang wegens te vooruitstrevend.

      Het schandaaldoek van Eduard Manet "Le dejeuner sur l'herbe" dat wellicht de prostitutie in het Bois de Boulogne belicht - iets waar in die tijd heel Parijs weet van had, maar waar niemand over praatte- zou dan ook wel eens onder handen genomen kunnen komen door Arckens. Bloot is des duivels en dus moet het met smaak worden bekleed. Zou jij "een Arckens" kopen? Ik niet!


      flatterend.

      Walter Grootaers tegen 185 km/uur.

      kribbelkrabbel.

      Als je een krant hebt, heb je ongetwijfeld ook de paginagrote advertentie van de Vlaamse Regering gezien naar aanleiding van de zaak Remmery. Het doet ons deugd te kunnen lezen dat de Regering elke vorm van racisme en van discriminatie blijft bestrijden. Maar dit terzijde. Mij gaat het nu om de handtekeningen.

      Er zijn er die beweren dat men aan de hand van het geschrift en de handtekening veel kan afleiden van iemands persoonlijkheid, karakter en intelligentie. Inge Vervotte zit duidelijk nog in een puberale fase. Zij is haar handtekening nog aan het ontwikkelen en je merkt dat ze haar draai in de Regering niet goed kan vinden.

      Maar wat te denken van Dirk Van Mechelen? Dan kan je toch beter een kruisje zetten. Ongeletterdheid ten top gedreven. Kinderspel voor namaak. Te lui om te krullen of te gierig met zijn Chinese inkt? Of is zijn krabbel Arabisch voor 'ik zie jullie graag en ik zal er alles aan doen opdat de dader zo snel mogelijk gevat wordt en daarna geef ik een vat tenminste als je belooft op mij te zullen stemmen' ?

      verse sneeuw.

      Als het in maart sneeuwt en de sneeuw plakt dan nog goed, ja... dan wordt er ten huize van Muggenbeet een sneeuwman gemaakt. Opa komt de drie oudste kinderen graag een handje helpen.

      opgelegde diversiteit.

      Toekomstmuziek: op dwingend verzoek van Bert Anciaux zullen alle topacts in Werchter uit minstens één artiest uit een 'andere cultuur' moeten bestaan. Rammstein heeft reeds een 'special guest' ingehuurd.